Slazem se da je lepo imati dobru bateriju,ali s obzirom da se 5x a verujem i 6p pune sigurno 3x brze od z2 koji provede pola dana na punjacu onda to i nije neki problem 🙂
To je tacno ali sve zavisi kako ko koristi telefon i da li uopste ima mogucnost dopune baterije u toku dana.
Meni npr brzo punjenje nista ne znaci jer mi treba brutalno jaka baterija da izdrzi 10-12 sati hardkor upotrebe daleko od grada (i ostatak jos par sati dobrim delom idle-ovanja kad dodjem kuci uz wifi i poneku poruku/WA). Naravno ne svaki dan ali 2x nedeljno u proseku na taj nacin koristim fon.
Sve to Z2 moze da izgura sa 3 i po do 4h sot-a (vise nema sanse, nekako je sot najcesce na 3:45h) uz brutalno koriscenje - H+/3G/2G i tako na smenu (u zavisnosti od pokrivenosti), veci deo GPS/Sports tracker ili bar pola od toga, 100+ fotki i Gugl panorama koje se duze ''obradjuju'' od stock 20MP fotki, nekoliko poziva, sms, WA, sat-dva pustanja muzike preko slusalica ili zvucnika a sve to uz osvetljenje koje je na 100% jer je sve ispod toga neupotrebljivo na jakoj dnevnoj svetlosti, posebno kada se zaprlja staklo.
Tako da meni stvarno nista ne znaci brzo punjenje jer je fon nocu na usb kablu tih 5-6h i sledeci dan ponovo imam 100% upotrebljiv fon ma kako ga koristio
🙂
Ili kada putujem negde, jednostavno necu da razmisljam o bateriji.. izludeo sam sa XP pri takvom koriscenju (bolje receno pri pokusaju), posebno kada je oslabila.
A ovako u ''obicnim'' radnim danima.. tu ne bih imao nikakve probleme ni sa ip6s autonomijom koja je inace provereno ocajna kada se 6s ''nagazi''.
Zato i uzeh ovaj fon i tesko da cu ikada kupiti neki koji ima slabiju autonomiju, cak sve vise razmisljam i o prelasku na S7E pocetkom sledece godine ili jos bolje S7 Active mada me stvarno uzasava pomisao na TW, to mi je ubedljivo najveca prepreka za koriscenje Samsung androida, da dam tolike pare a da me softver nervira + potencijalno losa podrska..
Tako da svi smartfoni pre svega treba da imaju baterije sto veceg kapaciteta a onda brzo punjenje da dodje kao bonus
🙂
Naravno nekima su i te prosecne autonomije na raznim telefonima dovoljne, razumem i to naravno ali bolje je imati ''rezervu''.