Šta je novo?

Yunet optika - mts

Pošteno.

(Ali pitaj svakako 😁)

Već je rečeno nekoliko puta u temi da ti nikakv IDP broj za prelazak iz MTS-a u Yunet ne treba, da sve funkcioniše izuzetno glatko i prodesionalno što se Yuneta tiče i da nemaš nikakav prekid u korišćenju Interneta jer ti Yuntu daje MiFi ruter na besplatno korišćenje za tih par dana dok ne dođe njihova ekipa i poveže te.
Što se tiče prelaska sa Yuneta na MTS ne znam kakva je procedura ali ne vidim ama baš ni jedan razlog što bi se iko prebaciovao sa Yuneta na fucking MTS koji te za bilo koju njihovu uslugu pilićarski ucenjuje da plaćaš besmislenu imaginarni "fiksnu telefonsku liniju".
Ja na to ne gledam tako, evo uveo sam Box3 L, u mojim očima to je optički internet 600/600. Kod yunet-a cena za to (zapravo 600/300 - s tim da meni znači dodatni upload) je 2800din, nema meseci po dinar i stvarno je super usluga. Kod mts-a to košta 14 meseci po 1din, 10 meseci 5700 čini mi se, u proseku 2375, i to ako dođemo do perioda kada se počne plaćati. Sa trenutnim tempom povećavanja cena, očekujem da ću raskinuti ugovor pre nego što počnem da plaćam išta. A čak i da ostanem ceo ugovor, jeftinije je nego kod yunet-a za nešto veći upload, bez fiksne IP adrese koja jeste prednost, ali nije krucijalna za mene. Čak i da plaćaš fiksnu IP adresu, cena je jako slična (mislim da je 600din doplata - ne znam da li bi se doplata plaćala tokom ovih meseci po 1din, nisam se raspitivao).

Što će reći, yunet stvarno ima dobar proizvod, cene su korektne, ali kad se uključi ova sila meseci po 1din ne mogu da budu povoljniji. I tu uopšte ne računam televiziju (koju većina ljudi koristi), wifi extender koji se dobija na korišćenje besplatno (ili PLA).

Takođe, jedna od prednosti Yunet-a je hardware koji daju na korišćenje, dobija se vrlo mali ONT (što je meni jako zgodno) i AX ruter (meni ne treba ali je sigurno bolji od onoga što MTS daje).

Ponavljam, za moj use case (i sigurno bar još nekoga sa foruma), MTS je trenutno povoljniji. Ako se gledaju komercijalni uslovi (par meseci po dinar ili 50% cene), mts je preskup i ne bi mi bio opcija. Zapravo, zato sam i prešao na yunet, jer u momentu kada sam raskidao ugovor sa orionom, mts nije davao ove mesece po dinar pa mi nisu bili privlačni, uzeo yunet 200/100 na 6 meseci za 2000din mesečno. Naravno, kome trebaju niže brzine, fiksna IP adresa i ne želi da se cima sa dobijanjem x meseci po dinar, za 1740din mesečno mislim da nema povoljnije ništa. Kod MTS je najslabiji paket takođe oko 2000 u proseku za 200/200 (uz naravno televiziju). Pa verujem da su tu negde sa cenom kad se sve uzme u obzir, ostaje pitanje šta je kome važnije.

Tako isti a tako razliciti. 😁 :ROFLMAO:

Ja sam mislio da IDP važi za sve koji koriste istu infrastrukturu (mts-ovu optiku), međutim nisam prelazio sa mts na yunet, nego sam prvo koristio mts, pa orion, pa otišao na yunet. Sada povratak na mts - imao sam možda 30h prekid što nije strašno ali nije idealno. Radove nisu imali nikakve, samo doneli ruter i stb. Evo da pohvalim momke iz MTS ovde, doneli su mi Q2 ruter koji sam ranije imao (ogroman je), ja rekoh ljudi meni to ne može da stane u ormarić, može li onaj noviji manji ruter (oko 16h je bilo već). Kaže hajde da se vratim do magacina da pogledam pa dolazim. Ja mislio nema od ovih ništa do sutra, kad eto ga lik za sat vremena, nosi u kesi onaj Huawei 6t ruter. Zakačio ga i probao da li radi, za 5 minuta sve završili, nakon toga ga prebacih u bridge i to je sve.
A reci mi jesi prešao sa yuneta u mts zbog bolje finansijske ponude ili si imao problema sa yunet-om?

Edit: Ok video sam posle par postova objašnjenje zašto si prešao.

Juce uvedena optika,paket 200/100. Merim iskljucivo na wifi(laptop,ipad,iphone),kabl me ne interesuje. Brzina je konstantno kao na slici. Nisam dobio Asus nego Nokia wifi beacon 3.1.

1737113285774.png

Ma znam ali nisam cuo nista lepo o njima godinama. Tv mi svakako ne treba ali da je dobra ponuda,jeste.
Posto sam ja uzeo samo na 6 meseci, 2400 mi je. Doduse imam eon,svi kanali rade,nema ogranicenja.

Jel ima Yunet neku akciju gratis meseci ili slično? Ili to što je na sajtu to je.
Tv/ net paketi stranica kaze da ima Promo
  • "Uz bilo koji net paket TV usluga BESPLATNO u promo periodu do 31.03.2025.
  • Brzina do 200/100 Mb/s"
  • Malo je ne jasno zato sto pise "uz bilo koji net paket" ali tu gratis tv ponudu do kraja Marta vidim samo za tv paket sa tom 200/100 net brzinom 🤔 , gde pise "preporuka" crveno.... i pise 24 meseca ugovirna obaveza. 🤔🤷‍♀️ Najbolje pozvati i pitati.
  • Screenshot_20250117-215755_Chrome.jpg

2 meseca,pretrgli se.🤣

2 meseca,pretrgli se.🤣
😆👍Da budemo korektni, bilo je 3 meseca jer je ta ponuda bila objavljena od pocetka godine. Ne svidja mi se sto stave datum kad se ponuda zavrsava umesto Xmrseci dzabe. Prosle godine su isto stavili datum. Imali su do 6 meseci dzabe tv ako si odmah u Junu uradio ugovor (vidi se na FB i Instagram)

Ja se za sad odluci za samo net bez tv sa Yunet.

U svakom slucaju, NIKAD VISE necu ici na MTS za nista posle mog iskustva i nikome ih necu preporuciti. Cak smo odbili i 50% popust za 24meseca pre dve nedelje zbog groznog ponasanja, ne etickog poslovanja i ilegalnog naplacivanja ne koristenih usluga. Bili smo u YUnet licno, dali nam MiFi odma da nisim kuci da imam internet dok ne prikljuce (kad mts oslobodi). Milorad iz Yuneta je za sve pohvale!
MTS nas jos drzi taocem evo 10 dana ne oslobadjaju mrezu... i ako je sve vraceno, otkazano i placeno.... a ugovor istekao pre godinu dana! Da ne davim, ko hoce nek me pita licno za detalje. 😊

За оптичаре и жицаре на Yunet-у једна молба/питање.
Ради ли ИРИС апликација на Yunet-овом интернету? Део су МТС- па претпостављам да ради.....

Na njihovom netu sve radi.

Ima li neko iskustva sa njihovom Nokia Beacon 3.1? Ubio sam ga veceras,ni tehnicka mi nije mogla pomoci🤣. Resetovo na fabricka i sad ne mogu pristupiti parametrima za Wan services tj posivljena sva podesavanja.. Nista ne mogu ,navodno ce poslati novi.

Bem ti tehnicku podrsku,sam sam resio :ROFLMAO: :ROFLMAO: . Trazio samo da mi daju mrezne parametre.

Nazad
Vrh Dno