Šta je novo?

Za ljubitelje analognih satova

Meni je ok onaj prvi link za alija, ima ih na stanju i shipping je 300din

Samo je prodavnica sveža, jedna jedina koja ih ima, opis ne baš tačan (chrono quartz)
Svakako budi oprezan i spreman da potegneš zaštitu, iako povratne informacije kupaca izgledaju realno

Neću ga još uzimati, stoji u whish list, čekam da mi stigne Steeldive

Juce zena bila u shopingu i donela usput kalendar Beric za 2025, ja se obradovao videcu neke lepe satove, kad ono pejzazi bez satova ;/

Ćaletova kolekcija:

IMG_7217.jpeg

IMG_5419.jpegIMG_5420.jpeg

Imate u Lidlu kome treba, odlicna stvar za putovanje ko nosi vise satova. Ja sam ih do sada motao u čarape jer uvek nosim 3-4 sata :D

Imate u Lidlu kome treba, odlicna stvar za putovanje ko nosi vise satova. Ja sam ih do sada motao u čarape jer uvek nosim 3-4 sata :D
Malo je prevelika za moj ukus. Deluje mi da je ona svetla (ženska) boljeg dizanja pošto staju 4 sata u isto.

Prilozi

• 20241225_193227.jpg
    20241225_193227.jpg
    325.3 KB · Pregleda: 227

Sumnjam da je zlato, a mehanizam?

Да ли може нешто у Србији да се направи а да се не назове “Лазар”…

Pozdrav drugari. Rešio sam da posle 25 godina života u Švajcarskoj kupim njihov sat po prvi put, da me ne zezaju što nosim Citizen... 😁 Kako vam se čini ovaj model? Razmišljam o njemu ili eventualno Omega Speedmaster.

Prilozi

• IMG_5859.jpeg
    IMG_5859.jpeg
    124.6 KB · Pregleda: 192
Pozdrav drugari. Rešio sam da posle 25 godina života u Švajcarskoj kupim njihov sat po prvi put, da me ne zezaju što nosim Citizen... 😁 Kako vam se čini ovaj model? Razmišljam o njemu ili eventualno Omega Speedmaster.
Izmedju carere i speedmastera def speedy ako budzet dozvoljava, pogledaj i aqua terra seriju takodje mozda nadjes nesto sto ti se dopada.

Da idem onda na ovako nešto? Skuplja je Omega oko 1000 CHF, ali ok, neću uzimati svaki dan...

Prilozi

• IMG_5861.jpeg
    IMG_5861.jpeg
    83.3 KB · Pregleda: 189
To je klasican speedy koji je og, imas modele dark side of the moon razlicite varijacije,baci pogled.

Pre nego sto doneses odluku probaj na ruci kako ti lezi (jer jedno je slika a drugo uzivo), meni licno klasican speedy bas lepo izgleda, ali kad ga stavim na ruku mi je lepsi jedan od modela aqua terra

Poslednja izmena:
Važi, hvala vam. Razmisliću oko praznika, pa ćemo videti. Omega neka verovatno.

Omega all the way :) (a šta bi drugo rekao vlasnik dve Omege ;) )
Obrati pažnju, Speedmaster Professional nije automatik, već je manual - mora ručno da se navija svaki dan/dva. I nema datum. Inače je, što bi se reklo, vanvremenski klasik, koji nikad neće izaći iz mode i uvek će imati publiku i kupce, u slučaju neke prodaje.
Ako ti ove "mane" smetaju, postoje i druge verzije Speedyja, sa automatskim navijanjem, datumom i drugim komplikacijama. Meni ovaj dobro izgleda, bar na slikama, ali je malo velik za moju ruku: https://www.omegawatches.com/watch-...moonphase-chronograph-44-25-mm-30493445203002
Pozdrav
P.S. Što se kupovine tiče, pogledaj cene i u drugim prodavnicama, nemoj da gledaš samo Omega prodavnice/butike. Omega, kao i svaki proizvođač, teže daje popuste, za razliku od samostalnih prodavnica. Za ovu robu, nije neobično da se dobije popust od 10-20% na početnu cenu. Tržište satova jeste malo divljalo posle epidemije, ali je u poslednje vreme malo stalo, cene su se unormalile, pa se opet daju popusti.

Poslednja izmena:
I po buvljacima ima svašta nešto 😀

Online prodavnice daju dobre popuste, ali iskustvo kupovine skupljeg sata u nekoj normalnoj prodavnici je ipak nešto drugo. Kad ti prodavac u belim rukavicama da sat, koji se sija koliko je ispoliran i bez ikakve trunke prašine, pa ga staviš na ruku i kreneš da se ogledaš, pa to ponoviš sa 5-6 modela, da izabereš pravi... A svetla nameštena tako da se i čelik presijava kao dijamanti :) ...
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno