Šta je novo?

Za poznavaoce...

MichaelZ

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2002
Poena
620
Dakle , kupio sam skoro Wharfedale Diamond MKII ...
Male kockice (30cm) stare neke 2 decenije izuzetno ocuvane 2x85w ... 80e .
E sad , pozajmio sam pojacalo od brata - JVC AX-440 da bi ih probao .
Zvuk je uglavnom O.K. (sa tuner-a Siemens RH688) ali nema neki bas .
Pretpostavljam da je do zvucnika (mada mi je sumnjivo sto je pojacalo stajalo , a i tuner burazeru u ormanu godinu dana) , ali rek'o da pitam ;)
Znaci , da li da kupujem neke BAS-ovitije zvucnike i koliko vredi pomenuto pojacalo ?

Hvala unapred :wave:

P.S. veliki problem je sto za te "krshine" (za koje imam para) nema bas nikakvih podataka na Internet-u ...

MichaelZ je napisao(la):
Dakle , kupio sam skoro Wharfedale Diamond MKII ...
Male kockice (30cm) stare neke 2 decenije izuzetno ocuvane 2x85w ... 80e .

Rekao bih da si ih mnoooogo platio - bilo je na forumu zadnjih meseci boljih (i mnogo novijih) zvucnika za te pare...

Ne treba ocekivati nesto od Diamonda - ipak su to kutijice koje su kostale (ako ne gresim) ispod 100 funti u svoje vreme (dakle, nesto najjeftinije sto se zvalo HiFi zvucnik)...

Paja je napisao(la):
Rekao bih da si ih mnoooogo platio - bilo je na forumu zadnjih meseci boljih (i mnogo novijih) zvucnika za te pare...

Ne treba ocekivati nesto od Diamonda - ipak su to kutijice koje su kostale (ako ne gresim) ispod 100 funti u svoje vreme (dakle, nesto najjeftinije sto se zvalo HiFi zvucnik)...
Pa , pretpostavio sam da nema za te pare nista dobro ... :,,:
Slusacu ih , izgleda dok ne skupim vise para :D
I dalje me interesuje procena za JVC ;)

P.S. ne znam na koji forum mislis ?

Poslednja izmena:
Wharfedale su specificni zvucnici. Retko su kostali ispod 140 funti. Ovi tvoji, ako su drveni, bili su oko 200. Bas im je slabiji i dobro rade samo kad su usmereni prema slusaocu.
Dodaj im sabvuferi resio si stvar. Eventualno bi mogao da ih otvoris i pregledas skretnicu (ume da visi u vazduhu).
Pojacalo je jeftino, pa shodno tome i kvalitet. Tuner, kakav je takav je, odlican je posto su nase radio stanice krs (jedan kanal jaci od drugog, los frekventni opseg..).
Pozdrav

Diamond MKII 80 evra i mnogo placeni,pa vi ljudi niste normalni :mad:

moj stric je '95.-e godine platio 2. para 3400 maraka, to su vrhunski zvucnici...
ja sam komsiji koji radi sa zvucnicima(i to ozbiljno se bavi tim poslom, ima porudzbine zvucnika od po 2 soma evra) prodao jedan par za 500 evra!

a bas se ne cuje bas dobro jer NEMA bas vec samo visoke i srednje...

Hvala obojici , rekao bih da mu je BAS cisto informativan ali sad sam siguran da se ne tripujem zbog pojacala :D
A tacno je da se utisak popravlja kad se usmere dobro (kao kad drzis sluske koje slabo "drze" pa ih pritisnes rukama !) .
Drveni su , i ne bih ih otvarao (kao novi su) .
Da , za tuner i nase radio-stanice ... tuga :guitar:
Hajde bar okvirno cena za pojacalo , ili da ga vratim ako je krsh ?

Pozdrav , Misa...

MichaelZ je napisao(la):
...
P.S. ne znam na koji forum mislis?
...

Pa na Benchmark...

Pogledaj malo starije oglase (secam se nekih Kef-ova i sl...)

Paja je napisao(la):
Pa na Benchmark...

Pogledaj malo starije oglase (secam se nekih Kef-ova i sl...)
Ajde da ti osvezim secanje , oglas je dat 28.11.2003 :D :d :D
A od tada se nesto ne secam neke gomile HI-FI opreme ovde , zato sam te i pitao na koji forum mislis ;)

Secam se da sam negde 1990. god. kod drugara slusao Diamond-e (ne secam se koja reinkarnacija) i to sa Rotel pojacalcem(vrlo dobra kombinacija) i gramofonom. Zapanjujuce velik zvuk s'obzirom na velicinu(!) zvucnika. Bili su postavljeni na stalke i striktno uz zid. Jedino tako se dobije koliko-toliko basa.
Pozdrav! :,,:

Mali HoBiT je napisao(la):
Diamond MKII 80 evra i mnogo placeni,pa vi ljudi niste normalni :mad:

moj stric je '95.-e godine platio 2. para 3400 maraka, to su vrhunski zvucnici...
ja sam komsiji koji radi sa zvucnicima(i to ozbiljno se bavi tim poslom, ima porudzbine zvucnika od po 2 soma evra) prodao jedan par za 500 evra!
...

Zamenio si ih sa nekim drugim zvucnicima (da ne kazem nesto drugo)...
Mogao je on njih da plati i 100000 (dok je ovaca, bice i vune ;) ).

Dakle, ponovicu jos jednom da ne bude nejasno: 80EUR-a je mnogo za Diamond MkII i tacka...

Evo i zasto:
1. nemacki Audio IV/1989 - kataloska cena Diamond MkIII (dakle novija verzija) 290DEM...
2. engleski What Hi Fi X/1991 - kataloska cena Diamond MkIV (verzija sa "aluminijumskom" kalotom visokotonca - 120funti...
3. engleski HiFi Choice III/1995 - kataloska cena Diamond MkV - 129 funti i Diamond 6R - 109funti...

To je ono sto sam na brzinu nasao po casopisima (okacicu i skenirane slike - sutra - ako mi ne verujete)...
Generalno, stvarna cena je uvek malo niza od kataloske...

Poslednja izmena:
tesko da je stric bio prevaren, pazareni su u Minhenu...
sacu nadjem sliku zvucnika koje ja imam pa cu ih okaciti...

dobro...
nisam nasao sliku.
znam dimenzije, viskoki metar,sirina i duzina po 15cm. nema bas, znaci viskoki i srednji, visoki je neka minijaturna trubica, a srednjas 6-ica sa titanijumskim membranama. zvucnik je braon boje a prednja maska crna...

dobro...
nisam nasao sliku.
znam dimenzije, viskoki metar,sirina i duzina po 15cm. nema bas, znaci viskoki i srednji, visoki je neka minijaturna trubica, a srednjas 6-ica sa titanijumskim membranama. zvucnik je braon boje a prednja maska crna...

Onda pricas o nekom sasvim drugom modelu...

Diamond ima (napamet pricam) 25x15x15 cm...

Mali Hobite, verovatno si pobrkao. Paja je u pravu. I ja sam hteo još ranije da prokomentarišem cenu od 80 Evra, da je malo visoka, za zvučnik koji je prodavan za 100 Evra kao nov, što izadje da je ovaj prilično mator plaćen 1/2 od cene novoga, što je mnogo.

Paja je napisao(la):

E pretera ga sad sa 25x15 :d
Po 15.-ti put , koliko vredi gorespomenuti JVC ?

Paja je napisao(la):

nemaju ovi samo 25cm visine,imaju tacno 60cm...

dobro...
nisam nasao sliku.

nemaju ovi samo 25cm visine,imaju tacno 60cm...

:zgran: :wall: :laugh:

vidard je napisao(la):
:zgran: :wall: :laugh:

diamond83.jpg

jaaaakooo su slicni, malo staromodniji,nema malog woofera kao ni karbonsku membranu...

tako da vidordu samo lupaj glavom o zid, bar znamo da nema stete :p

;)

Mali HoBiT-e,
ti si se malko pogubio :d
Ako ponovo polaaako procitas sta je covek pitao videces za koje Diamonde se covek raspitivao.
Evo linka ka opisu u kome spominju i pocetak te serije:
http://www.hifichoice.co.uk/archive/perl/522_printreview.htm

P.S.
Covek je napisao: "Za poznavaoce..."
Kad ne budes vise "mali" razumeces neke stvari... valjda!? :D :D :D

Poslednja izmena:
vidard je napisao(la):
Mali HoBiT-e,
ti si se malko pogubio :d
Ako ponovo polaaako procitas sta je covek pitao videces za koje Diamonde se covek raspitivao.
Evo linka ka opisu u kome spominju i pocetak te serije:
http://www.hifichoice.co.uk/archive/perl/522_printreview.htm

P.S.
Covek je napisao: "Za poznavaoce..."
Dobro de , tih zvucnika stvarno nema nigde na Internetu (stari su skoro 20 godina ) .
Nije me mrzelo da izmerim , 24x19x18.5 .
Ajde i slikacu ih ako treba ?
I bez prozivanja , a ? ;)

Pozdrav , Misa...

MichaelZ je napisao(la):
Dobro de , tih zvucnika stvarno nema nigde na Internetu (stari su skoro 20 godina ) .
Nije me mrzelo da izmerim , 24x19x18.5 .
Ajde i slikacu ih ako treba ?
I bez prozivanja , a ? ;)

Pozdrav , Misa...

Nisi mi jasan, al' nema veze... :S:
Ti pricas o zvucnicima (znam kojim) od 20 i kusur cm i 20-tak godina a on o podno stojecim zvucnicima novije generacije!
Proceni sam sta ti je od koristi!
Pozdrav! ;)

vidard je napisao(la):
Nisi mi jasan, al' nema veze... :S:
Ti pricas o zvucnicima (znam kojim) od 20 i kusur cm i 20-tak godina a on o podno stojecim zvucnicima novije generacije!
Proceni sam sta ti je od koristi!
Pozdrav! ;)
Ma O.K. je to sto znas o cemu se radi , ali nije lepo da to drugome natrljas na nos (a stavio sam smajli da znas da pricam u saljivom tonu) .
Ako hoces da mi pomognes , reci koliko vredi JVC AX-440 ?
A evo i slike :

Prilozi

• MKII.JPG
    MKII.JPG
    56.7 KB · Pregleda: 63
Pa, i ja sam stavio smajlija!
Mislim da znam i tog JVC-a. Cini mi se da sam ga video kod jednog poznanika pre jedno 13-14 godina, a i tada je imao bar jedno 5 godina ako se ne varam. Mislim da je bio silver boje i da je imao neki ekvilajzer (tropojasni?) nesto mi je na pameti da je Volume dugme nekako pomereno (ni na sredini ni desno), nekih 80w(?). Tada ga je prodavao za 500DM. Koliko sad vredi takvo pojacalo - verovatno ne mnogo. 30-40 eura, mozda.
Ne znam da li ti ovo pomaze.
Pozdrav! ;)

EDIT:
P.S.
Najbolje je kad mozes da probas kod sebe pojacalo pa ako ti se ne/svidja to je to. Sto si toliko "navalio" na tog JVC-a? Ako si zadovoljan uzmi ga. Ako ne - probaj da nabavis nekog starijeg Rotel-a (RB 920, 930, 940 npr.), to je vazilo za dobru kombinaciju sa tvojim zvucnicima. :wave:

Poslednja izmena:
Secham se uputstva za montazu - ti zvucnici su predvidjeni da stoje u Regalu !!! Da bi vestacki bili pojachani basovi (naravno samo neki :( )

vidard je napisao(la):
Mali HoBiT-e,

pa daj da se nadjemo negde, da vidis koliko sam mali ;)

vidard je napisao(la):
Pa, i ja sam stavio smajlija!
Mislim da znam i tog JVC-a. Cini mi se da sam ga video kod jednog poznanika pre jedno 13-14 godina, a i tada je imao bar jedno 5 godina ako se ne varam. Mislim da je bio silver boje i da je imao neki ekvilajzer (tropojasni?) nesto mi je na pameti da je Volume dugme nekako pomereno (ni na sredini ni desno), nekih 80w(?). Tada ga je prodavao za 500DM. Koliko sad vredi takvo pojacalo - verovatno ne mnogo. 30-40 eura, mozda.
Ne znam da li ti ovo pomaze.
Pozdrav! ;)

EDIT:
P.S.
Najbolje je kad mozes da probas kod sebe pojacalo pa ako ti se ne/svidja to je to. Sto si toliko "navalio" na tog JVC-a? Ako si zadovoljan uzmi ga. Ako ne - probaj da nabavis nekog starijeg Rotel-a (RB 920, 930, 940 npr.), to je vazilo za dobru kombinaciju sa tvojim zvucnicima. :wave:

O.K. za smajlije , nego si sad ti promasio dobrano... :eyebrows:
Nije silver vec crn , nema ekvilajzer a ni volume dugme nije pomereno vec stoji sasvim desno ...ajd' ono 80 w otprilike .
To sto si ti opisao mozda vredi toliko , ovo bi ipak trebalo vise da vredi .
Navalio sam zato sto je pojacalo trenutno kod mene ali mi se ne svidja kombinacija preterano (zvuk) a ne znam da li je do zvucnika ili do njega .
Inace , na pozajmici je kod mene a mozda ga i kupim ako je bas dobra cena pa me zato i interesuje vrednost otprilike .

Bata je napisao(la):
Secham se uputstva za montazu - ti zvucnici su predvidjeni da stoje u Regalu !!! Da bi vestacki bili pojachani basovi (naravno samo neki )

Mislim da si potpuno pogodio !

JVC i dobar zvuk :D Mozda bi bilo pametnije da malo pogledas Halo oglase npr. i nadjes nekog polovnog Nada, Maranca, Harmana ili u krajnjoj liniji Pionira u toj jeftinoj klasi sigurno mnogo bolje zvuce od JVC-a.

Aca je napisao(la):
JVC i dobar zvuk :D Mozda bi bilo pametnije da malo pogledas Halo oglase npr. i nadjes nekog polovnog Nada, Maranca, Harmana ili u krajnjoj liniji Pionira u toj jeftinoj klasi sigurno mnogo bolje zvuce od JVC-a.
Ma gledam Halo oglase , tako sam i kupio ovaj Wharfedale :D
Hvala za savet ;)

Nazad
Vrh Dno