Šta je novo?

za sahiste: Kramnik vs. Deep Fritz

HAL

Čuven
Učlanjen(a)
13.04.2002
Poena
649
World chess champion Vladimir Kramnik has struck a blow for man over machine by taking the lead in his ''duel of the century'' with the Deep Fritz computer program in Bahrain.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/2307729.stm
I want to prove that the human brain is worth something
Vladimir Kramnik

Ma, samo još nisu napravili dobar program. Kada to učine, i običan laptop će "moći" da razvali bilo kog human-šahistu...

Nekad je taj šah bio velika stvar... Stariji se sećaju, te Fišer - Spaski, te Karpov - Korčnoj, pa se ovo desilo, pa se ono desilo... Specijalne emisije na TV, izdavale se knjige o tim mečevima... A ja sad već godinama uopšte i ne znam ko je svetski prvak (a i ima ih nekoliko, kao u boksu, nekad je bio samo jedan). Izgleda da jedino što još može da pobudi pažnju javnosti je da komp postane svetski prvak. A i to čudo će trajati tri dana.

Nekad je taj šah bio velika stvar... Stariji se sećaju, te Fišer - Spaski, te Karpov - Korčnoj, pa se ovo desilo, pa se ono desilo... Specijalne emisije na TV, izdavale se knjige o tim mečevima... A ja sad već godinama uopšte i ne znam ko je svetski prvak (a i ima ih nekoliko, kao u boksu, nekad je bio samo jedan). Izgleda da jedino što još može da pobudi pažnju javnosti je da komp postane svetski prvak. A i to čudo će trajati tri dana.

Svetsku sahovsku federaciju je sj**ao Kasparov i od tada je mnogo toga izgubilo smisao.
Kad vec spominjemo duele sa masinama, upravo je Kasparov, kao svetski prvak, u prvoj partiji protiv Deep Blue-a doziveo poraz. Kasnije je pobedio...ne secam se ukupnog rezultata meca, ali posle poraza u prvoj partiji, Kasparov je zapao u depresiju...koja ga je ocigledno "dugo drzala".
:d

Uh, kakva greska :wall:

offtopic
ako je neko raspolozen da odigra koju partiju na yahoo (ili vec preko cega hocete) nek se javi na pm.mozem onesto da iskombinujemo...

Nazad
Vrh Dno