Šta je novo?

Zagrevanje MCP-T South Bridge-a na NF7S

mLaki

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2004
Poena
680
Ovaj se greje ko lud, ali nisam siguran da li mi on pravi problem. Jedini problem što imam sa kompom je u CenC Generalim, ponekad kada se neki zvuk pusti od stran korisnika (komentari jedinica i slično) igra izleti u win sa greškom da je bi mogla biti izazvana pregrejanim hardverom itd. i komponentama koje ne dostižu minimalne zahteve. Komp je 2500+ na NF7S 2.0, 1024 MB DDR333 CAS 2.0-2-2-2, on-board audio i GeForce2 MX 32 Mb. Istu grešku sam viđao po igraonicama na sličnim mašinama sa DX7 kompatibilcima (GeForce4 MX440 i sl.) a brat mi ima skoro istu mašinu osim što ne koristi integrisani zvuk i ima GeForce FX 5600, pa da li je onda problem do grafičke ili do MCP-T-a?
Kako god bilo voleo bih da mi neko predloži varijantu za hlađenej dotičnog čipa, koji hladnjak, termo pastu i način fiksiranja hladnjaka (da li je samo pasta dovoljna?)

Eeee, zato na Epox -u ima hladnjak i na MCP-T -u :)
Ne bih rekao da je zbog zvuka, pre bih rekao da je zbog tog GeForce MX400, ipak su generali malo zahtevnija igra, a i imaju neke DX8.1 efekte od kojih se mozda kartici smuci... Inace ostatak mashine je sasvim ok za iste...

mLaki je napisao(la):
...
Kako god bilo voleo bih da mi neko predloži varijantu za hlađenej dotičnog čipa, koji hladnjak, termo pastu i način fiksiranja hladnjaka (da li je samo pasta dovoljna?)

Elegantno i ne previse skupo resenje je Coolermaster Blue Ice (SLC-S41-U1), skines ventilator (za southbridge je dovoljno telo) i zalepis na southbridge (ima samolepljivu termo nalepnicu). Mozes ga naci u milenijumu (posto si iz NS pretpostavljam da znas gde je to)...

pozdrav

Nazad
Vrh Dno