Šta je novo?

z270

Ako ces da ga teras 7 godina, kupi 7600k i z270, za 2-3 godine ces biti zahvalan kad ga stavis na 5ghz :)

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ili i7-6700/7700 i B250.:)

Poslednja izmena:
Nije losa ideja.

ma jok, i7 je dosta skuplja varijanta a nista mi nece znaciti... od igara skoro nista ne igram... i ako odigram nesto sto nije wot ili cs, to bude 1 igra godisnje u proseku... meni i ovaj AMD sad sto imam zavrsava posao, ali sad se vec muci...

Sačekaj Ryzen kada si već čekao toliko.:) Biće 6c/12t modela za cenu i5 najverovatnije.

Poslednja izmena:
Pa da, sad sam uporedio... 7600K procesor i neka Z270 ploca izadzju skuplje 100e od 7500 procesora i neke ne Z270 ploce... Overklok je 100e skuplji... A ja nemam nameru da overklokujem (kada sam spomenuo oc memorije mislio sam na XMP ako se tako zove...)
Da se uzme neka Z270 ploca zbog kasnije zamene proca... to nema smisla, jer cu verovatno ovaj proc da teram narednih 7godina :)
Meni moj sad već prastari i5 760 radi i dalje posao upravo zbog toga što se OC na 4Ghz. Kad budem menjao uzimam nešto što ide do 5Ghz. Igre su power whores.

Nesa07 je post napisao kao da sa Z mora da se klokuje. Podrazumeva se da za klokovanje treba +~70-100e, ništa novo ...

Nisam tako mislio, kada sam rekao ako ide na varijantu OC-vanja razlika u ceni bude oko 100e, da li ce raditi OC ili ne to je vec druga stvar, onaj ko je malo u temi zna da mu treba za OC 70-100e ali onaj ko nije to ne moze da sagleda zato sam to rekao. C4in@ insistira na non-K varijanti stim sto mozda bi mozda ne bi Z-mb zbog takta ram-a. Mozda mu zaista ne treba, to sto peja kaze da je H-mb bacanje para slazem se sa tim ili B-mbi non-K cpu ili Z-mb i K cpu.

Pa da, stvarno ste upravu da nema neke razlike izmedju B250 i K270... Ali opet razlika izmedju na primer PRIME B250-PRO i PRIME H270-PRO je smesna... Verovatno ima i jeftinijih B250 ploca ali ako uzmemo u obzir da necu mATX plocu i da hocu Asusa onda je ova B250 koju sam naveo jedini logican izbor izmedju b250 ploca... Sad H ili B... Za razliku od 10e - 15e...

Ma da, sacekacu sigurno... Kad su najavili pustanje u prodaju?

28.02. je predstavljanje, znači od marta ...

Sta je lose rekao covek? 7600k kosta 250e, amd najslabiji 8 core kosta 390e, ako je za verovati tabeli.

Znaci najslabiji 6/12 bi trebalo da kosta ispod 300e, ako se gleda da ima vise modela 6/12, opet ako je za verovatitl tabeli.

:D Citirao sam samog sebe jer nije reagovao na predlog, mislio sam da ga ne zanima, a avatar sam u međuvremenu izbacio i eto zbuna.:p

Pejo, molim te vrati avatar, izazivas zabunu kod ljudi :(

Evo, evo. :D Osnovni 8/16 model je ~320$/e po onim pričama, ako je tako početni 6/12 ne bi trebalo da ide iznad ~230-240.

Bice to itekako dobre cene ako se ispostavi da su tacne i da je jezgro konkurentno kao sto se prica da jeste.

Kad ce vise taj mart :D

Da ne otvaram jos jednu temu. Treba mi pomoc za jos jednu konfiguraciju. ZNaci ploca ako moze predlog. B250 koju da uzmem do 15-16 ? Ako moze i Asus ok. Hvala puno.

Asus Prime B250M-A. Lično ne bih dao više od tih 10-11k za B250.

15-16000 je previse za plocu na kojoj se ne moze klokovati.

Ok.Hvala i sve najbolje zelim.

I NEMOJ Gigashit uzimati kada kupujes maticne ploce...

Asus se bolje pokazao sa Intel plocama za skylake i kaby lake seriju, vecinom zbog biosa.

G ima probleme sa biosima, previse problema, cesto ima "musicavost" sa pojedinim komponentama, jednostavno previse problema ploce nepotrebno imaju i moja je preporuka svima da ih zaobidju.

A AaaaaSUS nije shit sigurno ali znaju i oni da zaHebu maestralno, evo za moju plocu su uspeli 2 biosa da ukakendisu da su ljudi bas imali problema s njima i vracali se na neke starije verzije...

G ima probleme sa biosima, previse problema, cesto ima "musicavost" sa pojedinim komponentama, jednostavno previse problema ploce nepotrebno imaju i moja je preporuka svima da ih zaobidju.

A to pricas iz svog licnog iskustva sa Gigabyte plocama ? ili si samo citao po net-u

Vrh Dno