Šta je novo?

Za ljubitelje analognih satova

Jako intereantan sajt.

Možete naručivati samo delove koji vam trebaju, ili za npr mod.
Ili kompletno sastaviti sat po svom ukusu i željama, npr, pilot:

Možete poručivati iz par puta tako da cifra ne upadne u oči haračlijama

Dobar jeeee i prelep. Za Casio nema šta da pitate.
Imaj na umu da imaš isti ovakav ali sa safirnim staklom i on je Boga mi skuplji nekih 6-7.000 dinara.
Moracu ga ipak prvo probati, 42mm mi se cini malo za moj zglob.
Vecina satova mi je minimum 46mm, sem AW SE koji je 44mm i deluje malecno na zglobu..

Poznajući kineze, samo dizajn

Razlika je samo u narukvici, ja sam je svakako skinuo i stavio nato strap, svi ostali satovi su mi sa metalnim narukvicama pa da malo promenim :)

1734096163741.png

To sam i pitao, ima li razlike u kvalitetu narukvice, ili je samo razlika u dizajnu iste?

Btw, kako si zadovoljan satom?

Zaista odličan sat za tu cenu! Kupio sam ga prošle godine i od tada ga nosim bez ikakvih problema. Izabrao sam verziju sa Jubilee narukvicom, koja možda nije vrhunskog kvaliteta kao kod nekih skupljih brendova, ali je sasvim solidna i udobna za nošenje. Uostalom, automatic NH35 mehanizam, safirno staklo i keramički bezel su kombinacija koja teško može da razočara. Jedino što mi se lično ne dopada je date kiklop - mislim da bi sat izgledao još lepše bez njega. Ali to je već stvar ukusa!

Poslednja izmena:
Cyclop bi mogao verov da se malo zagreje i odlepi bez posledica. Svakako su dobre kupovine.

Video sam da može da se skine, ali nebih se usudio sam to da radim da nebi nešto zajebao :)

Da se i ja pohvalim, kupljen sea-gull 819.12.6066
Bas sam zadovoljan izradom, samo je mozda malcice veci nego sto sam ocekivao.

1000009457.jpg

Prilozi

• IMG-3749db5dc0c2e92d7452b7b459e30153-V.jpg
    IMG-3749db5dc0c2e92d7452b7b459e30153-V.jpg
    291.6 KB · Pregleda: 67
  • PXL_20241214_165744205.jpg
    PXL_20241214_165744205.jpg
    238.4 KB · Pregleda: 50
  • PXL_20241214_165557506.jpg
    PXL_20241214_165557506.jpg
    236.1 KB · Pregleda: 49
Fino
Pa nije baš malo :)
Precizno opisuju veličinu svakog sata, očigledno nisi dobro obratio pažnju.

Imam wishlist od bar jedno 30-ak različitih modela, još uvek se svojski suzdržavam da ne kupim bar dva-tri kom
Najviše me privlače jedan Corgeut i Tandorio kao izbor za "pilota".

Poslednja izmena:
Fino
Pa nije baš malo :)
Precizno opisuju veličinu svakog sata, očigledno nisi dobro obratio pažnju.

Imam wishlist od bar jedno 30-ak različitih modela, još uvek se svojski suzdržavam da ne kupim bar dva-tri kom
Najviše me privlače jedan Corgeut i Tandorio kao izbor za "pilota".
Ovaj tandorio je prelep. Hvala za info

Ima li neko iskustva sa Citizen BN0201-88L Promaster Marine titanium?

Vidim da su iskustva podeljena zbog narukvice tj titaniuma sklonom grebanju i rotacije bezela koja zna da bude previse laka (verovatno qc problem)

Razmisljam da vratim Orient RA-TX0203s zbog narukvice (nema pune zavrsetke i zveckava je) a i nema bas kvalitetnih metalnih aftermarket resenja osim da predjem na koznu.
Steta i dalje su im narukvice klasicna boljka ovih Orient modela, a dopla od 60e za navedeni Citizen i nije puno uzeci u obzir full titanium izvedbu i prilicno bolju narukvicu. Jedino sto Citizen nije toliko univerzalan, odnosno "dressy" opcija.

Diver po dres kodu može uz sve osim uz smoking. Da kažemo da su najuniverzalniji. Hronografi su no-no za formalnije izvedbe, isto kao i pilot satovi
Ako si u takvom biznisu :D

Ranije sam u temi kačio jednu takvu tabelu, možeš sigurno i sam naći više njih guglanjem.
Edit:
Ali ajd da ponovimo, dve slike čisto zbog različite definicije relaks oblačenja
b32069a23b9858401625e2c7b5905000.jpg
cb0763bf24204686ebcd28fd50f11aad.jpg

Poslednja izmena:
@Boki.N

Plot tvist - Orient je dajver chrono u panda fazonu = moze na sve :)
Eno kacio sam slike jednu stranu iza na mojoj ruci, mada i Seiko kornjaca kao klasican dajver moze na sve.
Ali je narukvica na Orientu bas losa, da su makar full end linkovi. A nisam fan koznih.
BN0201-88L_Citizen-p.jpgRA-TX0203Sfd_800x.jpg

Pa ne baš, ajd možda je subjektivno tj sigurno, međutim meni hrono satovi nikako ne idu, kakvi god da su mutanti ;)
Video sam i da je neki trend da se čak i okoreli dres satovi nose sportski (mada uz malo prilagođenja - drugačija narukvica, isl)
Ali ... de gustibus

Apropos narukvice, onda kupi neku bolju. Citizenovu npr :D
Btw, ako biraš sat sa sjajnim titanijum finišem onda joj za ogrebotine. Onaj matirani je mnogo manje upadljiv

Poslednja izmena:
Aftermarket koje odgovaraju trenutno nema za taj model, nije klasicno Kamasu kuciste, mislio sam da jeste...Bas sam guglao...
Sto se Citizena tice, nije sjajno i ima onaj njihov coating.

Ima li neko iskustva sa Citizen BN0201-88L Promaster Marine titanium?

Vidim da su iskustva podeljena zbog narukvice tj titaniuma sklonom grebanju i rotacije bezela koja zna da bude previse laka (verovatno qc problem)

Razmisljam da vratim Orient RA-TX0203s zbog narukvice (nema pune zavrsetke i zveckava je) a i nema bas kvalitetnih metalnih aftermarket resenja osim da predjem na koznu.
Steta i dalje su im narukvice klasicna boljka ovih Orient modela, a dopla od 60e za navedeni Citizen i nije puno uzeci u obzir full titanium izvedbu i prilicno bolju narukvicu. Jedino sto Citizen nije toliko univerzalan, odnosno "dressy" opcija.
Ja ga imam od februara 2021. Sa malom paznjom nigde ga nisam ogrebao. Naravno opusten sam kad ga nosim. Svaka preporuka.
Kosristi search pre pitanja, ja sam ga slikao u ovoj temi...

Bas lep chrono, uz minimalisticki dizajn.
Videh pre par dana, nikako da okacim i pitam - ima li neka jeftinija alternativa u slicnoj izvedbi za nas sirortilju? :)
Cini mi se da je Orient imao sa Bambinom nesto slicno u dressy varijanti (beli i krem cifer, plave kazaljke, sivi indeksi) i nesto sam video kod Tissota ali u pitanju je bio klasican kvarcni sa baterijom. Cini mi se da sam par Zeppelina video, ali severno od 1k za automatike, 300-400e kvarcne (ili meka kvarcne sa Ronda mehaniznom) za "100 Jahre ed" verzije

Ne uspevam da nadjem PD 1617 na ali-ju, jel mozda neko video negde? Mozda zato sto mi otvara vijentamski ali...
Ili Steeldive ako ima neki slican homage...

Nasao sam i ovo, ali isto nema na aliexpressu, a i ne znam nista o njima, prvi put cujem za brend:

Ne uspevam da nadjem PD 1617 na ali-ju, jel mozda neko video negde? Mozda zato sto mi otvara vijentamski ali...

Nasao sam i ovo, ali isto nema na aliexpressu, a i ne znam nista o njima, prvi put cujem za brend:
???
Preko kog VPN-a pristupaš kada ne nalaziš ono što imaju na svako ćoše i samo što ne iskače iz frižidera

Eco ti ga Pagani
i

Mada, izgleda da ga stvarno nema, nema ga ni u zvaničnoj AE prodavnici, iako ga ima na matičnom sajtu

Poslednja izmena:
E dobro me podseti, upaljen je VPN za posao, s laptopa gledam :D
"Sorry, this item's currently unavailable in your location."

Nazad
Vrh Dno