Šta je novo?

Za NEVEROVATI

proki

Čuven
Učlanjen(a)
22.10.2003
Poena
619
Kupio sam 6600gt i ajd da probam Battlefield 2. Kad ono na low radi, a na medium secka i ja se razocaram. Dok mi jedan tip nije rekao da sve stavim na HIGH. Kaze gt bolje radi na maximumu. Kad ono stvarno epa zaista me prijatno iznenadila ova AZDAJICA. Obzirom da imam agp slot to mi je maximum ulaganja za ovaj hardver. :cigar:

da to je standardna fora sa novim grafickama bilo da je pci-e ili agp ali sve stavi na high HEHEHHE :)

Da.... stvarno za nepoverovati.... nema logike! Jel to stvarno tako ili se zaje****te?

swordfin je napisao(la):
Da.... stvarno za nepoverovati.... nema logike! Jel to stvarno tako ili se zaje****te?

Pa stvarnobolje radi na high nego na medium. Barem na battlefield2.

Meni je kod battlefield2 problem bio sa driver-ima,inace battlefield2 je lose optimizovan.

kalla89 je napisao(la):
Meni je kod battlefield2 problem bio sa driver-ima,inace battlefield2 je lose optimizovan.

Ma da u pravu si mnogo igara sa takvom texturom i grafikom prosto lete i na slabijim karticama. A pravo da yi kazem jedino me odusevljavaju voznje helio, tenk i avion.

Pa meni je seckalo kada udarim i texture na HIGH ! Inace ako mu za texture stavim auto i sve ostalo na high radi odlicno ! Moze da se plevi bez problema !
Cak sam je oplevio malo i preko Net-a. Inace za sve HIGH ne traba razmisljati bez 2GB rama i 256Mb GPU !

Ajd sada nesto konkretno, na koliko da je kloknem ,a da budem bezbedan.
3dCLUB 6600gt.

proki je napisao(la):
Ajd sada nesto konkretno, na koliko da je kloknem ,a da budem bezbedan.
3dCLUB 6600gt.

Za bezbedno 500/900 (tj. default) :D

Za jos bezbednije i potpuno miran san - 400/800 :D

Sto je sigurno, sigurno je... ;)

Ma ustvari najbolje je da ti iskljucis 3d mod i da ti radi samo u 2d modu na 300/900 :D A da budes siguran, tesko je reci sa sigurnoscu posto sve zavisi od primerka do primerka...Mislim da na recimo 545-550 / 1100 ne bi trebalo da bude nikakvih problema...Evo ti i jedno uputstvo za podesavanje Riva tunera
http://userweb.suscom.net/~msl/RivaTuner -clock speeds.htm

Ma samo ti stavi maximalno kolko ide, i gledash samo da temperatura ne ide preko 70 npr, i dok ti se ne pojave atrifakti, dok njih nema sve je ok...

Nemojte da zezate coveka,
Ma samo ti stavi maximalno kolko ide, i gledash samo da temperatura ne ide preko 70 npr,
i dok ti ne rikne kartica sve je ok...:D

Inace upravu si (osim dela " gt bolje radi na maximumu " :zgran: ),
neke igre stvarno sporije idu na oborenim setovanjima i pod najnovijim ForceWareom,
znaci zez je u programu tj igri

Salu na stranu, i ja sam skoro uzeo 6600gt-a, poslusaj djolens-ov savet
iznad "i sve je ok" :d

Poslednja izmena:
Niko ti ne moze reci "e ja isto imam club3d i stavi je na 553mhz GPu i 1117mhz memoriju" i to ti je najbezbednije. Razumes? Lepo instaliraj neke novije ForceWare, zatim Riva Tuner, pa je polako ali sigurno bacaj na muke... po 5-10mhz gore gore gore itd... Pa vrtis izmedju svakog podizanja frekvencije 3dMark gledas u ekran i trazis "crne mrlje" :D, pa kada ih opazis onda malo smanjis clock i vozi je tako... Naravno Monitoring u RT upaljen, pratis temp, gledas da li throtluje GPu ili memorija i to ti je sva nauka...

ako ti ista znaci ja imam MSI NX6600GT i radi evri dej 560/1200. Moja je PCI-E. pozdrav i ako ti nesto treba ti pitaj... ;)

Majstor Zivota je napisao(la):
Niko ti ne moze reci "e ja isto imam club3d i stavi je na 553mhz GPu i 1117mhz memoriju" i to ti je najbezbednije. Razumes? Lepo instaliraj neke novije ForceWare, zatim Riva Tuner, pa je polako ali sigurno bacaj na muke... po 5-10mhz gore gore gore itd... Pa vrtis izmedju svakog podizanja frekvencije 3dMark gledas u ekran i trazis "crne mrlje" :D, pa kada ih opazis onda malo smanjis clock i vozi je tako... Naravno Monitoring u RT upaljen, pratis temp, gledas da li throtluje GPu ili memorija i to ti je sva nauka...

ako ti ista znaci ja imam MSI NX6600GT i radi evri dej 560/1200. Moja je PCI-E. pozdrav i ako ti nesto treba ti pitaj... ;)

Epa zbog ovakva dva zadnja posta vredi ovaj Benchmark. Hvala !!!
Idem da probam.

Hehehe kad choveka ne mrzi da po hiljaditi put daje precizne upute.. :p
Samo ti to klokni dokle ide, al ono nemoj sad ici po 5MHz od svog defaultnog kloka da se ne smorish satima vec stavi odma na bar 540/1150 pa tek onda pichi po 5 na gore... Ne bi trebalo da nece ispod 540/1150... :)

Usput da ti nesto kazem da se ne razocaras. Posle klokovanja graficke (ukoliko ti je merilo 3d mark 05), dobices max ~450 poena vise... A kartica ce se grejati mnooogo vise :D I ono sto su ti gore napisali da gledas da temperatura GPU-a ne prelazi 70C, to odmah zaboravi. Popece se sigurno do >80C, ali se ne sekiraj... ;) Ajde javi sta si uradio, i daj neki srceen schot iz RT Monitoringa. Zanima me bas temp, da uporedim sa mojom.

Decko klokuj cisto eto da naucis kako se to radi, i da te malo prodje volja, inace na 6600GT, sa klokovanjem dobijes po 7-8c vecu temperaturu a maksimalno jedan frejm vise u igrama, jedino ako je kartica izuzetak pa ide memorija do 1300 i slicno (onda dobijes 2,5 frejma:)...

Poslednja izmena:
sh0ne je napisao(la):
Pa meni je seckalo kada udarim i texture na HIGH ! Inace ako mu za texture stavim auto i sve ostalo na high radi odlicno ! Moze da se plevi bez problema !
Cak sam je oplevio malo i preko Net-a. Inace za sve HIGH ne traba razmisljati bez 2GB rama i 256Mb GPU !

Da, i meni je isto kocilo nenormalno na high texture. Inace imam Club3D 6600GT, 1.5GB ram i Barton 2500+. Medjutim procitao sam na nekom forumu da je dovoljno u bios-u dodeliti malo memorije (ja sam stavio 256MB) agp-u i radice dobro.
To sam i uradio i sad je :banana: :banana: :banana: :banana: :,,: :,,:

Flight je napisao(la):
Decko klokuj cisto eto da naucis kako se to radi, i da te malo prodje volja, inace na 6600GT, sa klokovanjem dobijes po 7-8c vecu temperaturu a maksimalno jedan frejm vise u igrama, jedino ako je kartica izuzetak pa ide memorija do 1300 i slicno (onda dobijes 2,5 frejma:)...

Zavisi u odnosu na kolki prosechni fps dobija tih par frejmova. Ako na 15 dobije 5fps to je vec 20fps i to je boost od 33%, shto nije malo, ali ako na 50 dobije tih 5 onda jeste mizerno...
Ne znam, meni i jedan jedini fps gore uvek nekako merak.. :p

Vrh Dno