Šta je novo?

zabadanje

al_petras

Čuven
Učlanjen(a)
04.02.2004
Poena
604
AMD Athlon 2000+
ASUS A7N8X-X
2x256MB@266Mhz
GeForce4 MX 440
AGP 8x
MAXTOR 80GB
LG combo
TEAC CD

Doticna kombinacija zabada na igricama(Serious Sam, Colin McRee3..), a ponekad i tokom reprodukcije DivX-a (Rad Light). Izbacuje neku poruku o greshci u Windows-u i nudi mi da kontaktiram Microsoft... Testirao sam DirectX i OpenGL nekim programcicima i svi testovi uspesno se zavrse. Skinem jedan modul i startujem MemTest 1.0, i iz tri prolaza prijavi 124 greske i sve su u testovima 4,5,6 isto ponovim i za drugi modul i u istim testovima program mi prijavi 1240 gresaka... Ok, ubacim jedan NCP-ov modul 256MB (0 gresaka iz 6 prolaza i na mojoj i na gore navedenoj masini) i opet zabada na pomenutim igricama. Reinstaliram windows instaliram DirectX 9, NVidia drivers 44.03 i opet zabada. Ljudi, ima li neko ideju?
:type:

Pa pazi ne moze da bude tu mnogo stvari koje zezaju , vec samo :

Graficka
CPU
Ploca
Memorija (za koju si naveo da prijavljuje greske)
Memorijski tajminzi u Bios-u
AGP fastwrite settings
...i jos mnogo toga :d :d (stativa :S: )

Promenis grafiku pa probas , pa ako to opet radi promenis CPU , ...
i tako otprilike nadjes problematicnu komponentu (setovanje u bios-u)
Probas sa novim bios-om .... izmeris temperaturu procesora
Ali po meni kreni prvo od graficke kartice

Experimentisi !
Pozdrav

P.S. Okaci ovde koja je to greska , to nekad moze da pomogne u dijagnozi
problema

Poslednja izmena:
Da nisi mozda koristio onaj falicni memtest(ne secam se koja bejase nesrecna verzija)?
Testiraj graficku programom 3DMark 2001...
Izgleda da si koliko kontam,kupio novu masinu...Da ti nisu uvalili okrnjen procesor pa ti mozda i on pravi probleme...Moras sve da odradis ko sto NDj(i ostala nam cirilicna slova) predlazu :D

Jos bih bi predlozio da za pocetak oboris memoriju na 333 pa vidi da li ima i dalje problema.Mozda je jedini problem ploca(upravo se vodi diskusija na tu temu o Asus-ovim plocama)...Probaj prvo to pa posle ostalo

Pri pokretanju N-Bench-a odradio je u prvom krugu i CPU i 3D testove (800x600) bez problema, dok se u drugom krugu restartovao po jednom i na CPU i na 3D testu. U Aquamark-u restartovao se jos na Demo-u (800x600). 3D Mark2001 nisam probao (negde mi se zagubio DirectX8.1). Nije mi jasno sta je neispravno, graficka, ploca ili oba zajedno...

npetar je napisao(la):
Da ti nisu uvalili okrnjen procesor pa ti mozda i on pravi probleme... :D

sto posto, a jos ako su ti stavili okrnjeni racunaj da su ti ga uvalili jer im je cilj da te ******

Jesi li setovao memoriju na 333 ili nisi?
Ako zelis da ti pomognemo,poslusaj ono sto se savetuje...Nemoj da nas s' oprostenjem... :wc:

Daj zivota ti kako to mislis da "obori" memoriju na 333 ?!
Kod AthlonXP 2000+ FSB je 266MHz (tako se racuna) , a i covek
je lepo stavio 2X256MB@266MHz !

Savet za autora :
Ako ti je komp u garanciji pravac kod prodavca pa nek on vrti , menja i
rotira komponente ,razbija glavu , ako nije ... il sam probaj , a ako ne ide ,
pravac - servis !
Ni ja ne pokusavam da radim popravke motora na Mercedesu jer to ne znam.
Ali pre toga , da probamo da pomognemo !

Izbacuje neku poruku o greshci u Windows-u i nudi mi da kontaktiram Microsoft...

Napisi koja je to greska !

Uhhh...istripovao sam se jer sam tada paralelno pratio jos jedan topic pa sam bio obedjen da je cova napisao da tera DR400,kad ono lepo napisao @266. Izvinjavam se.

Desilo se nesto veoma cudno... Sinoc presnimavao sa harda na hard neke filmove kod drugara. Vratim hard u moj komp i sve radi kako treba. Medjutim danas ukljucim racunar i racunar blokira nesto posle odbrojavanja memorije... restartujem masinu i nista... Monitor i dalje stoji u standBy, upale se diodice za hard i napajanje, radi kuler za CPU, i diodica na ploci (izmedju PCI slotova) ali se nista vise ne desava. Znate li o cemu se bre ovde zapravo radi?

Ocigledno memorija (mada moze da bude i drugo)......lepo ti rekose.....ako je u garanciji ne maltretiraj se,vec ga vracaj nazad......ako nije,cupni jedan po jedan cip memorije,ili jos bolje probaj sa nekom drugom.......

Imao sam vrlo slican problem sa jednim racunarom. Zabadao je u igrama i filmovima posle par minuta (nekada i ranije), a, npr. 3D Mark je vrteo i po 3-4 sata u krug. Na kraju se ispostavilo da je procesor neispravan, naravno posto je sve ostalo bilo provereno (grafika,memorija, reinstalacija sistema i sl.). Takodje je u pitanju bio XP 2000+.

Twix je napisao(la):
Ocigledno memorija (mada moze da bude i drugo)......lepo ti rekose.....ako je u garanciji ne maltretiraj se,vec ga vracaj nazad......ako nije,cupni jedan po jedan cip memorije,ili jos bolje probaj sa nekom drugom.......
Zabrinuo sam se jer je sa ovom memorijom ucitavao Windows bez problema a sada pritiskom da dugme POWER nista se ne pojavljuje na ekranu jedino gore navedeni efekti :laugh: .... Trebalo bi makar graficka da se odazove pri ukljucivanju i ispise nesto o sebi a meni graficka nece ni monitor da ukljuci... :wall:

a sto i kako da ti se upali monitor ako ti je memorija crkla, ja te nerazumem

Ja ne razumem zasto do sada nisi nosio komp u servis?

Memorija nije crkla, pokazivala je greske na MemTest-u ali se normalno podizao windows, skidao sam hard, vratio ga i sve je radilo (kao i pre) osim igrica i benchmarkova koje sam gore naveo, kasnije kada sam ukljucio komp zabo je posle "brojanja memorije", resetovao ga i ... monitor je ostao na standBy-u, radio je kuler na CPU-u, diodica izmedju zadnja dva PCI slota je radila (Asus A7N8X-X), dioda za HDD je radila bez prestanka kao i POWER diodica...
Komp ce ici prekosutra u servis, poenta je u tome sto je to komp od mog drugara i ispasce da sam ga ja zafrknuo... a nisam.
Ima li neko ideju?

Prvo sto uradis kad nesto ne radi kako treba,kao sto ljudi napisase,clear CMOS...To sto je komp radio i poceo da zeza govori da memorija posustaje tj. ne mora da znaci da ako podigne win da je memorija ispravna jer sledeci put zablokira.
Znaci,najverovatnije je memorija skroz crkla,a posledice crnog ekrana mogu da budu i neispravna graficka,neispravan cpu i naravno,memorija.
Nosi sve u servis pa neka serviseri utvrdede tacno sta je u pitanju.Pregled kompa ce te kostati oko 10e ali znaces tacno sta je problem.

Ok, crko je jedan modul, ostao je ovaj drugi... podize se windows i sve je kao i pre i vracam se na problem no1. Sutra eventualno prekosutra nosim komp u servis "te cu ve izvestiti" :) sta se desavalo (ako vas interesuje, naravno). Zaboravio sam screenShot sa greskom koju mi prijavljuje windows na onom bagovitom kompu pa cu je okaciti drugi put. Sada uzivam na mom i samo mom ispravnom cedu (Athlon2000+ , NCP 2x256@266Mhz, GeForce4 MX460, 755DFX, Sony CDRW...) Pozdrav!!!

al_petras je napisao(la):
Ok, crko je jedan modul, ostao je ovaj drugi... podize se windows i sve je kao i pre i vracam se na problem no1. Sutra eventualno prekosutra nosim komp u servis "te cu ve izvestiti" :) sta se desavalo (ako vas interesuje, naravno). Zaboravio sam screenShot sa greskom koju mi prijavljuje windows na onom bagovitom kompu pa cu je okaciti drugi put. Sada uzivam na mom i samo mom ispravnom cedu (Athlon2000+ , NCP 2x256@266Mhz, GeForce4 MX460, 755DFX, Sony CDRW...) Pozdrav!!!

Zaboravih MSI KT333 i Maxtor 60GB :type:

Pošto si sam ustanovio da ne valja samo jedan modul, probaj ga u nekoj drugoj mašini !!!

Nazad
Vrh Dno