Šta je novo?

Zakljucavanje bootloadera HTC 620

Crow011

Slavan
Učlanjen(a)
04.08.2007
Poena
360
Nije mi djavo dao mira i otkljucah bootloader na Desire 620. Elem rootovan,otkljucan bootloader,stigao upadate sistema i sad ne mogu da ga instaliram. Skinem update,resetujem telefon i on hop uskoci u bootloader. Nece da ode u klasican reset. Nikako da skapiram kako i da li moze da se uradi opet na fabricki bootloader? :smash:

Ne mozes, mozda mozes da fleshujes taj novi sistem ako nadjes negde, pa preko flash tool-a, ali ce bootloader i dalje da ostane otkljucan.....

E kad sam ga i otkljucao :D .MA i da pstane otkljucan samo da ukacim kako da uspem da uradim update da ne upada u bootloader.Generalno ne smeta mi nego razmisljam ako ikada stigne Android 5 za njega kako da uradim upgrade :D

Pa kao sto sam i rekao, preko flash tool-a, bice sigurno negde uputstvo na netu ako izadje.....Ne znam ni sto si otkljucavao, kad za njega nema nesto custom romova, a root si mogao da odradis i bez toga, ako si to hteo....

Da li su menjao recovery? U principu recovery je zadužen za instalaciju OTA.
Ukoliko je telefon rootovan moguće je da su neki fajlovi na system particiji izmenjeni. Prilikom instalacije OTA, instaler proverava file koji treba da izmeni, pa ako potpis odgovara onda ga patchuje.
Najbolje je da se vratis na stock pa OTA i onda opet root. Treba ti stock recovery.img i stock system.img koje možeš da flashiješ pomoću fastboota.

Poslednja izmena:
A da jesam menjao sam recovery. Kako da vratim sad na stock. Znam da sam Alcatel vratio preko Alactelovog programa ovaj HTC me izlude,jos povrh svega ovo je krs od aparata.

Nađi na netu (verovatno ima na XDA forumu) fabrički recovery. Ubaci telefon u fastboot mod, priključi na računar i u command promptu unesi komandu:

Fastboot flash recovery recovery.img

I pritisni Enter. Ako si sve pravilno uradio, vratićeš originalni recovery. Tu sad postoji još jedan problem - update verovatno neće proći dok ti je telefon root-ovan. Uradi unroot iz podešavanja SuperSU, a tek onda pusti da se instalira update. Ako nisi ništa drugo menjao u sistemu, proćiće update bez problema.

*recovery.img je naziv fabričkog recovery-ja.

Sad se sunjam po HTCdev i niakko da ukacim posto je aparat sa VIPa da li i koji sad rom da jurim,posto pise kernel 3.4.0 .....
base band version 1.101.111011.19 ........
build num ............
cw EU_VIP_RS/167504
je; moram da mu ug;avim rom za VIP?
http://www.htcdev.com/devcenter/downloads

Moraš da skineš ROM namenjen tvojoj verziji telefona i softvera. Da li je VIP poseban ili je standardan WWE... Ne bih znao kako je kod tog modela.

Moze bilo koji, izaberes htc 620, i uzmes najnoviji, bitno je samo da Carrier bude "HTC"

Mislim da sam stavio bootloader twrp. sad sam robao i factory reset promasuje nece da ga odradi. Nista tretiracu ga kao da je brikovan ,pa krenuti od pocetka da ubacim rom i boot loader jel? i malo me buni to sa rru... sve mi se izesalo u glavi

Vrh Dno