Šta je novo?

Zakljucavanje Windows XP-a (problem deca)

bSecurity

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2002
Poena
675
Imam problem sa jednim racunarom tj. to je deciji racunar i naime kada ga odnesem ne izdrzi ni dva dana, a da oni to ne pokvare, izbrisu drajvere od graficke, instalacije igrica i jos raznih problema koji mogu da snadju jedan deciji racunar i njihovo neznanje.

Moje pitanje se odnosi na to da li je i kako moguce zakljucati Windows XP, tj. da samo imaju ikonice onoga sto ja instaliram i eventualno da mogu da prekopiraju muziku na disk to je sve, jer svaki put kad odnesem racunar odmah ga pokvare i odlucio sam da nadjem neki program koji ce im omoguciti da vide samo ikonice i nista drugo.

Slicno sam video kod igraonica to je ekstra stvar programi koje oni koriste, ali oni su za namenu tu sto jesu, a meni treba nesto slicno tome, da im zakljucam svemu pristup i da imaju samo ikonice.

Hvala

A da namestiš jedan administratorski nalog i jedan nalog za običnog smrtnika pa da se onda poigraš malo sa NTFS dozvolama i ostalim čudesima?

A da namestiš jedan administratorski nalog i jedan nalog za običnog smrtnika pa da se onda poigraš malo sa NTFS dozvolama i ostalim čudesima?

Pa bili bi lepo ako bi neko hteo da objasni ovo sto si napisao mnogo ne pomaze. Hvala

deepfreeze je program koji sam ja vidjao u te svrhe.. solidno je skup...
a ovo sto ti pharaos objasnio je prosto, relativno
uzmes mycomputer (desni klik)->opcija manage
uzmes user administrator i kazes mu change password.
napravis user dete i stavis mu takodje password. i stavis mu da je u grupi users.
das klincu da se prikljucuje na racunar samo sa tim userom dete. nece moci nista da instalira niti da brise. Ako ti ni ovo nije dovoljno pomoci, onda trazi sledeci put kad odneses racunar da ti to tako nameste.
Sa pedagoske strane ovo sto ti radis je potpuno pogresno.
Deca jako brzo uce, a vidim da ti bas nisi neki ekspert, pa ce klinci metodom kvarenja i popravljanja za vrlo kratko vreme nauciti da te usiju potpuno, tako da ti prica o decjem neznanju ne stoji, ovo sve naravno ako je njihov racunar, pa ti nije bitno kad ne radi. ako su ga pokvarili, neka ga i nameste, ne treba to ni ti da im radis ni negde da ga nosis.
sta mislis kako smo mi ovde naucili sve sto znamo?

^^^ Bravo ! Tako sam ja caleta "naucio" da koristi laptop 😛

Nazad
Vrh Dno