Šta je novo?

Zahtevnost Longhorn-a

• Začetnik teme Začetnik teme Ivan®
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ivan®

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
855
Jel zna neko koliko ce longhorn biti zahtevan?
Znam da ce postojati neki mod za koji ce biti dovoljna i dx7 karta, a postojace i dx9 mod....jel to znaci da ce fx 5200 moci fino da tera longhornovo okruzenje? (trebalo bi, posto vidim da da ce novi intel extreme graphics biti dx9 kompatibilan, a nekako sam siguran da ce biti slabiji od fx-a 5200)...

Sta mislite?

Longhorna nema do 2006. godine, pa prema tome ne moras da razmisljas u opste o tome sledece 3 godine....

Pa na mashini sa 1gb rama i PIV 3,06ghz se vuche, dodushe ovo je prva radna verzija dostupna testerima, u potpunosti neoptimizovana ali ne verujem da cce i 2006-e biti bolje, ali tada cce veccina ljudi imati i jachi hardver od ovog na kom se testira tako da je svejedno.

hm...pa nisam znao da ne izlazi do 2006. ...aj dajte neke linkove da se malo informisem o svemu tome....

Hvala...

pa dobro, verujem da ce longhorn koristiti neshto od directx funkcija (poshto je isti sastavni deo NT-based sistema, ali da ce raditi shadere, e to ne verujem... mislim, os je os, a igre su igre...

to shto se vuche, to je zbog experimentalnog file sistema koji startuje izlaskom windowsa 6.0 aka longhorna...

Buca je napisao(la):
Pa na mashini sa 1gb rama i PIV 3,06ghz se vuche, dodushe ovo je prva radna verzija dostupna testerima, u potpunosti neoptimizovana ali ne verujem da cce i 2006-e biti bolje, ali tada cce veccina ljudi imati i jachi hardver od ovog na kom se testira tako da je svejedno.

Shta znachi to 'windows se vuche' ? sporo se otvara start meni ili control panel ? probao sam jednu od prvih alfi i nishta nije zahtevnije od XPa, samo je skoro isto i potpuno nestabilno...

Pa ako imas varijantu koja desktop prikazuje kao i XP onda i nije zahtevan.

Ali varijanta kou sam ja imao prilike da vidim ima nov desktop u layerima i directX je zaduzhen za prikaz istog kao i za otvaranje prozora bilo koje vrste, tj prikaz istih i to moram reci bash i ne funkcionishe, kada radi, radi sporo i stalno se zaglupljuje, shto ti reche nestabilno je.

E na to sam mislio kad sam rekao vuche.

Inache nema veze sa XP-om u tom smislu da je ovo potpuno nov koncept prikaza, mozhda spolja izgleda isto ali ono shto ga pogoni je u potpunosti nov koncept.

Ako verujesh u teoriju zavere 😉 proizvodjachi hardvera su otishli kod chika bilija i rekli mu, pravi novi windows za koji cce trebati giga rama i tri kile gigaherza, da prodaja hardvera ne bi pala, ima premalo ovih shto se lozhe na doom3 i HL2.

Buca

Pa jel izgleda potpuno isto kao XP na prvi pogled, s tim shto je start 'dugme' sada samo produzetak taskbara i samo pishe start belim slovima ? vreme je ispisano nekim mnogo dobrim fontom koji je deblji i mnogo lepshe izgleda...desno je onaj bar uspravno sa nekim glupostima koje nichemu ne sluze, a prozori su samo malo dizajnerski promenjeni...

bitno je da su krenuli putem kojim apple odavno ide......
a sto se tice izgleda, cini mi se da to jos nema veze sa krajnjim izgledom...

Sigurno nema veze, prvi XP je bio totalno drugachiji nego ovaj koji sad koristimo, i shto je najgore, bio je mnogo bolji sa dosta stvarno originalnih ideja...a i bio je u belom Mac fazonu...tu alfu sam koristio potpuno normalno 6 meseci i sve je skoro potpuno stabilno radilo...negde sam izgubio taj cd, sad bih ga opet instalirao...

Ma to je to, samo se nismo razumeli iz prve, za mene je win95osr2, ma server 3.0, najbolji win koji je napravljen, a i najbrzhi😀
mislim ne vuku se😉

pozdrav

Nazad
Vrh Dno