Šta je novo?

Zaboravio me!

Dominator08

Slavan
Učlanjen(a)
25.08.2007
Poena
320
Imao sam neki problem sa XPom i onda sam ga reinstallirao, posto nije bilo drugog nacina (hteo sam da zadrzim podatke). I mislio sam da ce mi tako zapamtiti prethodni account i ostaviti sve kako je bilo pre reinstalacije (bezbroj puta sam reinstalirao windowse i uvek je ostavljao sve po starom), medjutim XP mi je prakticno sve obrisao. Podaci su i dalje na hard disku, posto nisam formatirao, ali to mi nista ne znaci,posto sa ovim novim accountom sam prakticno krenuo sve ispocetka, moram sad da instaliram sve drivere, dosta programa nece raditi itd itd.
Vidim da mi je ostao folder sa prethodnim accountom (documents and settings/jova)
pa sam pokusao da napravim account sa tim istim imenom, medjutim ne pomaze.

Da li postoji neki nacin da se vratim na staro?

Ne..sada je sve gotovo!
Mozes da probas da povratis neke podatke ako ti trbaju(doc i sl.)sa nekim programom kao sto je easyrecovery i sl..ali to je to
Ne bi bilo lose i da popricamo o tome kako se instalira windows,ne znam kako je moguce da ranije kada si instalirao windows da su ti ostajali stari driveri(ja sam razumeo da si to rekao)..
Shto se tiche straog account-a ljudi moraju da shvate da mozda dva naloga izgledaju isto naoko(imaju isto ime,nalaze se na istom mestu)ali jedan account ima nesto sto se zovu unique identifajeri koje windows pravi svaki put kada napravis novi account i cak ako se nalozi isto zovu oni su totalno razliciti i ne spojivi..

Poslednja izmena:
Mozda je isao na repair umesto reinstal..?

mozes po nesto da spasis pokusaj sa easyrecovery ali jako malo ce s dobiti mada bolje ista nego nista🙂

Vidim da mi je ostao folder sa prethodnim accountom (documents and settings/jova)
pa sam pokusao da napravim account sa tim istim imenom, medjutim ne pomaze.

Da li postoji neki nacin da se vratim na staro?

Neces moci sve da povratis ali iz tog fldera u kome su ti ostali fajlovi JOVA kopiraj sve iz njega u neki novi acc ali ne u onaj sa kojim trenutno radis, i ne za boravi da pre svega ukljucis Show Hidden Files and Folders. Ja tako skoro uvek radim kada reinstaliram Win.

Nadam se da sam pomogao, ako te jos nesto interesuje javi se na PM.

Ok,poslušao sam savete i formatiorao sam hard disk i instalirao XP sa SP2,pa sam odmah updateovo Windows preko njihovog sajta, i on mi je downloadovao i instalirao prvo SP3 pa onda još neke fajlove.. Skinuo sam IE8 beta 2, Windows Installer 4.5, Net FX 3.5 , Media player 11, i jedino što sam uspeo da instaliram je Media Player! Zato što kada otvara ove osale fajlove i pre nego što krene self-extracting javi se poruka The system cannot find the file specified!! I za svaki fajl isto!!? Onda sam pokusao da instaliram Dreamveawer,Flash i Photoshop, i od tih programa jedino mi je instalirao Flash a ova ostala dva, extractuje fajlove, i onda pokrenem setup.exe i ne bude nista, kao da ga nisam ni otvarao! Uopste mi nije jasno zasto mi pravi sad te probleme!
Malo pre sam pokusao da instaliram Cute FTP, otpakujem ga na desktop,javi se ista greska (the system cannot find the file..), a onda pokusam da ga instaliram neotpakovanog, iz rara, i tako uspe da ga instalira!!! :trust: U cemu je problem?

Evo, malo pre sam kopirao one gore pomenute fajlove sa Desktopa na C:\ i uspeo je da ih odatle instalira (?)!
Sad mi nije jasno zasto nije moglo to sa desktopa, i kako je uspeo neke da instalira,a neke nije?

Evo, malo pre sam kopirao one gore pomenute fajlove sa Desktopa na C:\ i uspeo je da ih odatle instalira (?)!
Sad mi nije jasno zasto nije moglo to sa desktopa, i kako je uspeo neke da instalira,a neke nije?

EDIT: Preneo sam instalacione foldere Dreamweavera i Photoshopa takodje u C:\ i instalirao ih odatle, i sve radi normalno!

Dakle, zasto ne mogu da instaliram aplikacije sa Desktopa? Kao da se radi o tome da nisam administrator pa nemam privilegije da to radim odatle,ali naravno nije to u pitanjuu :wall:

EDIT: Preneo sam instalacione foldere Dreamweavera i Photoshopa takodje u C:\ i instalirao ih odatle, i sve radi normalno!

Dakle, zasto ne mogu da instaliram aplikacije sa Desktopa? Kao da se radi o tome da nisam administrator pa nemam privilegije da to radim odatle,ali naravno nije to u pitanjuu :wall:

kako ti se zove user account koji je ulogovan na xp kad to instaliras?
a za "easy recovery" i ostale strucnjake - procitajte
http://support.microsoft.com/kb/308421

Poslednja izmena:
Zove se Đorđe, isto kao i na prošloj instalaciji Windowsa, ali zašto bi to imalo veze obzirom da sam ga formatirao i instalirao?

@Dominator08:
Probaj sledece:
Startuj IE7 i u podesavanjima za internet zonu stavi da ti Launching applications and unsafe files bude na prompt.
Po defaultu bi ovo trebalo da bude na prompt, ali ako si podesavao security setovanja u IE-u moguce je da je on postavio to na disable i onda se najverovatnije desavalo to sto ti se desavalo.

Meni cak ni FF3 nije hteo da sacuva exe fajl na desktop sa njegovim ugradjenim download managerom, a drugu nije hteo da otpakuje exe fajl iz zipa(ugradjeni windows alat u Visti) dok ovu opciju nisam promenio.

Poslednja izmena:
Zove se Đorđe, isto kao i na prošloj instalaciji Windowsa, ali zašto bi to imalo veze obzirom da sam ga formatirao i instalirao?

zato sto zna da zeza jer ima nasa slova u imenu 😉
c:\documents and settings\đorđe\desktop

Poslednja izmena:
Početniče, pogledao sam, bilo je podešeno na prompt. Hvala u svakom slučaju
Filipe,možda si u pravu, mada mi je na prethodnoj instalaciji imao takođe naša slova,pa nije zezao, ali promeniću u svakom slučaju,pa možda pomogne, ništa me ne košta.
Hvala i pozdrav

Nazad
Vrh Dno