Šta je novo?

Z3+ zamena za Flex 2?

• Začetnik teme Začetnik teme ROCK
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ROCK

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2008
Poena
405
Kao sto sam naslov kaze razmisljam da li vredi zamena z3+ umesto flex 2. Sa flexom sam uglavnom zadovoljan i nemam nekih problema. Ali eto mozda sam zeljan male promene. Ne znam kakav je Z3+ u realnosti jer ga nisam video uzivo.
Mislim da dobijam bolju bateriju i 1gb rama vise, 32gb interne memorije. Dok flex ima veci ekran, zanimljiviji dizajn, zakrivljeni ekran je uzivanje za gledanje klipova i filmova.
Nov z3+ mogu da nadjem za oko 270€. Dok moj flex star 8 meseci mogu da dam za oko 150-60. A mozda ga i zadrzim pa poklonim bratu.
Glavno pitanje je da li je Z3+ upgrade i da li cu osetiti boljitke u realnom radu?

Lepo sam napisao da nije najbolja na tržištu, da nije vrhunska ali da je daleko od loše i za normalno korišćenje završava posao. Razmazio je tebe z2, videćeš posle njega telefone... Najbolje bi bilo da traje po tri dana, ali... Meni bolje drži i od g4 i note 4. Plus što se puni baš brzo.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Slazem se da je lepo imati dobru bateriju,ali s obzirom da se 5x a verujem i 6p pune sigurno 3x brze od z2 koji provede pola dana na punjacu onda to i nije neki problem 🙂

Razmazio me jeste Z2 zato mi sve ovo deluje lose. Videcemo sad kako ce iP da se pokaze po tom pitanju.
Jeste se Z2 punio duuugooo, ali posto gura dan lagano bocnes ga uvece i bas te briga koliko se dugo puni. 🙂

Slazem se da je lepo imati dobru bateriju,ali s obzirom da se 5x a verujem i 6p pune sigurno 3x brze od z2 koji provede pola dana na punjacu onda to i nije neki problem 🙂

To je tacno ali sve zavisi kako ko koristi telefon i da li uopste ima mogucnost dopune baterije u toku dana.

Meni npr brzo punjenje nista ne znaci jer mi treba brutalno jaka baterija da izdrzi 10-12 sati hardkor upotrebe daleko od grada (i ostatak jos par sati dobrim delom idle-ovanja kad dodjem kuci uz wifi i poneku poruku/WA). Naravno ne svaki dan ali 2x nedeljno u proseku na taj nacin koristim fon.

Sve to Z2 moze da izgura sa 3 i po do 4h sot-a (vise nema sanse, nekako je sot najcesce na 3:45h) uz brutalno koriscenje - H+/3G/2G i tako na smenu (u zavisnosti od pokrivenosti), veci deo GPS/Sports tracker ili bar pola od toga, 100+ fotki i Gugl panorama koje se duze ''obradjuju'' od stock 20MP fotki, nekoliko poziva, sms, WA, sat-dva pustanja muzike preko slusalica ili zvucnika a sve to uz osvetljenje koje je na 100% jer je sve ispod toga neupotrebljivo na jakoj dnevnoj svetlosti, posebno kada se zaprlja staklo.

Tako da meni stvarno nista ne znaci brzo punjenje jer je fon nocu na usb kablu tih 5-6h i sledeci dan ponovo imam 100% upotrebljiv fon ma kako ga koristio 🙂

Ili kada putujem negde, jednostavno necu da razmisljam o bateriji.. izludeo sam sa XP pri takvom koriscenju (bolje receno pri pokusaju), posebno kada je oslabila.

A ovako u ''obicnim'' radnim danima.. tu ne bih imao nikakve probleme ni sa ip6s autonomijom koja je inace provereno ocajna kada se 6s ''nagazi''.
Zato i uzeh ovaj fon i tesko da cu ikada kupiti neki koji ima slabiju autonomiju, cak sve vise razmisljam i o prelasku na S7E pocetkom sledece godine ili jos bolje S7 Active mada me stvarno uzasava pomisao na TW, to mi je ubedljivo najveca prepreka za koriscenje Samsung androida, da dam tolike pare a da me softver nervira + potencijalno losa podrska..

Tako da svi smartfoni pre svega treba da imaju baterije sto veceg kapaciteta a onda brzo punjenje da dodje kao bonus 🙂

Naravno nekima su i te prosecne autonomije na raznim telefonima dovoljne, razumem i to naravno ali bolje je imati ''rezervu''.

Poslednja izmena:
Takvi kao ti upadaju u onaj 1% što sam opisao.Ja uvek imam 30 minuta da dopunim 70% baterije na struju.

Sent from my Nexus 5X

Ja u taj procenat upadam 2-3x nedeljno 🙂
Ostatak vremena verovatno u taj procenat korisnika kojima je i 5X baterija dovoljna za za upotrebu ''od jutra do veceri''.

Ali je svakako daleko bolje imati ''visak'' mAh, ako nista drugo onda za biznis potrebe, putovanje i slicno (a uvek moze nesto i da iskrsne), ne mora to da bude upotreba koju sam naveo jer stvarno nije veliki broj ljudi koji imaju takve zanimacije van grada.

Na kraju ubedjen sam da se niko ne bi zalio da 5X ima i brzo punjenje i 3300 mAh npr 🙂

Žalio bi se lg sigurno 🙂A i huawei verovatno 🙂

Sent from my Nexus 5X

Evo danas korišćenje, wi-fi i 3g, u kući slajder na 35%, napolju na 90%. Postavi ću večeras sot. Mislim da bi trebalo da ide preko 6h sot... Messenger, fb, Viber, wa, Instagram... Slikanje par slika, YouTube, Tapatalk. Me znam šta više treba od baterije...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

U 99% slucajeva je i to previse. Ali, opet kazem, kada si ceo dan napolju na 3G mrezi i naravno jakom osvetljenju moze da bude problem. Evo Hsv je naveo situaciju gde mu 6P ne bi izdrzao.

Nexus 7

Ma dobro, to je malo ekstremnija upotreba.
Ali isto tako kad odem u NS npr, od 07h pa cesto do ponoci nemam mogucnost da dopunim telefon jer ceo dan imam obaveze, u stan ne ulazim pre 20h a cesto i posle ponoci, i tu mi znaci sto jaca baterija, cisto da ne razmisljam o tome.

Ali se slazem da je 6P dovoljan za 99% korisnika, ima skoro 3500 mAh i to prosto ne moze da bude losa autonomija ni pored phablet dimenzija displeja i S810 🙂

Nazad
Vrh Dno