Šta je novo?

Za sta sluzi scroll lock dugme?

Koliko se ja secam to sluzi da ti u DOS-u ne scroluje ekran kad imas vise od 25 linija, vec da pritiskom na <space> ides ekran po ekran. Nesto kao DIR/P, ali na nivou tastature, a ne OS-a. type;

Upravo kako ti je pTomic rekao.
U danasnje vreme stvar je prilicno anahrona, a cudi me da se proiyvodjaci ne setise da ga yamene necim drugim.

ivo.r@ mali problemi sa prelaskom na qwerty sa qwertz? ili obrnuto :d

deki_mg je napisao(la):
ivo.r@ mali problemi sa prelaskom na qwerty sa qwertz? ili obrnuto :d

Ovde na poslu mi je jedan pajser stavio defaut englesku tastaturu, a ona je u stvari YU, mrzi me da je deinstaliram, a esto zaboravim da lupim Alt+Shift :mrgreen:

Otkrovenje :D :D :D .
I jos uvek stoji na tastaturi i trenutno sluzi ni za sta ??? (sem kao prekidac za led u cosku).

kada skorlujete u Excelu bez scroll locka, kursor celije se pomera zajedno sa ekranom kako skrolujete (npr cim udjem i pritiskam page down menjaju se polja A1, A40, A79 etc), a kad ukljucite scroll lock kursor celije ostaje fixiran (koliko god da idete dole ostace na A1)

:)

sluzi:
njime se u igrici MIG29 (od pre pet godina) pali IR daljinomer umesto radara :d

Prakticno, to dugme u savremenom svetu kompijutera nema nikakvu funkciju, imalo je u dosu i Win-u 3.11 cini mi se...

Ako, kao ja ;), koristis Roline KVM switch, pritisak na scroll lock (2 pritiska) sluzi za prebacivanje sa jednog ulaza na drugi (odn. sa jednog racunara na drugi)...

Vrh Dno