Šta je novo?

Zaglavio Se Outlook. Pomagajte.

• Začetnik teme Začetnik teme gagast
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

gagast

Čuven
Učlanjen(a)
13.07.2003
Poena
619
Imam instaliran IE 5.5 .Sve je radilo kako treba dok nisam instalirao anti_spam program koji se integrise u OUTLOOK. Program se zove " i HateSpam Outlook Express Edition V3.2.2. Prvo sto sam primetio je drasticno padanje performansi na mojoj inace slaboj masini (Pentium 133 48MB ram 6 GB). Odmah sam dezinstalirao preko ad/removes iz control panela. Medjutim kada sam se konektovao na internet i pokusao da skinem postu, kliknem na send/recive i tu se outlook zakucava. Normalno se pojavljuje prozor koji obavestava o konekciji (conecting POP3 server) ali se konekcija ne uspostavlja. Pustio sam ga vise minuta misleci da server nije zagusen. Taj prozor ne reaguje na komande stop i cancel a na ctrl-alt-del javlja se da outlook not responding.
Uklonio sam nalog i ponovo ga instalirao. Problem se nastavlja. Preko programa reg cliner pokusao sam da nadjem zaostatke od programa u registriju ali nisam nista nasao. Najzad sam dezinstalirao ceo IE 5.5 i ponovo ga instalirao. Nazalost problem nije resen. Da li neko ima ideju ili mi ne gine reinstalacija OS-a. Pozdrav svima.

I ja sam imao taj program ali mi nije pravio takve probleme. Islo je sve malo sporije ali ne bas drasticno. Kada sam ga deinstalirao sve se vratilo u normalu. Inace ukoliko si imao neregistrovanu verziju, a verovatno jesi, ona je znala da pravi probleme, Kada se registruje sve je ok i kada se deinstalira. Pogledaj jos da li su mu ostale neki RULES i vidi da obrises u registry bazi sve sto se odnosi na I hate spam. Inace taj program ima i drugi naziv (mislim da je postal inspector) pa proveri fajl sa kojim se startuje (njegovo ime) i obrisi sve sto se na njega odnosi iz ragistry baze.

Probaj da slines program SpyBot Search & Destroy koji je besplatan i skida sa racunara sve sto je deklarisano kao adware i sl. Prati donji link i pogledaj pod Korisni Programi (jer ne znam koji je link na pamet).

Probaj da ga ponovo instaliras i da vidis da li je onda OE upotrebljiv. Probaj da startujes racunar i da ga odmah po startu izbrises bez da startujes OE ili IHSpam.

Nadam se da ce ti nesto od ovoga pomoci.

inace sam se dosetion da ako ti nista od ovoga ne pomogne ili ako te mrzi da sve to probavas, probaj samo da pregazis OS sa istim. Nemoj da ga instaliras od pocetka. Windows ima fantasticnu tendenciju da popravi neke greske u sistemu i u bazi a da pri tom ne dira neke stvari koje si ti podesio. Ovo sto se tebi desava je moyda jedna od tih stvari koje Windows moze sam da popravi.

Reinstalacija i opet problem

Nista od predlozenog nije pomoglo tako da sam uradio kompletnu reinstalaciju. Sada naravno radi kako treba ali sada imam jos jedan problem. Bekapovao sam postu na particiju D ali ne preko outlookove opcije file/export nego prostim kopiranjem fajla mail koji se nalazi u Win/application data/microsoft/outlook express. Dakle imam backup kompletnog maila u jednom folderu na particiji D. Nakon reinstalacije OS kada kopiram taj fajl u direktorijum win98/application data/identities/(fo35972-cf56-11d7....)/microsoft/outlook express nakon pokretanja programa OE ne ucitava se nista od stare poste (sent items outbox, inbox itd). Napominjem da u ovom folderu vec postoje fajlovi sa ekstenzijama .dbx .mbx .idx tako da mi je bilo logicno da ovde izvrsim premestanje mog backup-a. Gde sam pogresio? Preko opcije file/import iz outlook expressa nece da importuje ovaj folder. Postoji li neko resenje.
Hvala na pomoci.
Inace program ihate spam koji je i napravio ovu zbrku je bio registrovan. Moj PC ga vise nece videti. Hvala na savetima.

Da bi vratio mailove moras da koristis opciju import iz OE i onda da mu kazes gde se nalaze bekapovani mailovi.

Moja preporuka je kada sve napravis nadjes program BackRex Outlook Express Backup. Sve lepo bekapuje sa njim i da te bog vidi.

Nazad
Vrh Dno