password je napisao(la):
Prvenstveno me interesuje win programiranje, nemam ambicija da programiram operativne sisteme i grandiozne aplikacije, ali prica se da je C++ ultimativan prog. jezik za skoro sve.
Imam neke online books knjige koje obradjuju ovu temu, i svaki program ili primer koji ispisem izvrsava se u comm. promptu (dos-u), sta ce mi to ?
Ja posle dve procitanje knjige o C++, ne znam da naprivim ni najprostiju win aplikaciju, dok istu napravim u Vbasicu samo koristeci help.
Da li ja citam pogresne stvari, ili sta ? Da li mi neko moze ukratko reci koja je to prednost C-a u win programiranju (koje ja ni video nisam).
Hajde procitaj Silver sta je covek napisao pre 2 dana i nijedan post njegov nema od tada vec samo gomila shuma .
Ti si sjajan demagog , ali u svojim odgovorima nisi dotakao nista od onoga sto sam ja napisao .
Ne razumemo se , tu si u pravu , ali me strasno iritira kada neko jednostavno predje preko svega sto sam rekao i tera po svome , time diskusiju usmeravajuci u monolog .
Hajde pitaj bilo koga neutralnog da procita sta je sve ovde pisalo i da ti kaze da je tvoja "platforma" O.K.
Nastupas suvise "elitisticki" , i na pamet ti ne pada da jos neko ista zna od ovchica ovde .
Ne radi se o tome koji je jezik bolji , C++ se najvise ceni na PC-platformi i to je to .
Covek je sam napisao :
Ja posle dve procitanje knjige o C++, ne znam da naprivim ni najprostiju win aplikaciju, dok istu napravim u Vbasicu samo koristeci help.
Ne znam stvarno da li ikome treba komentar na ovo , ti si napisao sledece :
Tako je situacija i sada ovde sa covekom koji je postavio pocetno pitanje - ulozio je neko vreme na dosadasnje ucenje, na literaturu, itd. i nalazi se na mestu gde treba da napravi sledeci korak. I sad, umesto da se nadje neko pametan pa da mu kaze nesto ovakvog oblika "super, savladao si jezik, to je odlicna podloga - sad ti treba windows razvojno okruzenje; ako hoces profesionalno duze resenje, uzmi Visual C++, a ako hoces brzi put uzmi C++ Builder, dobra literatura je ta-i-ta", dobio je samo savete (bez ikakve druge argumentacije <zasto?> ) na sta sve moze da predje. Mozda ima u skoli ili na fakultetu C++, pa ce se profesor obradovati kad mu se ovaj pojavi i kaze 'izvinite profesore, od danas ne radim to, nego ovo drugo posto su me tako savetovali". O tome verovatno nisi razmisljao? Da ne pominjem dosadasnji trud coveka koji bi bio bacen. U mojim ocima to ne izgleda bas kao najproduktivnija pomoc koju je mogao da dobije.
Nalazi se na mestu gde treba da napravi sledeci korak ?????
Koji , da procita jos 2 knjige ?
Ajmo , preporuka za knjigu koja uci C++ za 21 dan :beat:
Znam , daces mi link za thread koji govori o tome ...
O.K. , ti pricas o shumu koji je evidentan ovde , i sam si u nekim od ranijih postova (ne ovde) rekao kako su te ljudi molili za sobu o programiranju a ispade to jedna od najdosadnijih soba gde se nista ne desava a svi misle da sve znaju .
Znas sta je ispalo u mom threadu gde sam hteo da pomognem ljudima , ko je sve spamovao i kako i nisi osetio potrebu da zastitis nesto sto je mozda i vredelo ovde .
Ne , verovatno si pomislio da neki nesretnik pravi igru koristeci VB koji je po tebi djubre .
Ne interesuje me polemika koji je jezik bolji , ko je pazljivo citao ono sto sam napisao do sada nece naci nista sto bi opravdalo "rat za jezik" .
Elitizam i demagogija ... out .
Milorad Zivanovic