Već je rečeno nekoliko puta u temi da ti nikakv IDP broj za prelazak iz MTS-a u Yunet ne treba, da sve funkcioniše izuzetno glatko i prodesionalno što se Yuneta tiče i da nemaš nikakav prekid u korišćenju Interneta jer ti Yuntu daje MiFi ruter na besplatno korišćenje za tih par dana dok ne dođe njihova ekipa i poveže te.
Što se tiče prelaska sa Yuneta na MTS ne znam kakva je procedura ali ne vidim ama baš ni jedan razlog što bi se iko prebaciovao sa Yuneta na fucking MTS koji te za bilo koju njihovu uslugu pilićarski ucenjuje da plaćaš besmislenu imaginarni "fiksnu telefonsku liniju".
Ja na to ne gledam tako, evo uveo sam Box3 L, u mojim očima to je optički internet 600/600. Kod yunet-a cena za to (zapravo 600/300 - s tim da meni znači dodatni upload) je 2800din, nema meseci po dinar i stvarno je super usluga. Kod mts-a to košta 14 meseci po 1din, 10 meseci 5700 čini mi se, u proseku 2375, i to ako dođemo do perioda kada se počne plaćati. Sa trenutnim tempom povećavanja cena, očekujem da ću raskinuti ugovor pre nego što počnem da plaćam išta. A čak i da ostanem ceo ugovor, jeftinije je nego kod yunet-a za nešto veći upload, bez fiksne IP adrese koja jeste prednost, ali nije krucijalna za mene. Čak i da plaćaš fiksnu IP adresu, cena je jako slična (mislim da je 600din doplata - ne znam da li bi se doplata plaćala tokom ovih meseci po 1din, nisam se raspitivao).
Što će reći, yunet stvarno ima dobar proizvod, cene su korektne, ali kad se uključi ova sila meseci po 1din ne mogu da budu povoljniji. I tu uopšte ne računam televiziju (koju većina ljudi koristi), wifi extender koji se dobija na korišćenje besplatno (ili PLA).
Takođe, jedna od prednosti Yunet-a je hardware koji daju na korišćenje, dobija se vrlo mali ONT (što je meni jako zgodno) i AX ruter (meni ne treba ali je sigurno bolji od onoga što MTS daje).
Ponavljam, za moj use case (i sigurno bar još nekoga sa foruma), MTS je trenutno povoljniji. Ako se gledaju komercijalni uslovi (par meseci po dinar ili 50% cene), mts je preskup i ne bi mi bio opcija. Zapravo, zato sam i prešao na yunet, jer u momentu kada sam raskidao ugovor sa orionom, mts nije davao ove mesece po dinar pa mi nisu bili privlačni, uzeo yunet 200/100 na 6 meseci za 2000din mesečno. Naravno, kome trebaju niže brzine, fiksna IP adresa i ne želi da se cima sa dobijanjem x meseci po dinar, za 1740din mesečno mislim da nema povoljnije ništa. Kod MTS je najslabiji paket takođe oko 2000 u proseku za 200/200 (uz naravno televiziju). Pa verujem da su tu negde sa cenom kad se sve uzme u obzir, ostaje pitanje šta je kome važnije.