Šta je novo?

Z1010 i Telekom

Mazzi

Čuven
Učlanjen(a)
20.08.2003
Poena
619
Imam problem sa Z1010 i prelaskom 2G/3G odnosno u delovima grada gde postoji 3G signal ali vrlo slab, nemam mrezu ... i kad rucno prebacim on posle par minuta sam vrati, a samim tim i ostane bez mreze. Ovaj problem nisam imao sa 063 karticom.
Dali neko ima ove probleme ili informaciju kada ce telekom da "popravi" svoju mrezu ?

Mazzi je napisao(la):
Imam problem sa Z1010 i prelaskom 2G/3G odnosno u delovima grada gde postoji 3G signal ali vrlo slab, nemam mrezu ... i kad rucno prebacim on posle par minuta sam vrati, a samim tim i ostane bez mreze. Ovaj problem nisam imao sa 063 karticom.
Dali neko ima ove probleme ili informaciju kada ce telekom da "popravi" svoju mrezu ?

Isti telefon, isti problem, za sada bez resenja. Nije moguce manuelno podesiti da se stalno forsira GSM umesto UMTS mreze.

Nisam jedini :) Koliko su mi objasnili iz Mobtela, kod njih je GSM ispred UMTS/ima prioritet/ kod telekoma ne znam kako je posto ne znam nikog tamo :( Zvao sam 789 i rekli su da ce resiti problem ... a ja kuci ne mogu da koristim mob. vec 10 dana.

Problem je sto kod Telekoma 3g ne radi, vec samo ima mrezno pokrivanje! Radi se na osposobljavanju B.S. u gradu! Problem bi mogao resiti tako sto ces biranje mreze prebaciti na manual!

nadam se da ce UMTS uvesti uskoro...posto i ja imam 3G telefon Nokia 6630
btw...meni se opisani problem jos nije desio

Stefan1 je napisao(la):
nadam se da ce UMTS uvesti uskoro...posto i ja imam 3G telefon Nokia 6630
btw...meni se opisani problem jos nije desio
shameless self promotion :)

Ne postoji mogucnost prebacivanja manuelno ... ma da je to vec napisano :)

Danas sam video taj telefon kod komsije, samo sto ga je kupio i ja sam mu rekao da mu telefon najverovatnije ne radi (SOS calls only) zato sto ima matoru karticu (al stvarno matoru, makar 5-6 godina), pa da je zameni. Dakle, rech je o 3G, kao sto je on predpostavljao (iako sam mu ja, "strucnjak", rekao da kod nas 3G jos nije zvanicno aktiviran). Elem, da li to znaci da, ako obe strane imaju 3G telefon i video pozive (Z1010 ima i posebnu malu kameru napred) kao opciju, moze sada (preko mobtela recimo) da zove ovog drugog i ima video call sa njim? Jel to radi?

Da javim samo da je Telekom resio problem ... BRAVO za njih :)

byMaX je napisao(la):
Elem, da li to znaci da, ako obe strane imaju 3G telefon i video pozive (Z1010 ima i posebnu malu kameru napred) kao opciju, moze sada (preko mobtela recimo) da zove ovog drugog i ima video call sa njim? Jel to radi?
Kod Mobtela radi, kod Telekoma zvanicno NE! Naime, opste poznata stvar je ta da na Dorcolu, oko Limesa i u Novom Sadu radi ali problem je sto se jos uvek ne znaju potrebni parametri niti nacin kako bi se to sve tarifiralo!

Nazad
Vrh Dno