Šta je novo?

Zahtev za skidanje PCM-a !

Jedino zavisi da li imas dobru vezu.
Izvodljivo je da nekom uzmu paricu i da ga stave na PCM a tebi da daju tu "slobodnu" paricu. To je vrlo retko i vise je izuzetak nego pravilo, maltene bez obzira koliko si spreman da platis.

Skidanje sa PCM-a jedino zavisi od raspolozivih parica, nema veze sa mogucnostima centrale, poste...
Sgi je verovatno mislio na fizicki slobodne parice, ne na otimanje tudjih.

Aha, a kako nije bilo slobodnih parica dok sam trazio samo da me skinu sa toga a odjednom nikle nove kad sam odlucio da doplatim ~100e za ISDN?

Uvek ima slobodnih parica samo se u sistemu vode kao "neispravne". Kad im zatreba oni ih sa par klikova "poprave". Samo je pitanje ciji interes ce ih naterati na to.

Aha, a kako nije bilo slobodnih parica dok sam trazio samo da me skinu sa toga a odjednom nikle nove kad sam odlucio da doplatim ~100e za ISDN?

Tako sto su na tvoje mesto stavili nekog (verovatno manje zahtevnog) korisnika koji je bio na cistoj liniji, i ciju si mu paricu preuzeo.

Uvek ima slobodnih parica samo se u sistemu vode kao "neispravne".

Kako da ne...

Uvek ima slobodnih parica samo se u sistemu vode kao "neispravne". Kad im zatreba oni ih sa par klikova "poprave". Samo je pitanje ciji interes ce ih naterati na to.

Tako sto su na tvoje mesto stavili nekog (verovatno manje zahtevnog) korisnika koji je bio na cistoj liniji, i ciju si mu paricu preuzeo.

Kako da ne...

Za oko 100e tesko da su nekog skinuli sa parice. To su standardni troskovi nadogradnje postojece PSTN linije u ISDN. Uvek ima slobodnih parica , ne vode se kao "neispravne" vec stoje u rezervi za ne dao bog situaciju tehnicke prirode ili neke druge prirode (kum, rodjak , ljubavnica/ljubavnik, poznanik iz istog sela, poznata licnost, politicar, itd... a tu spada i ono 200e - 500e). Samo zavisi ko je u kojoj kategoriji.

problem je samo broj zica koji ide od centrale do nekog izdvojenog ATC stepena :)
ako ima zica ondak nije problem da se svima puste chiste linije, chak i vishe njih
chak za telekom je najjeftinije da ti stave ISDN :)

Evo i konacno mi je postom stiglo obavestenje da nazalost nemam tehnickih uslova za ISDN :(
Koji su to likovi ... znaci ne verujem

Budi uporan. Odmah podnesi drugi zahtev za ISDN, ili ako je postojeci aktivan, trazi urgenciju u narednom 11. mesecu, pa tako svakih mesec dana, duzni su da odgovore u roku od 30 dana. Podnesi zahtev i za analognu, PSTN liniju. Ovo nista ne kosta a korisnicki servis u Radivoja Koraca je racunarski receno user-friendly u odnosu na onaj Lolinoj zgradi. Topla preporuka.

Ma bas me briga sredio sam wirreless i sada radi super :) ... FUCK Telekom !!!

Vrh Dno