- Učlanjen(a)
- 18.07.2001
- Poena
- 1,365
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
- GPU
- Asus GTX 2070 Super
- Storage
- Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
- Kućište
- NZXT H210i
- Monitor
- LG C2 42"
- Miš & tastatura
- Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
- Ostale periferije
- Glupi HP štampač
- Laptop
- Apple Macbook Pro 14" M1
- Tablet
- Apple iPad Pro 11"
- Mobilni telefon
- Apple iPhone 13 Pro Max
- Pametni uređaji
- Apple Watch Ultra
- Pristup internetu
- Kablovski internet
Dobio sam jednu praistorijsku aplikaciju pisanu u VB6 koja koristi Access bazu. Sve bi to bilo lepo da kompletan sadrzaj baze nije u YUSCII-u.
Da to su oni [, ], @ i ^ karakteri koji simuliraju nasa slova.
Elem, ja sam uspeo da iskonvertujem sadrzaj baze u UTF8 i sama aplikacija, kada se za polja setuju UTF8 fontovi, prikazuje sve korektno. Medjutim, problem nastaje onog momenta kada pokusam da pretrazujem po bazi putem aplikacije.
Ako trazim Š, recimo Šimić necu dobiti nista
ali ako trazim [imi} dobijem odgovoarajuci rezultat.
Proslo je poprilicno vremena otkako sam zadnji put napisao nesto u VB6 pa mi treba mala pomoc.
Postoji jedno polje koje se zove srchWhat u koje se upisuje to sto se trazi i dugme PRETRAZI i to je to. Gledao sam kod ali nisam nasao nista sto bi bilo povezano sa ovim.
Hilfe!
Da to su oni [, ], @ i ^ karakteri koji simuliraju nasa slova.
Elem, ja sam uspeo da iskonvertujem sadrzaj baze u UTF8 i sama aplikacija, kada se za polja setuju UTF8 fontovi, prikazuje sve korektno. Medjutim, problem nastaje onog momenta kada pokusam da pretrazujem po bazi putem aplikacije.
Ako trazim Š, recimo Šimić necu dobiti nista
Proslo je poprilicno vremena otkako sam zadnji put napisao nesto u VB6 pa mi treba mala pomoc.
Postoji jedno polje koje se zove srchWhat u koje se upisuje to sto se trazi i dugme PRETRAZI i to je to. Gledao sam kod ali nisam nasao nista sto bi bilo povezano sa ovim.
Hilfe!