Šta je novo?

Za jeftine pare ?

lood_za_q3

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2004
Poena
620
Pa kupujem novi komp, ali skroman budzet. Razmishljao sam o C2D E4300 ili E4400, i MSI P965 NEO-F maticnoj. Da li je dobra odluka ili ako neko ima bolje reshenje neka slobodno podeli samnom 🙂

Koliki je budzet?
AMD x2 4000+
Biostar ta690G
Corsair ValueSelect DDR2 na 667MHz
Seagate HDD 320GB
DVD RW NEC, Samsung
Kuciste sa napajanjem Codegen 6218, Eurocase ML-5410.....
....oko 360-370e.
Ako ces c2d obavezno uzmi plocu sa P35 cipsetom.

Poslednja izmena:
Ako ces c2d obavezno uzmi plocu sa P35 cipsetom.

... i ni slucajno MSI... Ako trazish budget plocu, imash ovu varijantu shto sam ja uzeo - Biostar TP35D2-A7 (P35 chipset). Ploca, s obzirom da koshta cca 90e (otprilike kao i taj MSI koji si hteo), radi kao zmaj i ladna je ko shpricer 😉 Shto se tice MSI P965 Neo-F, proshlo mi je dosta takvih ploca kroz ruke (i -F2 i -F V2 varijanti), i veruj mi kad ti kazem, da ne vrede ni 50e, pogotovo ako razmishljash o OC-u 🙂

Poslednja izmena:
Pa kupujem novi komp, ali skroman budzet. Razmishljao sam o C2D E4300 ili E4400, i MSI P965 NEO-F maticnoj. Da li je dobra odluka ili ako neko ima bolje reshenje neka slobodno podeli samnom 🙂

Beži od tog MSI-a

Evo ASUS kompleta:

Intel E4400 box
ASUS P5K (Intel P35)
Kingston 2x512DDR2 800MHz
VGA ASUS 8400GS 256DDR2
HDD WD 320GB 16m S-ATA2
DVDRW LiteOn LH20
Case ASUS TA951

Komplet - 36.500,00 din. (MP cena)

da se obesi

elem najmanje Ati 2600pro makar i DDR2 (to je negde oko 80E)
AM2 kao jeftinija varijanta
Biostar TForce NF550 (ploca je san 340MHz magistrala za svaki dan)
X2 maltene bilo koji 3800+ do 4200+ sve jedno (sa biostar plocom svi rade na 2.5-2.8GHz)
Ako nisi gadljiv prema polovnim stvarima nadji x1950pro za oko 100E

da se obesi

elem najmanje Ati 2600pro makar i DDR2 (to je negde oko 80E)
AM2 kao jeftinija varijanta
Biostar TForce NF550 (ploca je san 340MHz magistrala za svaki dan)
X2 maltene bilo koji 3800+ do 4200+ sve jedno (sa biostar plocom svi rade na 2.5-2.8GHz)
Ako nisi gadljiv prema polovnim stvarima nadji x1950pro za oko 100E

Zašto da se obesi? Pa pitanje je novca šta će da kupi. Biostar je interesantan, ali ovde ne pričamo o AMD-u i nForce ploči. Što se grafike tiče, imao sam ideju da unificiram proizvode po brendu i sporazumima između proizvođača (čipset, memorija, optika) i ako tako satavi računar eto dugog i stabilnog rada. Inače ASUS 7600GS i 2600Pro su sa istom cenom tako da je izbor krajnje lak, kako čovek odluči. E sad, ako je ovo komp za igranje, svakako treba da uzme AMD platformu jer je neuporedivo bolje rešenje za iste pare od Intel-a.

O jako bitnoj stvari pričam, ranije je postojao dil tipa MSI, nVidia, AMD sa jedne strane i ASUS, ATI, Intel sa druge strane. Sada su stvari malo izmešane, a u ovom konkretnom slučaju - pogledaj koje memorije favorizuje ASUS npr. itd. Sve će ti biti jasno. Cene stavljam jer je mene to ranije jako zanimalo, bavim se prodajom računara i imamo organizovanu maloprodaju ali nisu tu samo moje cene već u glavnom najpovoljnije u datom trenutku.
Poz.

O jako bitnoj stvari pričam, ranije je postojao dil tipa MSI, nVidia, AMD sa jedne strane i ASUS, ATI, Intel sa druge strane. Sada su stvari malo izmešane, a u ovom konkretnom slučaju - pogledaj koje memorije favorizuje ASUS npr. itd. Sve će ti biti jasno. Cene stavljam jer je mene to ranije jako zanimalo, bavim se prodajom računara i imamo organizovanu maloprodaju ali nisu tu samo moje cene već u glavnom najpovoljnije u datom trenutku.
Poz.

E bre Vukasine mnogo bre loopash. Pa znaci po tebi je bolje resenje npr na Asusovu plocu (npr Asus P5K) staviti recimo Asusovu graficku (npr 88xx) nego neku drugu graficku (msi, evga,...). Nema covece to nikakve veze koji je proizvodjac.
I ajde prosvetli me koje proizvodjace memorija favorizuje Asus ?

E bre Vukasine mnogo bre loopash. Pa znaci po tebi je bolje resenje npr na Asusovu plocu (npr Asus P5K) staviti recimo Asusovu graficku (npr 88xx) nego neku drugu graficku (msi, evga,...). Nema covece to nikakve veze koji je proizvodjac.
I ajde prosvetli me koje proizvodjace memorija favorizuje Asus ?

Nema veze brand, već čipset. Brend sam unificirao jer je jedan kupac tražio baš tako i svidelo mi se. A koje proizvođače memorije favorizuje određeni proizvođač matičnih ploča svako ko je iole pismen (ne odnosi se na tebe naravno) naći će odgovor u knjižici koju dobije sa matičnom pločom, a ako je nije dobio neka pita onog od koga je kupio zašto je nije dobio. Da si pročitao post koji si citirao i da si se malo interesovao o tome shvatio bi.

Pogledaj svoj komp, savršen je. Bi li nekome savetovao memoriju PQI 1GB/667 ili Kingston 1GB/800? itd.

Poslednja izmena:
Nema veze brand, već čipset. Brend sam unificirao jer je jedan kupac tražio baš tako i svidelo mi se. A koje proizvođače memorije favorizuje određeni proizvođač matičnih ploča svako ko je iole pismen (ne odnosi se na tebe naravno) naći će odgovor u knjižici koju dobije sa matičnom pločom, a ako je nije dobio neka pita onog od koga je kupio zašto je nije dobio. Da si pročitao post koji si citirao i da si se malo interesovao o tome shvatio bi.

Pogledaj svoj komp, savršen je. Bi li nekome savetovao memoriju PQI 1GB/667 ili Kingston 1GB/800? itd.

@vukasin
Stvarno sam se trudio da razumum tvoj pretposlednji post, ali nisam uspeo. Ovaj poslednji tek ne razumem, a to nije zato sto sam neiskusan 😉.
Ja sam uz GA P35 DS3 dobio knjizicu i ne pise nigde naravno koje memorije se "slazu" sa njom.
Idi na GA ili ASus-ov sajt i odes lepo na specifikacije ploca, pa na testirane memorije, ima ih mali milion koje su oni testirali i potvrdjuju da rade sa njihovim plocama, i plus sto naglasavaju da je to spisak memorija koje su oni probali (ne mogu naravno da probaju svaku memoriju koja postoji na ovom svetu).
By the way, ja sam hteo da kupim PQI, ali nisu imali.
Ne fali nista PQI, ni Apacer, ni Elixir, ni TakeMS memorijama.
Jednom clanu (da ne kazem drugu clanu 🙂) sa ovom foruma PQI ide na 1 GHz. To sto ja imam Kingston uopste mi ne garantuje da kad bih overclockovao da bih stigao do tolike cifre. Poznato je i da se Apacer AM1 553 klovao kao lud.
Dakle, to su nekad bila davna vremena kada su se komponente uparivale po proizvodjacima ili chipsetovima..., a pretpostavljam da ti pripadas starijoj gardi kompjuterasha. Sto bi rekli Rolingstonsi "Old habits die hard" :guitar:.

Poslednja izmena:
@vukasin
Dakle, to su nekad bila davna vremena kada su se komponente uparivale po proizvodjacima ili chipsetovima..., a pretpostavljam da ti pripadas starijoj gardi kompjuterasha. Sto bi rekli Rolingstonsi "Old habits die hard" :guitar:.

Tu si zaista u pravu, sa dosta podozrivosti uzimam neke komponente, znaš i sam za onu poslovicu: "koga zmija ujede..." To što na sajtu piše da su ispitali neke, a ne sve memorije nije slučajno (redovi između redova), ali valjda toga više nema, bar se nadam, a da ne bi morao da razmišljam o tome uvek vodim računa ko s kim ima ugovor ili ko s kim izlazi zajedno na prezentacijama i predavanjima. Kada te stvari ispoštujem ne dešava mi se da neki aparat ima hardverskih problema ili 'bubuca', jednostavno radi savršeno jer samo sa takvim stvarima i sam želim da imam posla.

Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno