Šta je novo?

Za sve korisnike MPx200 :)

decepticon

Slavan
Učlanjen(a)
20.12.2004
Poena
309
Pozdrav svima, evo nekoliko bitnih informacija.

1) Firma Orneta je propala (otkupila ju je neka druga firma), tako da sada Orneta nudi svoje programe apsolutno FREE !!! Idite na www.orneta.com , dobicete i programe i registracione kljuceve za dz! (od najboljih programa da nabrojim Orneta FTP, Orneta Task Manager, Orneta Chess...)

2) Formirao sam bateriju prema uputstvu (24h punjenje -> praznjenje do kraja -> 2x ponavljanje procesa). Na Win2002 (fabricka verzija) sa standardnim drndanjem od oko 3-4 sata dnevno, baterija mi traje oko dan i po. Po raznim forumima je pisalo da treba da se instalira Smartphone Task Manager (www.airfagev.com), pomocu kojeg treba iskljucivati programe koji rade u pozadini. Skinuo sam ovaj program, koristio ga par dana, nije nista posebno, ali...

OBRATITE PAZNJU !!!

Postoji nekoliko Task Managera - SP (Smartphone) Task Manager, Orneta Task Manager, originalni Motorola Task Manager, itd... Instalirao sam sve ove navedene + jos neke druge, i dosao do veoma interesantnog zakljucka - odredjene programe koji rade u pozadini vide samo odredjeni Task Manageri. Tako, na primer, ako nakacite mobilni na racunar, koristite ActiveSync, a zatim otkacite mobilni sa racunara, verovali ili ne - ActiveSync ostaje upaljen na mobilnom telefonu, ali ga samo Orneta Task Manager "vidi". Dalje, primetio sam da se Motorolin originalni Task Manager "sam od sebe pali u pozadini", a sta radi ne znam? Bilo mi je malo sumnjivo u pocetku, dok nisam izvalio sledece - ovaj Task Manager automatski regulise procese koji se odvijaju u "pozadini", i sam gasi nepotrebne programe. Smesno ili ne, ali meni vec drugi dan stoji upaljen mobilni telefon, drndam ga stalno, a baterija stoji na 81% !!! Zato toplo preporucujem ovaj Task Manager...

Takodje, Motorolin SystemInfo program je odlicna stvar, pokazuje stanje glavne i rezervne baterije, trenutno opterecenje, memoriju (FLASH, internu i SD/MMC), i jos neke stvarcice... Takodje preporuka!!!

Poslednja izmena:
Ja koristim X-Bar 2.6, task manager prva liga, dodatne operacije copy/paste/select/selectall, mogu se uprogramirati razni shortcuti, meri bateterije u procentima, kao i slobodne memorije, meri temperaturu baterije i prikazuje voltažu. I šta mi se najviše dopada, u svakoj aplikaciji u gornjem desnom ćošku stavi malecki digitalni satić. Vrlo korisno.

Quick Close zatvara sve aplikacije. Probaću Motorolin Task manager, zaintrigirao me je. Baterija mi traje i do 3,5 dana, u proseku 2, sa tim da drugog ni ne crkne, od oko 60% ga dopunim do kraja, preko noći ugašenog (ne bi izdržao sledećeg dana više od par ozbiljnijih poziva).

Koristim WM2003, mpx-land verziju. Nisam formirao bateriju 24 sata, totalna glupost. Samo imam običaj da vrlo često ispraznim bateriju do kraja i punim ugašen aparat čitavu noć. Čim dopunjavam bateriju zbrda-zdola debelo se degradiraju performanse, ali brzo se oporavi već posle prvog kompletnog ciklusa pražnjenja i punjenja.

NovakAca je napisao(la):
Gde naci taj Motorolin Task manager?

Imam ga na originalnom cd-u i još po nešto. :)

borab je napisao(la):
Imam ga na originalnom cd-u i još po nešto. :)

A gde ga ima za nas nesrecnike koji imamo cd na spanskom :D

Da ne otvaram novu temu jel neko imao problema sa netom posle rominga bio sam u Cg i od tada mi net ne radi milion puta sam unosio parametre ... al nece resetovao fon al nista ne pomaze.

@sax: promeni APN sa gprswap u gprsinternet i proradiće. Zvao sam ih deset puta, i svi operateri kažu da ništa nisu menjali, i naravno, diktirali su mi pogrešne parametre. Slučajno sam se setio da je postojao i ovaj APN, tj. i dalje postoji. Sve je proradilo bez greške, i dalje šljaka. Nema nikakve veze sa roamingom.

A gospodu iz tehničke podrške bi možda neko trebao da obavesti kako stvari stoje, da ne zbunjuju narod.

Govorim o 64, pretpostavljam da si na toj mreži. Nekolicini ljudi koje poznajem se desio isti problem, i na ovaj način je rešen.

nidzo slusaj moras formirati litijum jonsku bateriju.Gledaj formira se zato sto je te celije potrebno "prosiriti"(sto se postize tim dugim punjenjem) da bi dostigle pravi kapacitet(MaH(mili-amper-casova)).A sto se tice task menagera sve zavisi,\ja cu nesto probati pa cu vam javim.Pozdrav

E, sto se Motorolinog Task Manager-a tice, ja ga nisam dobio na originalnom CD-u (dobio sam File Explorer, jMMS, i neki Photo valjda). Narucio sam pre par dana preko neta mpx200 DVD sa softverom i na njemu sam nasao Motorola System Info i Motorola Task Manager. Ako budem stigao, stavicu na net svih pet programa...

Inace, evo sa motorolinog sajta (Motoserviceone) jedna recenica vezana za Task manager:

"MPx200 intuitively closes down applications as needed. This is automatic and does not require manual shut down of a program."

Inace, sto se baterije tice, nasao sam na netu original motorolino uputstvo za mpx200 u .pdf formatu, i prema njemu sam formirao bateriju...

imas upustvo na motorloinom sajtu.p.S.Mozes li mi kopirati taj ceo dvd akoje to onaj sa romovima.Pozdrav

Po ko zna koji put LI-ION baterije se NE FORMIRAJU!!To sto vam pricaju pojedini prodavci je iz neznanja ili neobavestenosti ili namerno jer takvi daju garanciju na bateriju 7 dana pa dok je vi formirate taman prodje tih 7 dana i onda ako nesto nevalja oni kazu da je garancija na bateriju istekla i peru ruke a vi mozete da se slikate!

litijum-polijumske baterije s ene formatiraju
litijum-jonske da, prema uputstvu proizvodjaca

koliko znam na mpx je litijumjonska

decepticon je napisao(la):
Inace, evo sa motorolinog sajta (Motoserviceone) jedna recenica vezana za Task manager:
"MPx200 intuitively closes down applications as needed. This is automatic and does not require manual shut down of a program."
Zar se to ne odnosi na Task Manager koji postoji u Windowsu
Start -> Resource Manager -> Menu -> Task Manager

Ja sam shvatio da se na ovom threadu govori o nekom drugom Task Manageru, kao zasebnoj aplikaciji. Ako gresim, nek' me neko slobodno ispravi.

EDIT:
Ako je od ikakvog znacaja, trenutno mi je na fonu Win2003.

Poslednja izmena:
decepticon je napisao(la):
Pozdrav svima, evo nekoliko bitnih informacija.

1) Firma Orneta je propala (otkupila ju je neka druga firma), tako da sada Orneta nudi svoje programe apsolutno FREE !!! Idite na www.orneta.com , dobicete i programe i registracione kljuceve za dz! (od najboljih programa da nabrojim Orneta FTP, Orneta Task Manager, Orneta Chess...)

ili je firma orneta ozdravila ili ja nesto radim pogresno.
pise kako su programi besplatni ali moras da se registrujes sto zahteva broj kreditne kartice.

veske je napisao(la):
nidzo slusaj moras formirati litijum jonsku bateriju.Gledaj formira se zato sto je te celije potrebno "prosiriti"(sto se postize tim dugim punjenjem) da bi dostigle pravi kapacitet(MaH(mili-amper-casova)).A sto se tice task menagera sve zavisi,\ja cu nesto probati pa cu vam javim.Pozdrav

Šteta što je nisam dobro formirao, verovatno bi mi onda trajala najmanje 10 dana... :D

Misliš da nije kasno da je sad formiram? Telefon sam kupio u aprilu... ;)

majka je napisao(la):
ili je firma orneta ozdravila ili ja nesto radim pogresno.
pise kako su programi besplatni ali moras da se registrujes sto zahteva broj kreditne kartice.

Ne treba ti broj kreditne kartice, pazljivo prati uputstvo... Kada hoces da skines neki fajl, on te prebaci na Handango, a tamo pise: "Use the coupon '4D1EFBF' for 100% off! That's right, FREE!" Kasnije, pre nego sto treba da se unesu informacije o kreditnoj kartici, samo ukucas broj tog kupona i to je to...

Ja na mobilnom imam SmartPhone 2002, a Task Manager ima neki naziv: Motorola_Task_Manager_update.exe , znaci moguce da je ovaj task manager ugradjen u SP2003? Zaista ne znam, ali znam da se SP2002 dobija bez ikakvog Task Managera...

Poslednja izmena:
momsab je napisao(la):
litijum-polijumske baterije s ene formatiraju
litijum-jonske da, prema uputstvu proizvodjaca
Prema upustvu proizvodjaca pise sledece:
LI-Ion,Li-Ion Polymer-vreme punjenja cca. 200min. Kada dispej pokaze da je baterija puna, iskljucuje se punjenje.

@[Miki]: I nije baš potpuno tačno. Telefon bi trebao da ima nezavisno kolo koje dozira punjenje baterije mereći njenu voltažu i pre svega temperaturu. Crtice na displeju su najčešće slika koju kreira sam softver aparata i ne moraju uvek biti u potpunosti usklađene sa onim šta se dešava sa baterijom, mada manje-više odražavaju sliku stvari. U principu, kad se aparat puni ugašen (tj. nema druge potrošnje sem punjenja baterije), doklegod je punjač topao punjenje traje. Čak i kada je baterija potpuno puna, punjenje ne prestaje, odnosno telefon drži bateriju na određenom naponu i puni je sa vrlo vrlo malo struje - zbog čega se i punjač ohladi - rasterećen. Po sličnom principu funkcionišu gotovo svi punjači baterija, nevezano samo za telefone.

Svaki aparat će te nagraditi sa par dodatnih sati stand-by vremena ukoliko ga ostaviš na punjaču dok se dobro ne rashladi (nekad i sat vremena duže u odnosu na indikaciju na ekranu da je baterija puna).

EDIT: vezano za temu (www.orneta.com), nije ni čudo da su propali, malopre sam pogledao šta su nudili od programa. Prosto ne mogu da verujem da je neko davao pare za te gluposti? Tamo je jedina pametna stvar onaj FTP klijent, mada mi ne treba. Od ovih ostalih stvari se daju naći za 3 klase bolji programi...

Poslednja izmena:
Moze jedno pitanje : kod tema koje koriste lcd plugin kada kliknem na sat otvori mi ekran u kome pise fmod library not found. kad tu kliknem na ok otvori mi meni lcd plugina (v1.53).. win2003 je na fonu

što se Ornete tiče slažem se sa nidžom. ono što me kod ornte nervira jeste što ne postoji trial period već mroa odma' da se registruje kako bi se koristio program (slučaj sa reader-om). i, sad neko treba da plati ne_znam_koliko_već da bi video da li program uopšte vrši posao? nije ni čudo što su pukli. mada, lepo od njih što dele za dž :D

borab RATFP(Read All The Fucken Posts) covek tj.nidza nije formirao bateriju sa tih 24 casa.Jee

Vrh Dno