Šta je novo?

zabrana bilo kakvog instaliranja

mmv

Čuven
Učlanjen(a)
06.06.2004
Poena
619
kako da instaliram sistem, u kome ce obicnom useru biti zabranjeno bilo sta da instalira, podrazumeva se da administartor moze da instalira sve, i kako da pojedine aplikacije instaliram samo za jednog usera, a druge za drugog, a da sam sto posto siguran da su nevidljive jedne drugima ! ja nesto srocih, valjda sam lepo objasnio !

Napravis jednog admnistratora i jednog usera. posle kucas control userpasswords2 i sve ti se lepo pokaze!

Bogami CooLa, to tako neće da funkcioniše. Programi su i dalje dostupni svim korisnicima sistema, jedino se ne pojavljuju u start meniju. Možeš oko toga da imaš dosta *******cija, a mislim da ti je najlakše to riješiti sa lokalnim polisama. Ali ti o tome mora neko drugi pričati, pošto ja od polisa ne znam ništa.

Najlakše je da određenom useru u security tabu za folder gde je instalirana aplikacija jednostavno uključiš deny - full control.

Polise su zakon, kod Windows XP Pro se se može u sitna crevca podesiti šta ko sme ili ne sme da radi.

Poslednja izmena:
Vecina programa pita za da li da instalira program samo za tog korisnika, ili za sve!

vecina ali ne i svi, ja samo hocu da nesto instaliram a da samo meni bude dostupno !

To pitanje se svodi na puko kreiranje ikonica na desktopu...

I na dozvoljavanje citanja direktorijuma na HDD-u!

Sto se moze odraditi nekoriscenjem simple file sharing-a i control userpasswords2!

Nazad
Vrh Dno