Šta je novo?

Z-5500 vs HT pioneer vs HT Samsung vs Altec etc..

Bozha

Slavan
Učlanjen(a)
27.07.2007
Poena
319
Imao sam prilike da cujem altec lansing PT6021. I to mi je neka referentna tacka. A hteo bi da predjem na neku 5.1 varijantu, koja se kaci na zid, ali da stereo daje bar u klasi gore pomenutog alteca. Zanima me gde se recimo z-5500 kotira po pitanju sterea sa PT6021, a gde se oba sistema kotiraju u odnosu na ovakve varijante:

C5550

TX500

DCS-590

Inace ove 3 varijante mogu i bez florova da se kace na zid. Dal PT ili Z5500 daju bolji zvuk od ovih HT sistema, i kakvi su ti HT sistemi po pitanju kvaliteta zvuka generalno? Dal se isplate? Na sta bi inace trebalo obratiti paznju pri kupovini HT-a?

Sa ovim pritkama za paradajz se neces mnogo naslusati muzike, budi uveren u to. :) Nije da branim z-5500 (drugi ljudi su za to namenjeni), ali ove 5.1 dvd varijante od 50-60k din ne bih ni pomirisao. Bacanje para, kako god da okrenes.

Ok, evo stizem na scenu (ja branim Z-5500 heheheh). Salu na stranu, all in one sistemi cesto su samo modernog izgleda a Z-5500 sam imao i mogu reci da bolje od njega nema u svom rangu.

Z-5500 ili Microlab h600, nema druge.

Al Bundy has spoken.

Ne rece za sta ti treba 5.1, samo za komp ili i za dvd player, D3, neki HD player i sl.
Z-5500 ima i optical i coax input uz 3x 2.0 ili 5.1 analog in.

Ne pocinjite opet, molim vas :D

Hvala na odgovorima. Sistem bi povezao sa PC-em i sa X360. Zanima me kako bi se Z-5500 pokazao u stereo u odnosu na PT-6021?

Danas sam bio u Tehnomaniji u Durmitorskoj, i gledah ove DSC-590 zvucnike, i mogu reci da ne izgledaju naivno. Drveni, masivni, otprilike veoma slicni microlab H300 zvucnicima samo x4. Inace imam i Microlab H300 zvucnike, ali recimo Altec PT-6021 ima mnooogo bolji zvuk, te H300 koristim kao rear u nekom mom custom 5.1 sitemu. H300 jesu glasni, ali mene ne zanima toliko glasnoca koliko kvalitet. Kapiram da je microlab h600 isto sto i h300 samo 5.1 a to bas i nije neki zvuk.

Probah ovaj samsung HT-TX500 u radnji, e sad, jako mi je bilo tesko da procenim zbog buke u radnji i ogromne velicine prostora, ali zvuk me prijatno iznenadio sobzirom da sam ocekivao potpuno smece. A mislim da bi Pioneer trebao biti jos bolji.

Inace imam custom 5.1 sitem, front mi je PT-6021, Center mi je Altec 621 a rear mi je microlab H300. Ali mi to zauzima mnogo prostora, pa bi hteo nesto jednostavnije, ali da nije losijeg kvaliteta zvuka od ovoga sto sad imam.

Nazad
Vrh Dno