Šta je novo?

Za NForce ploce: NVidia System Utility Tweaker v1.0

Mihha

Čuven
Učlanjen(a)
17.07.2002
Poena
620
Kao što je i obećala, Nvidia je objavila NVIDIA System Utility Tweaker v1.0 (Windows XP/2K/ME/98SE) za svoje nForce matične ploče. Ovaj paket sadrži razna podešavanja za povećanje performansi celog sistema (overklokerske mogućnosti direktno iz Windows okruženja, bez diranja BIOS-a), kao i praćenje glavnih hardverskih komponenti na ploči (temperatura, brzina ventilatora, voltaža...) Veličine je 5 MB i možete ga naći na Nvidia SAJTU.
http://www.nvidia.com/object/sysutility_1.0

preuzeto sa: http://www.exxtreme3d.co.yu

delimir: izmenio sam naslov da bude jasnije o cemu se radi u threadu

Konacno nesto korisno!

(Samo da mi ne ubije ceo Windows, kao svojevremeno najvnoviji Via 4-in-1 drajeveri...)

[code:1] * his is the initial release of the NVIDIA System Utility.
* Supported products:
o NVIDIA nForce™2 Ultra 400
o NVIDIA nForce2 400
o NVIDIA nForce3 Pro 150
o NVIDIA nForce3 150
* Supported operating systems for this release:
o Windows XP
o Windows 2000
o Windows ME
o Windows 98SE
* Best when run at 1024x768 16-bit color

Products Supported

Full product functionality is only available on the products below. Check www.nvidia.com/motherboards periodically for updated vendor support of this utility.

* NVIDIA nForce2:
o ASUS A7N8X-E
o Biostar M7NCG
o Epox EP-8RDA+
o Epox EP-8RDA3+
o ABIT NF7-S
* NVIDIA nForce 3:
o Gigabyte K8NNXP
o Shuttle AN50 [/code:1]

Dakle, nisu podrzane stare NForce2 revizije cipova, vec samo one koje su sertfikovane za FSB400 tj. Nforce 2 400 (single) i NForce2 400 Ultra (dual).

Da ne bude zabune EPoX 8RDA+ postoji u obe verzije, a nova je FSB 400 Edition. Isto vazi i za Abit NF7-S (rev. 2.0 je sa Ultra 400 cip-setom).

Zanimljivo bi bilo da se vidi da li radi i na starim revizijama NForce2 cipova.

Jel to znači da ne podržava ABIT NF7 (bez -S)-nema je na spisku??? A taman sam se naoštrio da je kupim (odgovara mi takva "klot" ploča) :x :( :( :( :(

Jel to znači da ne podržava ABIT NF7 (bez -S)-nema je na spisku??? A taman sam se naoštrio da je kupim (odgovara mi takva "klot" ploča)

Podrzava, ali reviziju 2.0 ploce! :D

Abit NF revizija 2.0 je najnovija revizija cip fsb 400
kao sto je delimir rekao

Kod mene radi. Bas sam menjao tajminge memorije i FSB iz Windows-a :)

Dakle sa starijom revizijom čipseta radi ali samo Overclocking Basic dok Advance nije moguće pokrenuti :( e da radi i info sekcija :)

BeastMaster je napisao(la):
Dakle sa starijom revizijom čipseta radi ali samo Overclocking Basic dok Advance nije moguće pokrenuti :( e da radi i info sekcija :)

Hm, ja imam NF7-s 2.0, pretposlednji BIOS, ali "Advance" tab ne mogu da pokrenem.

Neces moci ni sa poslednjim biosom tj. 19-icom :) Tek treba svaki proizvodjac da uradi novi BIOS koji ce podrzavati te opcije. S' obzirom da ABit ima one uGuru opcije na skupljim plocama, sumnjam da ce implementirati podrsku, jer ce time sve ploce moci da menjaju mnozioc, voltazu, magistralu i sl. iz Windows-a, pa cemu onda uGuru?

delimir je napisao(la):
Konacno nesto korisno!
Ma daj, sta tu ima korisno? :mrgreen:

Ne znam da li je to do mene ili sta, ali nikada nisam mirisao te "Win utilities za budzenje svega i svacega"... grozio sam se kad god bih video sliku onog GigaByte-ovog "carobnjaka"... cak mi je bilo mrsko i da flesujem onaj originalni bios za NF7-S v2.0 iz Wina - ali morao sam, jer drugacije nije moglo! :beat:

Mislim, ko hoce da klokuje, neka nauci malo da se nalazi po biosu, to je i normalno... uostalom, nema nista lepse nego kad posle drndanja "ispod haube" (tj. po biosu), ucitate Win sa nekom lepom magistralom! ;)
Izgleda da sam ja ona stara skola, koja vise voli na kanal, pa da se zavucem odozdo i onda friziraj motor, silji bregaste...

Tako je i kod mene sa C1 revizijom s tim što je promena magistrale rezultovala momentalnim glavljenjem sistema, posle reseta se nije ni upalio nego sam morao da legnem na insert. A samo sam je smanjio sa 200 na 195, da vidim kako radi :)

Ja imam EPOX 8RDA+ sa Ultra 400 podrskom, pa se isto tako ponasa. Basic, Information i to je to. Senzori i Advanced ne rade. U cemu je fora?

Jel' ima veze sa verzijom BIOS-a?

Nema veze sa verzijom vec sa podrskom. Abit ima Winbondov chip za monitoring sto napona sto temperatura pa zato i dobijate neke nebulozne rezultate. Ali zato mozete da menjate sve sto ima veze sa nForce chipom. Jednostavno receno program nema neku veliku upotrebnu vrednost.

Vojkan je napisao(la):
...
Tako je i kod mene sa C1 revizijom s tim što je promena magistrale rezultovala momentalnim glavljenjem sistema, posle reseta se nije ni upalio nego sam morao da legnem na insert. A samo sam je smanjio sa 200 na 195, da vidim kako radi :)
To dovoljno govori o kvalitetu tvoje ploce... :beat:

Lukija je napisao(la):
Jednostavno receno program nema neku veliku upotrebnu vrednost.
Ne pricam ja u prazno... :beat:

Nego, kako bre ono cudo radi?! Morao sam i ja da skinem to, pa da probam oko cega se dize buka... a ono: nema nista, samo FSB, AGP (za koji mi, BTW, ne da vise od 90 MHz, a vec stoji na toliko :mrgreen: , dok u biosu pusta do 100 MHz) i setovanja memorije (naravno, bez CL-a).
Oni dugmici dole ne sluze nicemu, sem treceg (to je "I", pa cenim da su to te informacije :p )... drugo dugme mogu da stiskam do sutra, nista se ne desava... sta znace "OK" i ono stiklirano dugmence? Koja je razlika izmedju njih?

Pitam jer, neverovatno glupo, nece da mi pokaze znacenje komande kad drzim misa na njoj ili podjem onim "?"... :cuss:
A ja sad da nabadam napamet, NE-CU!

Udarila ti tolika magistrala u glavu :)

Bre, sve vreme pricamo kako nikome nije podrzan Advanced tab (drugo dugme)...Imas da skines upustvo u pdf formatu pa procitaj sta ti sve nije podrzano :) Nije beskorisna stvar. Npr. radim u Windows-u stavim za CPU 1.65v, poteram neku MPEG kompresiju, pa mu malo iz Windowsa dodam voltazu za svaki slucaj da ne pukne masina dok slusam Winamp :) OK dugme je logicno da znaci konfirmaciju, tj. kada nesto podesis kliknes na - OK.

Ostale stvari koje menjas preko advanced taba se direktno upisuju i u BIOS, nije kao kod GA ploca i onog EasyTune programa...

Lukija je napisao(la):
Nema veze sa verzijom vec sa podrskom. Abit ima Winbondov chip za monitoring sto napona sto temperatura pa zato i dobijate neke nebulozne rezultate. Ali zato mozete da menjate sve sto ima veze sa nForce chipom. Jednostavno receno program nema neku veliku upotrebnu vrednost.

Za koj moj su onda stavili Epox 8RDA+ na listu 100% podrzanih ploca, sa jos samo 4 pored nje???

NI ja ne vidim veliku korist od ovog jutilitija, osim ako advanced tab ne proradi :)

delimir je napisao(la):
Udarila ti tolika magistrala u glavu :)
Moguce! :mrgreen:
delimir je napisao(la):
Bre, sve vreme pricamo kako nikome nije podrzan Advanced tab (drugo dugme)...Imas da skines upustvo u pdf formatu pa procitaj sta ti sve nije podrzano :) Nije beskorisna stvar. Npr. radim u Windows-u stavim za CPU 1.65v, poteram neku MPEG kompresiju, pa mu malo iz Windowsa dodam voltazu za svaki slucaj da ne pukne masina dok slusam Winamp :) OK dugme je logicno da znaci konfirmaciju, tj. kada nesto podesis kliknes na - OK.
Pa, skontao sam i ja otprilike da ono sto mi ne radi predstavlja upravo taj "Advanced" tab ;)
Pdf nisam skidao... racunao sam da ce u zipu sa programom biti i neki readme, pa da lepo iscitam za sta koje dugme sluzi... ali prevarih se. A pretpostavljao sam i da ima, k'o svaki normalan program, opciju da mi drzanjem na button-u ispise u baloncetu sta predstavlja.

Reci mi jos samo sta predstavlja ono dugme... kao stiklirano... ma znas, ono "Nike" dugme! :mrgreen:
delimir je napisao(la):
Ostale stvari koje menjas preko advanced taba se direktno upisuju i u BIOS, nije kao kod GA ploca i onog EasyTune programa...
A gde upisuje kod EasyTune-a? Jel' to nesto sa trenutnim vrednostima... koje se poniste vec pri sledecem restartu?

Mozda je "Najk" ustvari apply? Nisam se mnogo zezao sa tim utilitujem imao sam obaveze...

Kod EasyTune-a se promene apliciraju prilikom svakog boota. Znaci butujes kao 2500+ pa tek kada udjes u Win i startuje se ET imas 3200+ :) Mada i ne secam se bas najbolje tog EasyTune-a odavno sam imao GigaByte plocu. Nemam previse iskustava sa GA plocama, tu jednu sam imao - sve pre nje su bile Abit i sve posle nje ce biti ABit (ljubav na prvi pogled :) ).

Nazad
Vrh Dno