Šta je novo?

Zašto je YouTube zlo - split iz "Bojkot provajdera"

Ne te admine ;)

Mora postojati ravnoteza izmedju dobra i zla, ako bi jedno od ova dva nestalo ne bi bilo ni nas ...

Svaka cast Bane, odlicno si smislio kako da podstaknes raspravu. probudili su se i ljudi koji su zaboravili da su clanovi foruma...:D

umem da izvisim na YT ponekad, ali uopste ne gledam ono sto je Bane naveo. Ja volem zivotinje :) Posebno papagaje. I gde drugde da vidim kako izgleda Eko (Eclectus), kakva mu je boja glasa, kako se ponasa isl. Da cekam dok se ne pojavi na TV-u negde slucajno ? Garant.

Sto se produktivnosti na poslu tice, YT tu nije kriv. Covek kome je na poslu dosadno, ili se u nekom momentu smori, ce uvek naci cime da se zamajava, bio to YT, ili TV, ili kafe pauza...sasvim svejedno. Da nije YT, bilo bi nesto drugo... (neki sajt sa vestima, sportom isl.) Ne vredi cak ni da zavrnes net zaposlenima - ponece knjigu ili nesto...Ko nece da radi, tesko ces ga naterati...

Iza imena YouTube se kriju sledeca udruzenja: Homoseskualno udruzenje Eskima, udruzenje Meksikanaca alkoholicara koji tuku svoje zene a vole tudju, kao i udruzenje mesara iz oblasti Azije koji ne peru svoje ruke pre nego sto premazu kremenadle raznim sosevima, kao i mnoga druga. :) Eto, zato je Bane mislio da je to zlo. Kada idete na njihov sajt upravo podrzavate ove grupe ljudi.

Roflmao<not>

Sa strane svog posla (Admin) YouTube je kod mene u firmi u trenutku postala tolika zaraza da je dnevno po zaposlenom potrosnja bandwith-a bila oko 20-40Mb, a inace na mom reonu ima oko 150 ljudi.....e sada pomnoziti (uzmimo srednju vrednost 30Mb x 100 ljudi = 2,92 GB / dnevno...namerno sam uzeo 100 ljudi, ne 150....aj da kazem da ih je bar 50 zaista radila....)....

Neki bi rekli "ne moguce", a ja uz WebMarshal (proxy) sa reportovima kazem "itekako moguce"....

Rezultat : sajt je stavljen po zabranjenu listu, i problem resen...nakon nekoliko prituzbi sam rekao ljudima: "Uzmete lepo slobodan dan ili godisnji odmor, pa kuci na komp. pa udri po YouTube-u....."....

Naravno, da ne bude da sam poslenji dzukac, i dalje radi MSN mesindzer :)

Ali stvarno mnogi ljudi ne umeju da izadju iz svoje koze i stave se u tudju kozu (tipa direktora koji placa coveka za 8 sati rada, a ovaj radi samo 2 - 3 sata ?!?! jer jase YouTube).....da ne pominjemo onda brzinu linka koju uspore istime, pa jos ako imate i mail server dobijate zakasnjenje pri slanju elektronske poste, itd, itd....

auuu...puno se najase sa tih 30mb...pa to je 10-tak klipova od po minut, znaci protraci celih 15-tak minuta...a tih ~3gb za 100 zaposlenih je isto ogromna kolicina prenesenih podataka...Nemoj me pogresno razumeti, ti radis svoj posao, ali ti je primer ultra losh :D

Ali stvarno mnogi ljudi ne umeju da izadju iz svoje koze i stave se u tudju kozu (tipa direktora koji placa coveka za 8 sati rada, a ovaj radi samo 2 - 3 sata ?!?! jer jase YouTube)

Ovaj svet bi bio mnogo lepsi kada bi ti direktori mogli da izadju iz svoje koze i stave se u tudju kozu (tipa radnika koji svakog dana prodaje 8 sati svog zivota a za koje pare !?!)

A kako su se direktori našli tu gde su se našli i zaposlesni našli tu gde su se našli?

A kako su se direktori našli tu gde su se našli i zaposlesni našli tu gde su se našli?

Mnogo siroka i uopstena tema a pre svega specificna za razlicite prostore. Sve je to relativno i uvek postoji vise uglova iz kojih mozes da sagledavas situaciju (npr. iz ugla direktora ili iz ugla radnika)

Poslednja izmena:
bolje da ti ne odgovorim na to pitanje ! :) Recimo da je vecina njih tesno stranacki opredeljena, a drugi deo njih ima para po porodicnoj liniji...Ima tu i onih koji su se gurali da stignu tu gde jesu, a ima i onih koji su potkradali firmu i radili joj iza ledja dok su sa strane imali svoje firme sa istom delatnoscu a koju su prebacivali posao od firme koja ih hrani...ima tu svega, ali najmanje postenja... zna se da se postenim laktanjem ne stize dalje od biroa za zaposljavanje...

Pa upravo tako, nećeš moći da budeš ništa ukoliko ne radiš ništa, ne znaš ništa i ne poznaješ nikoga.

Sa strane svog posla (Admin) YouTube je kod mene u firmi u trenutku postala tolika zaraza da je dnevno po zaposlenom potrosnja bandwith-a bila oko 20-40Mb, a inace na mom reonu ima oko 150 ljudi.....e sada pomnoziti (uzmimo srednju vrednost 30Mb x 100 ljudi = 2,92 GB / dnevno...namerno sam uzeo 100 ljudi, ne 150....aj da kazem da ih je bar 50 zaista radila....)....

Neki bi rekli "ne moguce", a ja uz WebMarshal (proxy) sa reportovima kazem "itekako moguce"....

Rezultat : sajt je stavljen po zabranjenu listu, i problem resen...nakon nekoliko prituzbi sam rekao ljudima: "Uzmete lepo slobodan dan ili godisnji odmor, pa kuci na komp. pa udri po YouTube-u....."....

Naravno, da ne bude da sam poslenji dzukac, i dalje radi MSN mesindzer :)

Ali stvarno mnogi ljudi ne umeju da izadju iz svoje koze i stave se u tudju kozu (tipa direktora koji placa coveka za 8 sati rada, a ovaj radi samo 2 - 3 sata ?!?! jer jase YouTube).....da ne pominjemo onda brzinu linka koju uspore istime, pa jos ako imate i mail server dobijate zakasnjenje pri slanju elektronske poste, itd, itd....

koliko vidim, ovo je primer "od preko granu" :p
pa, jel i tamo net uzimate preko Telekoma Srbije, pa da je tako skup da firma uzima link sa merenjem protoka a ne flat??:-devil-:

a filteri su kewa, upravo postavljamo jedan na ovom Gentoo koji nam shljaka za te namene..
ovi kod mene su josh "dovoljno" neobrazovani da ne pritiskaju da svi dobiju izlaz na web, a oni koji ga imaju su odgovorni ( chitaj: plashe se za posao) pa ne vuku svashta.. josh..
za sada imam prob samo sa mail-ovima, a i tu sam ih pridavio na 10MB po poruci..

inache, ja kazzem "sve mozze, samo izvol'te kod vasheg pretpostavljenog, tj. management-a pa trazzite izlaz na web ili IM ili ...kah, kah.. P2P" :-devil-:
pogodite koliko njih se odluchi na takvu "akciju" :D

pozdrav

Poslednja izmena:
Ovaj svet bi bio mnogo lepsi kada bi ti direktori mogli da izadju iz svoje koze i stave se u tudju kozu (tipa radnika koji svakog dana prodaje 8 sati svog zivota a za koje pare !?!)

Ovde su plate dosta dobre :)

Recimo u proseku oko 2k eura, a cene su kao u Srbiji (hrana, kafici, i ostale zivnotne potrebstine), cak je i benzin prilicno jeftiniji...

Znaci placeni su dobro da rade svoj posao, a ne da trose vreme...

H.U.D. je napisao(la):
pa, jel i tamo net uzimate preko Telekoma Srbije, pa da je tako skup da firma uzima link sa merenjem protoka a ne flat

Ma ima flat nego se vozi mail server, pa TP, pa VPN....ima dosta stvari koje zahtevaju link koji i nije nesto extra brz za to sto radi i kolicinu ljudi koju opsluzava......tako da je svakako bacanje bandwith-a na ostale zezancije tipa YouTube-a ne potrebno....

Nisam ja skot, vec samo gledam da namestim da bude optimalno za sve i radnika a i vlasnika...eto kao sto rekoh MSN im i dalje radi, kao i Skype, a i nemam velikih restrikcija za slanje privatnih email-ova (iako imam i mail detective pa vidim tacno koliko i to zloupotrebljavaju i ne zloupotrebljavaju....)......

Sta ja znam, gledam da drzim na optimalnoj sredini, jer znam da ovo nije konc. logor vec samo posao :d

:wave:

Mislim da bi trebalo otvoriti podforum Racunarska etika?

Ovo za ekonomije je smesno jeste da utice ali ima milion drugih bitnij faktora tako da se youtube ne primeti.
I po toj logici smanej aktivno radno vreme,utice na psihu,gubljenje vremena onda i ceo internet tv igre rade isto ...

Haha.
Bane pa ti si svojim odgovorom (post #3) indirektno naveo i 99% ostalih sajtova koji sadrze sve same gluposti.

101% se slažem sa Bane®-tom.
Youtube je jedna od najglupljih stvari koje je doneo internet, ikad. Uključujući kompletnu gomilu beskorisnih social networking sajtova tipa myspace i drugih.
Sadržaj dno, upotrebna vrednost = džabalebarenje, a kvalitet slike/zvuka blago rečeno jadan.

Ceo web 2.0 koncept sa sobom vuce "adware" u vidu tog dzabalebarenja posetilaca koje vlasnicima sajtova donosi velike pare... tako da je postojanje takvih sajtova sasvim opravdano :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno