Šta je novo?

Zagrevanje procesora

Pozdrav, hteo bih nesto da kazem na temu tih termalnih pasta. Sklapam racunare, i desavalo mi se da ponekad moram NOVU pastu koja je na kuleru (pakuje se nova masina), da promenim. Jednostavno bude kao zvaka, ne napravi dobru vezu izmedju procesora i kulera, i pocne da resetuje racunar.😡
Najbolje se skida ziletom, a moze i medicinskim benzinom. I kada se nanosi nova, malo se stavi na procesor, i slobodno tanko razmaze istim tim ziletom. Nema potrebe da curi sa strane, jel pasta sluzi samo da se popune mikro pukotine na kuleru i procesoru, da se izmedju njih ne bi zadrzavali atomi vazduha😉. I najbitnije je pokriti centar procesora, nema potrebe da curi po ploci i po mehanizmu za kacenje procesora (intel), jel moze da napravi vise stete nego koristi.:type:

hmm bio sam sarkastican 😀
vatica i alkohol skidaju idealno

zdravko:

3223Mhz @ 1.65V

24 / 63
35 / 72+ (nestabilno, ode u reset posle 30 sekundi testa)

3064Mhz @ 1.40 V

?? / ?? (nisam testirao TRUE na ovom naponu :-devil-: )
30 / 56

Prva vrednost je Idle (mirovanje) druga pod Prime-om (Gromacs Core, Priority 9/10)
Zaključak je da je ovaj Thermalright MST-9775 LE loš za žešći OC ali sasvim dovoljan za + 0.15V OC procesora.

I da, ovo gore su ti temparature pod Prime Gromacs Core, u igrama su manje svakako... 😉

Poslednja izmena:
Znachi posluzhio je ipak ?

Ne znam za zheshcji oc ali ja sam moj dizao za 2ghz na 3.4 u par mahova ;] ali je na 3.0 ghz bio stabilan.

Zaključak je da je ovaj Thermalright MST-9775 LE loš za žešći OC ali sasvim dovoljan za + 0.15V OC procesora.

Znaci da je TTC-NK35TZ onda bolja kupovina za 1.100 dinara 😉.
Hvala :wave:.

Meni je dovoljno da u odnosu na box, ovaj Titan i pasta (dal sto ce doci uz njega ili Freeze Extreme), skinu T za 10-tak stepeni.

Trenutno E4400 @2,8GHz (1,375V): idle 53C, load 85C (Orthos, priority 9, a toliko pokaze i TAT za 10 minuta, njega treba koristiti jer za krace vreme pokaze max T 😉).

Znachi posluzhio je ipak ?

Poslužio je, naravno. 🙂
Dobro je i ovako, 150Mhz manje - 20°C manje. 😀

Znaci da je TTC-NK35TZ onda bolja kupovina za 1.100 dinara 😉.
Hvala :wave:.

Gotovo sam siguran da su "tu negde".

Meni je dovoljno da u odnosu na box, ovaj Titan i pasta (dal sto ce doci uz njega ili Freeze Extreme),

Skinuće sigurno!
Uz 32-ku i 34-ku je dolazila ta Nano Grease pasta i kao što rekoh nije loša, vrlo dobra.

Trenutno E4400 @2,8GHz (1,375V): idle 53C, load 85C (Orthos, priority 9, a toliko pokaze i TAT za 10 minuta, njega treba koristiti jer za krace vreme pokaze max T 😉).

Pustiš TAT i ne treba ti grejanje u sobi? :d :-devil-:
To je ono: počneš da igraš PES i posle prve tekme si se zagrejao kao da si stvarno odigrao fudbalicu 5+5 minuta... :d 😛

Idi begaj bre, kupuj neki kuler pod hitno, kako ti nije žao ploče i napajanja?

Evo idem sada, jel ima neka prodavnica 24/7 sto radi 😀, mozda ima u trafici 😀.
U ponedeljak kupujem 99% 😉.
A 85C je load, u igrama je max 70, mozda koji stepen preko.

^ kupio sam TTC NK35TZ/PW, hvala drugu Zdravku na info :d (ko ne razume, nek pogleda Moja masina, meni i "njemu") 😉.

Kada se Cisti kuler od procesora nikada nije dobro da se smirgla jer nastaju risevi i ne moze da se napravi adekvatan vakum izmedju procesora i kulera.Dobro je procesor i kuler ocistiti sa cistim alkoholom ili sa medicinskim benzinom i obavezno naneti tanak sloj paste malo na kuler,malo i na procesor i to je to....Gotov servis!

pa vec sam kuler ima vece "riseve" nego kada ga ti osmirglas i ispoliras, tako da....

Nazad
Vrh Dno