Šta je novo?

Za korisnike ASUS ploca

Stojcha

Čuven
Učlanjen(a)
13.04.2003
Poena
650
Konkretno trik radi na ASUS A7N8X i A7V8X.

BIOS kod ASUS-a uglavnom ne dozvoljava manju voltazu od one koja je default procesora koji stavite.

Uzmete lepo jedan XP1700 na 1,5V i dignete komp. sa njim. Podesite BIOS kako vam se svidja, snimite i gasite.

Izvadite CPU i stavite neki sa vecim default naponom, npr. Barton koji radi na 1,65V.

Dignite masinu. Sad u BIOSu ne samo da imate od 1,5V do 1,65 nego imate i overvoltage od 1,85 do 2,05V omogucen.

Inace Barton 2500 ce uglavnom da radi do 12,5x166 na 1,55V sa bar 5-6C manje grejanja.

Korisno za sve koje mrzi (ili nece) da fizicki menjaju naponski deo za procesor na ploci.

E ovo mi je trebalo za proslo leto 🙂 ali neka bice i sledeceg jos samo da nadjem negde 1700+ 🙂

Da li si siguran da ce biti manje grejanje jer bi procesor u tom slucaju povukao nesto vecu struju pa smo opet na istom.....

A zar se to kod tih ploca ne regulise nekim od jumper-a? (Pri tom mislim na "skrivene" voltaze).

Kod ASUS-a uglavnom imas overvolt jumper ali ne i undervolt, a ovo sto se desi sa zamenom procesora bez brisanja CMOS-a je izgleda propust u BIOS-u.

Stojcha je napisao(la):
Kod ASUS-a uglavnom imas overvolt jumper ali ne i undervolt, a ovo sto se desi sa zamenom procesora bez brisanja CMOS-a je izgleda propust u BIOS-u.

Jel to znaci da ako prebacim jumper, dobicu samo voltaze iznad 1.85V, a ne one ispod 1.6V?Imam a7v8x-x i 2200+, i najmanja vrednost u biosu je 1.6V.

Sa overvolt jumperom dobijas samo vece napone. U Biosu i dalje pise isto ali na to dodaj 0,2V.

Nazad
Vrh Dno