Šta je novo?

Za 350 eura

bigone

Čuven
Učlanjen(a)
01.01.2004
Poena
619
Domacini i prijatelji!!!!!

Zanima me, ploca, procesor, memorija, i graficka, novo i dobro?

Ziveli i hvala na preporukama!

Bigone

Pardon...

Izvinjavam se, mislim sta bi mi preporucili, koj' procesor, plocu, memoriju i graficku, sve zajedno za ove pare = 350 evra?

Ziveli!

Bigone

Batron BOX 2500 ~ 80
ECS KT333 ~ 40
512MB DDR ~ 80
graficku izaberi koju oces do ~ 150
-----------------------------------

barton 2500 ~80€
mercury n-force2(ne znam tačno oznaku) -ona je manje od 50€
512mb ddr ~80
g-force 5900XT ~150€(ranije je bilo novih asusa po ovoj ceni,sada jedino neka polovna,naravno treba i cenu korigovati u skladu sa tim)

Hm...

Hvala na savetima, nego da li mislite da ce to da se isplati na relativno duze staze, recimo godinu i po, do dve, po pitanju igara? Jos nesto, sta sa Sempron procesorima, da li valjaju?

Ziveli

Bigone

barton 2500 ~80€
mercury n-force2(ne znam tačno oznaku) -ona je manje od 50€
512mb ddr ~80
g-force 5900XT ~150€(ranije je bilo novih asusa po ovoj ceni,sada jedino neka polovna,naravno treba i cenu korigovati u skladu sa tim)
Sve je OK, ali nemoj g-force 5900XT ja sam uzeo asusa i zezno sam se. Bolje uzmi nekog ati-a koji ima oznaku PRO i bices heepy. :D

Ljudi, po n-ti put: BARTONA VISE NEMA, pogotovo 2500+ Box.

Sempron je los-relativno skup (velika PR oznaka). Ako ulovis neki 2600+ (barton ili ne) bice super. Ako ne onda 2400+box (ne sempron).

5900xt je ok, moze polovna MSI ako nadjes. Ako ne imas novih za 160-165 €.

Zavisi iz kog ugla se gleda...Sempron zaista ima nerealno visok PR (vrsili su komparaciju prema novim Celeron taktovima valjda), medjutim, zbog inace zakljucanog mnozioca kod AMD procesora, povoljni su za OC (mozete izvuci 200+ magistrale iz doticnog). Recimo Sempron 2500+ ima takt priblizan obicnom XP2200+ procesoru, ali i 166 FSB magistralu, cime je pogodan za dostizanje visih taktova danas veoma popularnih nForce2 ploca (recimo 220x10.5=2310 Mhz, sto crpi nominum/maksimum iz danasnjih prosjecnih memorijskih modula, kao i spomenutih ploca). "Obican" XP2200+ zbog svog niskog inicijalnog FSB-a, nedozvoljava "iskoriscavanje" maksimuma iz danasnjih popularnih maticnih ploca (vec na nekih 170, dostizete max. Thoroughbred jezgra).

Sve ovo naravno u kontekstu nestasice nasih nam dragih Bartonaca ;)
Cijena je ok, s obzirom na je AMD najavio poskupljenje ovog segmenta ponude procesora!

Poslednja izmena:
Ma mozes da izbunaris nekog Bartona jos uvek, verovatnije 2600+ i on je oko 90 evra (BOX). Obrni telefone.

A ploca koju pomenu Floyd je Mercury 8RDA3I, prepakovani Epox, i nemas brige. I cena je ispod 50 evra.

Hvala

Hvala vam na savetu, pogotovu zahvaljujem ljudima, za preporuku ove mercuri ploce, to je odlicna ideja.

Ziveli!

Bigone

Nazad
Vrh Dno