Šta je novo?

YUMTS, YUG03

nenadjow

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2008
Poena
360
Imam 066 broj i iOS 6.0.2 da li postoji nacin da nekako promenim naziv mreze, mnogo me iritira, i da li neko zna da li bi promenom kartice ovaj problem resio, da pise samo MTS? Nekome pise mts, ja zvao sada Telekom, i oni kazu do kartice je ali nisu sigurni da li bi promenom kartice bio promenjen logo, kaze meni operator probaj od nekog ko ima novu karitcu (vrlo strucan savet), ja nemam nikog u svom okruzenju ko ima noviju karticu, tako da bi mi svaka pomoc dobrodosla.

Zasto ti je naziv mreze uopste vazan? Zamenom kartice bi trebalo da se promeni i naziv na aktuelan - mt: s

Zato sto me bas iritira, dok sam imao jailbreak to je bilo reseno, ali sada iP5 nemam, @Creative_X hvala na odgovoru, zamenicu danas pa javljam rezultate.

Isao do MTS-a, i radnik me je ubedio da zamenom kartice ne bih dobio mts logo, pokazao mi je svoj iPhone, kaze da mu je nova kartica i njemu isto pise YUMTS, YUG03, odustao od zamene, kaze to je do aparata! Lik na iSrbiji kaze da je i njemu stajalo YUG03 otisao do Novog Sada, tamo mu se promenio i tako ostao. Vise nisam pametan, glupi MTS! Neko sa slicnim iskustvom???

Blago tebi ako te takvi problemi more...

Izdrzi jos malo dok se ne pojavi Jb i onda ces resiti problem...

Pre 4 meseca uzeo novu karticu u mt:s i imam YUMTS,YUG03.

Dzaba kada je u iPhone 220 03 = YUMTS,YUG03

Nema kartica veze sa time.

Postoje srecnici kojima pise i mts, a sasvim slucajno dobili, evo objasnjenja i kako:
Kartica je stara. Ne znam kako se desilo. Bio sam u Vojvodini i tamo mi se uvek menjalo u mts. Medjutim uvek kad dodjem u KG vrati se na staro. E sad je ostalo, cak sam i jedan restore radio u medjuvremenu. Verovatno menjaju nesto. Daj boze da svima promene.

Prilozi

• etujygyj.jpg
    etujygyj.jpg
    100.7 KB · Pregleda: 139
ja sam na gospodjin iphone 2G ubacio nekakav 'carrier pack', i otada ima lepo mt:s ikonicu u boji, umesto YUG 03 slova .. ne znam da li je za ovo neophodan jb

Nazalost jeste neophodan! Ali za iOS 6 jos uvek ne postoji isti...

Neverovatno

Pre 4 godine kada sam promenio karticu, promenio mi se i prikaz iz YUG 03 na mt:s. Telefon je bio stari neki samsung. Ne znam da li će pomoći na iphone-u.

Imam i ja tih problema zbog 3G mreze jer mi stalno menja iz mts u YUG03 itd u krug . Menjacu karticu u skorije vreme pa javljam da li ce biti samo na mts ... Mada moje licno misljenje je da to sve zavisi od kada je broj a ja moj broj imam od svoje 18 godine i pocinje sa 123 a svi ostali koji pocinju sa pocetnim brojem 2 su samo mts ..

Poslednja izmena:
Pre 4 godine kada sam promenio karticu, promenio mi se i prikaz iz YUG 03 na mt:s. Telefon je bio stari neki samsung. Ne znam da li će pomoći na iphone-u.

Neki telefoni citaju ime mreze sa kartice, ali iPhone ne. Bar je kod mene tako. Kartice od mt:s imaju vec 10 godina tu informaciju na sebi. Pocev od brojeva koji pocinju sa 064/2******
nazalost to iPhone ne cita, nego ime mreze ispisuje onako kako mu je Apple upisao, a to je YUMTS, YUG03.
Da li je moguce da repetitor daje info o imenu mreze i da ga iPhone zameni umesti default-a to ne znam, ali mi se nijednom nije desilo tako nesto. Ljudi pricaju da se uglavnom u Vojvodini to desava, ali meni nikada.

Naravno da nema veze koji je sim, koja glupost kako može neko i da poveže to sa karticom (mislim na zaposlene u mts-u). Pitanje je do sistema tj baznih stanica koje servisiraju određeni prostor.

Poslednja izmena:
Ima veze sa sim karticom. Kao što sam već napisao, imao sam karticu iz 99 god i uvek mi je pisalo YUG03 sve do 2008 kada sam zamenio karticu. U pitanju je neki stari Samsung telefon c100, ako se dobro sećam.

kako objašnjavaš da ljudima sa istim sim-om negde piše yu.. negde mts?

Naravno da nema veze koji je sim, koja glupost kako može neko i da poveže to sa karticom (mislim na zaposlene u mts-u). Pitanje je do sistema tj baznih stanica koje servisiraju određeni prostor.

Naravno da ima veze koji je SIM, ali kod NE-iPhone telefona. iPhone jednostavno ignoriše taj info na kartici.

Izgleda da bazne stanice ipak daju info o imenu mreže, ali mi i dalje nije jasno zašto to ne odrade u celoj Srbiji ako je moguće.

Ja na svoja 3 iPhone-a u poslednjih 3-4 godine nikada nisam video ništa drugo sem YUG03 (na ranijim iOS-evima) i YUMTS, YUG03

Vrh Dno