Šta je novo?

Zakljucavanje desktopa - kako?

zelenika

Čuven
Učlanjen(a)
20.02.2002
Poena
619
Da li postoji polisa (ja ne mogu da je nadjem) ili postoji neki program (ako je moguce free) koji omogucava windowsu 2000 da zakljuca desktop, ili da ne cuva promene. Dakle stavim sve potrebne ikone i zabranim dalji rad sa desktopom.

Pozdrav

Aha ok sorry.. nisam pazljivo chitao... izvini..

Shto se ovoga tiche ne znam.. ali zanimljiv problem..shta li ce ti to!

Imam domen u firmi i roaming profile. Hocu da ljude nateram da sve svoje dokumente stavljaju u my documents umesto na desktop. Moze ovo sa read only verovatno, ali jel ima nesto lepse?

Pozdrav

zelenika je napisao(la):
Imam domen u firmi i roaming profile. Hocu da ljude nateram da sve svoje dokumente stavljaju u my documents umesto na desktop. Moze ovo sa read only verovatno, ali jel ima nesto lepse?

Pozdrav

Uh, znam kako ti je kad moras silom da im nesto objasnis......🙁

Eh ti korisnici....ctp;

Koliko znam vecina tweak programa za win (bilo koja verzija) imaju opciju da ne cuvaju promene na desktopu, ali nisam siguran da se to odnosi na same fajlove koji se nalaze u desktop folderu. Mislim da je u pitanju raspored ikonica i tako to. Kao sto rekoh nisam siguran - probaj.

zelenika je napisao(la):

Pozdrav
mozda je ovo to sto trazis:

gpedit.msc

User Configuration / Administrative Templetes / Desktop

ukljuci don't save settings on exit. poigraj se malo i sa active desktop-om, stavi svima isti wallpaper, prekopiraj jedan profil u "default user" tako da svaki novi korisnik ima ista setovanja, i tako dalje... javi sta si uradio

Mandat

Pazi: ono sto tebi ustvari treba, ako sam te dobro shvatio, jeste mandatory roaming profile. A pruza ono sto ti treba. Za profile za koje zelis da izmjenis setovanje tako da budu mandatory uradi sjedece: odes u user profile na domain kontroleru, otvoris profil i zamjenis ekstenziju fajla Ntuser.dat u Ntuser.man

Sve najbolje

Evo probao sam da dam read only na desktop folder i ta prica radi, probacu i ostalo...

Obzirom da je NT sistem u pitanju postoji jedna jako lepa stvar koja se zove _permission_ iliti dozvola/zabrana pisanja, citanja, izvrsavanja fajova u folderu. To je najelegantnije resenje.

Hm, ja XP koristim samo kod kuce, dok na poslu imam Win2k i posto sam tamo administrator to sam podesavao na tim masinama koje imaju win2k server. Tamo je jako jednostavno, dok evo sad sam pogledao da li je i na XP-u isto i nisam uspeo da provalim kako ide.
Pod win2k imas u Properties za svaki folder stavku Security u kojoj definises usere koji imaju odredjene privilegije kada je taj folder u pitanju. Pogledacu malo helpove za XP pa cu da vidim kako to tu funkcionise.

pa to , znam da postoji tako nesto ali u XPu nema nigde da se nadje ta opcija!!!
aj pogledaj taj help jer mi engleski nije bas jaca strana
izvinjavam se zbog upada u ovaj thread sa svojim pitanjima ali mozda je ovo jos jedno od resenja zelenikovog problema
pozdrav

rockwell, ima u svim nt masinama read only opcija, ali moras biti ulogovan kao administrator i da ti je disk pod ntfs sistemom.

Evo cake kako da se na XPu ukljuci normalno podesavanje permissiona za foldere. Kada otvoris My Computer udju na bilo koji drive i otvori Tools>Folder Options>View pa u delu Advanced Settings iskljuci poslednju opciju koja nosi naziv _Use simple file Sharing_. Sada ces dobiti stavku _Security_ u properties za folder i moci ces da uzivas u blagodetima permissions-a.

Nazad
Vrh Dno