Šta je novo?

Za ljubitelje analognih satova

Kupio isti takav kada se pojavio. 😍
 
Gdje ono bi u Zemunu dobar časovničar? Znam onu dvojicu u Gospodskoj. Ima li još neko?
Treba na Swatchu da se zamijeni staklo.

IMG_20240406_111739.jpgIMG_20240406_111723.jpg
 
Naručio na Aliju za 50$ (trenutno su svi modeli na popustu), videćemo kad će stići i kakav je uživo. Ne verujem da je lošiji od dizajnerskih satova koju se prodaju kod nas za 100-200e.1712432399879.png
 


ovaj novi crni nije los
 
Da pogotovo narukvica deluje jeftino, al opet verovatno jedina razumna prilika za (swatch) moon omegu sa snupijem.
Po meni je to dobar ~150€ sat.
 
Lepo stoji na ruci, luminacija bas jaka, kiklop malo smeta za vreme u okviru 15h, kasnjenje nisam primetio za 24h.
Samo da pohvalim steeldive, evo nakon 5 dana tacan je u minut, bez odstupanja bez obzira da li ga nosio svaki dan ili ne. Jako lepo uradjen, masivan, narukvica odlicna. Preporuka za ovaj sat i cenovni rang.
 
Sto je najgore, nema nista, kao da lepak nisu ni stavljali, dal su oni zamislili da to bude "ugradjeno" bem li ga..
Verovatno ima, poslužiće i čačkalica i malo pažnje. Nemoj se opterećivati da pokriješ pun krug, na četiri mesta po par milimetara je dovoljno da drži. Očisti kontaktne površine da ne bude ostataka starog lepka ili nečeg drugog.
 
Ako je spao može da se desi opet i da izgubiš bezel. Dodaj malecku kapljicu lepka, dvostranu lepljivu traku, ili čak i običnu lepljivu traku (jako malo parčence na dva mesta) pa ga upresuj ponovo i tako si siguran od eventualno nepredviđenog.
 
Prinova. I odmah out of the box problem. Ne radi desni merač minuta za hronometar. Danas ga odneo kod časovničara. Misli da može da sredi . Nije labava kazaljka kao što me prodavac sa alija ubeđuje već malo ozbilnije. Sutra ću videti šta je uradio.
Tako da svi koji planiraju nabavku ovakvog sata sa Seagull kalibrom razmisle dobro pre kupovine
1000002253.jpg
 
Uzeo sam ga na Aliexpresu, sad na ovoj prolećnoj rasprodaji. Prodavac je "Hemudu official store " (prodali oko 370 ovakvih satova). Plaćen je ispod svake cene, sa kuponima 83$. Za te pare sam bio svestan rizika ....
Sat je za ova tri dana poprilično precizan oko -3s/d.
Sutra idem da ga preuzmem i vidim šta je urađeno. Kaže mi čovek da verovatno osovina koja nosi kazaljkicu nije dobro upresovana sa zupčanikom pa proklizava.
 
Koliko sam pratio po aliju svi u rangu od 120-170$ su identični.. A ovaj je iskočio sa takvom cenom da nisam mogao da odolim. Ovo mi je 6. sat u kolekciji , tako da će biti nošen ponekad. Mislim da je sve preko 200€ za sat iz Kine previše. Pogotovo što većina gura NH35 mehanizam, koji jeste dokazan mehanizam ali košta 30$. Mada opet, najviše nosim Steeldive sd1975 sa kojim sa prezadovoljan.
Evo još par slika, tad kad je stigao1000002246.jpg1000002248.jpg
 
Epilog sa Seagull 1963 .
Juce sam preuzeo sat od časovničara. Kaže da je na kraju ispalo to, da sat nije dobro sklopljen tj uzubljen u delu hronometra. Reće da morao delimično da rastavi i ponovo sastavi mehanizam, ovog puta kako treba. Sat radi , za sad odlično . Cena popravke je bila 3.500din .
 
Interesantan Seiko homage. Samo što nije dajver😂 kako ga krstiše. Mada za kancelarijsko ronjenje, i kome se ne daju veliki novci, a i neće automatik skroz OK. Naravno 36mm old skul.

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
€40.95 80%OFF | ADDIESDIVE Men's Watch Sand Dial 36mm Quartz Watch 100m Waterproof 316L Stainless Steel AR Coated Dome Glass WristWatch for Men
 
Teoretski, u koliko bih nasao 36mm dimenziju cifer da li je moguce modovati ovo?
 
Pretpostavljam da bi moglo.... Ne posedujem ga, ali ovako "na neviđeno" ne vidim zašto ne bi moglo. Ček' da se javi neko iskusniji za mišljenje.
 
Da se upisem i ja na temu. Merkam vec neko vreme sd1953, ovo bi trebalo da je ok, jel im ovo zvanicna prodavnica na aliex?

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
US $50.59 87%OFF | SD1953 Hot Selling Ceramic Bezel 41mm Steeldive 30ATM Water Resistant NH35 Automatic Mens Dive Watch Reloj
 
Nazad
Vrh Dno