Šta je novo?

Yubc Nova Hosting Ponuda!!

JoeKuboj je napisao(la):
Ja sam uzeo najjeftiniji paket kod hostingmanie i vrlo sam zadovoljan - em jeftino, em podrska 24/7 uvek raspolozena za razgovor... :)

to je ono sto ja kazem za sada su u full-u dobri ako nastave tako negine im da budu TOP hosting provider
pozdrav

Ako budu imali Netmiting video podrsku, sa polugolim ribama kao tehnicarima :beat: onda cu tek uplatiti hosting kod njih :D

Za sada nemam primedbe na Verat, stim sto su moje potrebe 75% uptime-a. Cak nisam jos osetio da je server dole, valjda nikad ne ubodem.

Pozdrav!

@IronSERB: okej, znaci ti mu dodjes neka vidovita Zorka, a? ne bih te ovoliko kidao da nisi rekao da je Yubc "kradja", ipak je to prevelika optuzba na racun bilo koga, mislim da bi bilo okej da procitas svaki svoj reply pre nego sto kliknes na dugme 'submit', cisto da proveris da li neko moze da te uhvati za rec :)

@JoeKuboj: fino sto ih reklamiras, jel znas mozda koliko ljudi radi tamo kao support? znas, ako vec dodjes sa pricom kako je nesto "jeftino i do jaja" na topicu na kome se prica o provajderu koji je "skup i njesra" mozda ne bi bilo lose da napravis jednu prostu komaparaciju osim sto reklamiras jednu (jeftiniju) stranu jer ipak ovde ima nas koje boli uvo i za yubc i za maniu - jel mislis da je taj webhost o kome pricas legalna firma koja uredno placa porez? jel mislis da imaju gomilu ljudi koje placaju za odrzavanje masina, support i ostalo? jel mozda i na njihove plate placaju porez? malo morgen! i samim tim je logicno da mogu da ponude manju cenu - ali ne mogu da se porede samo po ceni, kapiras? to su totalno dva ranga provajdera/usluga, i kod mene bi npr. yubc izasao kao pobednik, a znas zasto? zato sto bih ja, kada bih bio prinudjen da biram izmedju ta dva webhosta, za projekat za koji cu dobiti par hiljada $ i za koji treba da nadjem odgovarajucu hosting masinu, naravno odlucio za yubc jer mi ipak yubc kao firma uliva malo vecu dozu sigurnusti obzirom na ozbiljnost projekta koji radim, a kod takvih stvari princip 'jeftino' pada u vodu.... naravno da ti imas pravo da mislis i delas drugacije, ali budimo realni, ne mozes da poredis neku boraniju i yubc. nije mi jasno kako mozete da zakljucite da je webhost sa cca 10 usera i bivstovanjem kracim od mesec dana odlican, pa cak i da tvrdite da ce da bude medju TOP10 (doduse to je mozda i izvodljivo obzirom na to koliko mi uopste imamo webhostova :))? iz koje to perspektive - besplatnog naloga koji imate tamo ili sta? mislim nije u redu da reklamirate ijedan hosting na ovom topicu jer koliko vidim, tema je yubc, al' ajde, sto da ne, ako hocete tako da se igramo, ja cu vrlo rado da stanem na stranu yubc-a jer smatram da je znatno pouzdaniji, iako se ogradjujem od yubc-a u svakom pogledu, da ne ispadne da sam codek iznutra, stvarno nemam veze sa njim, evo, moze i [SER]ChatNick to da vam potvrdi :)

@nIce Cream: pa zasto onda dajes tol'ke pare Veratu kad sam ti lepo dao webhost kod kog ces imati uptime veci od 75% za samo $2.95 per year? :d

pa jeste ustvari sve zavisi sta kome treba ....samo mislim da su domaci provajderi u nepovoljnijem polozaju u odnosu na svet pa nam se zato cini ponuda yubc-a 'kao kradja'. Ali to je verovatno ono sto oni mogu da ponude u nasim uslovima kao najbolju ponudu.

Ne znam samo sto 18% ljudi hostuje na eunet-u....mozda oni nude neki specijalni kvalitet a ovde ih ustvari niko i ne pominje ... ?

Sto se Eunet-a tice, Eunet je "institucija", pa shvatite to kako zelite, to su jednostavno cinjenice i bice to jos 2-3 godine najmanje :)

pa ne znam ...bas ...meni se ne cine kao institucija ...pre mi je recimo telekom institucija...a po meni eunet je krs... cak ne vidim zasto su bolji od npr yubc-a...ili gori ...sve jedno ...provajderi su svi toliko mali da je to strasno ...u odnosu na inostrane ...a telekom je faca.

Nista lose nisam mislio kada sam rekao na to da je YUBC preskup.To je moje misljenje. Ne kaze se za dzabe da svaka roba ima svoga kupca.
Jedini koji je ovde mozda treba da se uvredi je Vexi, ali posto on nije naljutio ili makar to pokazao ovde,ne vidim razloga da Keops toliko pljuje po HostingMania, mislim dobrodosle su sve kritike/pohvale ... ali ja neke stvari koje Keops rece ne mogu da shvatim kao kritiku/pohvalu. Ne mozes neciji rad,trud i zalaganje da nazivash buranijom. Kada toliko znash o hostingu itd sto lepo ne otvorish i ti nesto pa da te vidimo na delu ? ako vec radish projekte od po XXXX $ sta ti je tesko da uzmesh dedicated server i pokazes sta znash i umesh i pomognesh nam svima :)

Vidis, tvoje razmisljanje se u mnogocemu razlikuje od vecine :) Ako zelis preciznu sliku platis lepo agenciji da napravi istrazivanje (ljudi, medija) i shvatices jednu veoma logicnu stvar, za razliku od toga sto ti mislis.. da sada ne nabrajam za sve provajdere za koje znam da su radjena placena istrazivanja... Telekom equals birokratija, Eunet equals Internet. End of story :)

Telekom je telekom i od njih stvarno enma boljeg.Malo su cicije pa nedaju nista al popustice i oni jednom.
Sve u svemu ako hocu hosting koji kosta 9000din platicu nekome u inostranstvu pa bolje je jedno 3x od yubc-a ,a ako mi treba nesto za neki sajt bezveze uzecu kod nekog providera za 1000 din u srbiji i ima pevam
A te fore tehnicka podrska 24/7 bla bla yubc ovo verat ono,eunet tamo nesto ma brate zaboravite na to pa sta oni tamo sluze upale taj server i nsita vise.Mislite da oni ako znaju linux ili nesto o hostingu mogu da vam pomognu, pa da znaju to, nebi radili kao teh podrska na telefonu, vec bi bili adminsitratori ili nesto tako.Tako dok se oni smiluju da nadju vama administratora pa ovo pa ono pa bolje kupis za 1000 din i isto se tako cimas al si dao 1000 din a ne 9000.
poz

Da nisam normalan covek rekao bih da su ovo orkestrirane balalajke, jer neke stvari ovde ocigledno nisu normalne ili nekom nesto smeta :)

Prvo, niko nije spominjao YUBC hosting do trenutka kada je spustio cene 2-5 puta u odnosu na prethodne. I onda kada je spustio cene krece balalajka da svira :) Veoma interesantno, zar ne ? :)
Drugo, ne postize se rejting na negativnoj kampanji :)
Trece, ko ume neka napravi hosting firmu, vidite da ima prostora na trzistu, jer uvek mozete biti jeftiniji :)

Alo bre komsija, imas izbora. U krajnjem slucaju ako si korisnik YUBC-a obratis se mail-om sa komentarima direktno nadleznima za ono sto te muci. Ako nisi, onda te zabole patka :) Mislim... stvarno :)

idalje nisam siguran u ono sto kazes za eunet ...pogledaj ako gledamo samo po hostingu (ovo drugo ne znam kako da izmerimo) eunet je tek 17% ukupnog domaceg internet trzista ...a svi ostali su ostatak prosto :)

ali interesantno je da onaj www.neobee.net ima izuzetno veliki broj ...ispada da su treci u srbiji ...

a ovi hosting manija i hosting co.yu su za sada dobri ali nisu dosli ni do 100 korisnika...videcemo kakvi ce biti kad budu imali toliko...

Born2Kill je napisao(la):
Nista lose nisam mislio kada sam rekao na to da je YUBC preskup.To je moje misljenje. Ne kaze se za dzabe da svaka roba ima svoga kupca.
i jel ti Keops rekao nesto na to? nije. samo kazem da kvalifikacije tipa "kradja" ipak prelaze granicu dobrog ukusa i mislim da Iron mora malo da pripazi na to sta prica :?

Jedini koji je ovde mozda treba da se uvredi je Vexi, ali posto on nije naljutio ili makar to pokazao ovde,ne vidim razloga da Keops toliko pljuje po HostingMania
evo sada cu da ti objasnim razlog zasto sam se uhvatio manie a ne neceg desetog - prvo, zato sto je Iron hvali iz perspektive gledanja u pasulj i drugo, zato sto ovaj JoeKuboj prosipa reply u kojem ne vidim nikakvu poentu u kontekstu ovog topica osim reklame, sto mi se ne svidja, jer nije fora da kada se svi trude da ne reklamiraju ijednog provajdera, on tu nadje kao neki wise guy. ali dobro, obzirom da ja to ne mogu da mu zabranim, onda mogu da mu budem protivteza :)

mislim dobrodosle su sve kritike/pohvale ... ali ja neke stvari koje Keops rece ne mogu da shvatim kao kritiku/pohvalu. Ne mozes neciji rad,trud i zalaganje da nazivash buranijom.
mislim da si pogresno shvatio to 'boranija' - nista drugo do to da ste tek poceli sa radom i da ste em dosta mali provajder em nemate dovoljno trajanja da bih vas nazvao recimo krompirom :)

Kada toliko znash o hostingu itd sto lepo ne otvorish i ti nesto pa da te vidimo na delu ? ako vec radish projekte od po XXXX $ sta ti je tesko da uzmesh dedicated server i pokazes sta znash i umesh i pomognesh nam svima :)
Pa iz prostog razloga sto mene boli dupe za administriranje hosting masine, ja se bavim programiranjem i time zaradjujem za zivot, ne treba mi dodatan posao jer sam zadovoljan ovim kojim se bavim :) nemoj pogresno da me shvatis, vidim da si se odmah osetio prozvanim, ali ja vama zelim i srecu i kintu i sve ostalo, samo daj, iskuliraj malo ortake jer nije fora da im bench bude baza za reklamiranje tvog hostinga, barem ne u topicu u kojem pljuju nekog drugog sa smesnim argumentima i preteranim kvalifikacijama, to je malo dziberski, ne?

Pa vidi jeste dziberski da i ti pricas o nekim stvarima smeta ti sto neko gleda u pasulj a ti to upravo radish sa tvojim tvrdjenjem da moji ortaci ovde reklamiraju HostingMania.
Evo ja tju da zamolim i jednog i drugog da edit svoje postove i obrisu bilo sta sto je vezano za HM. Isto tako ako sam nekom reko da ovde pomene HostingMania na moju inicijativu neka to kaze ...

:) Ma zanimljivo u krajnem slucaju za nas smrtnike nije da damo 9000 din za hosting , a naravno svaka roba ima svoga kupca
pozdrav

Nije pametno meriti domace internet trziste kroz hosting jer je to skoro pa najnerazvijeniji deo tog trzista po vise aspekata :) Ja ti govorim sta su asocijacije ljudi kada spomenes brand i ako ti smeta sto je Eunet jednako Internet u vecini slucajeva, jebga, ja ti tu ne mogu pomoci :) Samim tim ispada da su Institucija u ovoj oblasti i to su simple facts. Za svakog provajdera se veze poneka asocijacija koja preovladjuje i ako te vise interesuje platis pa saznas sta ljudi misle o kome. Veruj mi nije preterano skupo, a rezultati su veoma interesantni.

stvarno me ne zanima :p bas toliko da bih trosio pare na to ... zato uotalom postoje ovi besplatni forumi gde ljudi ko ti mogu da mi daju misljenje for free :)

samo hocu da kazem da postoje i drugi provideri pa ti nisi rekao da su oni istitucija recimo PTT oni po meni imaju najvise korisnika generalno gledano ...

A Eunet mi izgleda bas onako bezveze a i ne znam nikoga ko koristi eunet i ako ih ima i u Kragujevcu i drugim gradovima ...

A poznavao sam jednog decka koji je otisao iz kg-a da radi za eunet i on sam kaze da su '****** zivo i da nisu bas u najpovoljnijem polozaju' .... ne znam da li jos radi za njih nismo se culi od kako je otisao iz kg-a... i ne znam sta sda misli.

U svakom slucaju Hosting na yubc-u bi mogao da bude i jeftiniji :) ali je ok i ovako ...meni se ponuda cini sasvim korektna ...i lepo je odradjeno. Doduse verujem da je sve to skupo i hard diskovi i podrska i internet pa me onda ponekada i zacudi zasto neki daju to za 1000 dinara 100 MB ... mislim vise ne znam sta da mislim a tek oni za 2$ -- 250 MB :))) uzas !!

pre cu da se bavim poljoprivredom nego hostingom :)) jer 20 kila krompira je skuplje od 100 mb prostora ...

Da si ti meni ziv i zdrav, Eunet je daleko od toga "nisu u najpovoljnjijem .." :) Ako neko od njih cita, verovatno se debelo nasmejao, jedno 4-5 puta koliko su udaljeni od praga rentabilnosti :) Nema kredita, nema dugovanja, ima se za razvoj ako se zeli, dividende se isplacuju redovno :)

Tebi moze biti bez veze, ali za ostatak Srbije nije. Brand cini cuda :) Ostatak provajdera ionako nema sanse da napravi takav brand u sledece 2 godine. Cak sta vise, nekim populistickim metodima, uglavnom se pravi kontra efekat u high-tech industriji. I pazi kada ja sa tim uopste nemam problema, naprotiv drago mi je zbog njih i iz inata sto ih vise pljujete, ja cu vise da ih cenim. :)

pa sve jedno ja bih pre kupio full sate od nekog drugog provajdera nego od njih, a oni ni ne nude pristup internetu preko full paketa ... a i da nude verovatno bi kostao 9.000 dinara ko yubc-ov hosting za godinu dana .. :)) ...osim toga oni uopste ne nude nikakav normalan broadband zakup ...kao recimo kablovski operatori ili recimo tehnicom bezicno...itd...

tako da ne znam sta ti vidis lepo u njima ....ali ok svako ima nekog svog koga hvali :)

cao

@bluestar: I to je tacno
Znaci ja ne kazem da je yubc los i jos jednom ponavljam svaka roba ima svoga kupca.
YUBC je ok kao provajder i sve, al zna se da sve to moze bar za klasu jeftinije.

Kada bi morao da pravim izbor izmedju YUBC-a i EUNET-a za bilo koju uslugu sigurno je da bih pre izabrao YUBC!! i to za bilo koju uslugu koju nude oba providera!!!

Samo sto postoje jos jeftinija a ne procentualno losija resenja npr FULL na SEZAMU, VERATu,Beotelu je duplo jeftiniji od yubc-a pa sigurno je da bih pre zakupio dva fulla na sezamu nego jedan na yubc-u a o eunetu tek da ne govorim.

Mozda eunet ima najlepsi sajt ili najbolji marketing pa ti se zato cine nesto posebno... ali meni se njihov sajt a posebno 'roming sa crnom gorom' (citaj prodavanje magle) uopste ne dopada ... jer na sezamu imam po tome roming sa celim svetom...

pozdrav

Jel? Ajd' da cujem i ja, nisam obavesten :beat:

born brate sto se raspravljas sa nekim koji ovo ono .... :) pusti nema detjko druga posla u zivotu pa mora malo ovo ono da proziva :) kapiram ja njega :) mislim na keops-a
A keops batice za tebe imam samo jedno pitanje: Video si da je born ovde nekoga vredjao ? Poebno mislim na yubc ? Detjko je samo rekao da su preskupi i nista vise,sto i jesu za ove nase prostore.Ok oni su veliki provajder to stoji,ali da deru... deru pa razvaljuju...
I ne vidim razloga da ovde nekoga prozivas i nazivas boranijom? Ili je to tvoj stil ? programeru ? heheehhe :boom:

p.s. i ja tju zamoliti sve ljude koji su kod nas uzeli hosting ili shell da nas ne reklamiraju,dosta je sto nas keops reklamira :) nista bolje od takve reklame :)

aj ostanite cool :)

gresis ... i eunet dere pa ima korisnike .(pa niko ne kaze za njih 'deraci').. znaci za neke korisnike je najbolje da se napravi www.lux.net ili nesto u tom stilu ...pa da se stavi neka beskonacna cifra za hosting i veruj mi da bi bilo nekog ko bi kupio i tu hosting ..samo kad bi se sve odradilo da bude kewa!!

poz

ma ok to ti je ono zakon trzista :) ko ima para da platja toliko nemam nista protiv :) njegova stvar :) otjigledno ima para za bacanje :) uostalom svako od nas je gospodar svoje sudbine tako da ......

Samo ne ide,ono mislim dal znate cene masina u inostranstvu ? Par stotina $ 160 GB pa ti vidi kad ti neko odrapi cenu za 50 MB kao "ovi veliki" koja je tu zarada :) kapiras me sta otju da ti kazem :) za to postoji samo jedan naziv "sisanje ovaca"

Ali ok kao sto rekoh zakon trzista :) svako moze da uzme kod koga otje i sta otje sve zavisi od dubine dzepa :)

aj da ne smaram skapiratjete sta je pisac hteo retji :)

poz :)

Nazad
Vrh Dno