Šta je novo?

Yubc Fiber Optika

IPAQ

Slavan
Učlanjen(a)
26.11.2004
Poena
319
Yubc.Net je dobio saglasnost vojske i poicije za izgradnju optickog kabla od Horgosa do Roskea (Madjarska) dakle medjunarodnu dozvolu. (Nesto slicno kao sto Verat ima preko microwave linkova). Samo optika, sto znaci da mogu da prenesu gigabite Interneta.

Ovo je prvi domaci ISP koji je takvu saglasnost dobio. U Telekomu Srbija se takva stvar vec negativno komentarise.

Yubc je pre vise od 5 meseci predao zahtev Ministarstvu za kaptialne inveticije za polaganje optickog kabla duz pruge i prelaz preko granice. Upravo sada su dobili te saglasnosti.

Dakle ocekujemo jos jednog provajdera sa medjunarodnim kapacitetima YUBC.NET (trenutno to imaju samo Verat i Telekom).

Jel to 100% sigurno? Ako jeste, nek' je sa srecom, oduvek mi je YUBC net bio omiljeni provajder :)

Samo da to ne bude sema za izgovaranje tipa "Postovani korisnici, link je u prekidu jer je u Madjarskoj voz iskocio iz sina i presekao opticki kabl. Kvar ce biti otklonjen uskoro, clanovi nase ekipe trenutno cekaju vizu za Madjarsku." :D

Konkurencija je nesto zdravo ;) (kako za koga :) ) Super, pretpostavljam da ce uskoro ova 2 linka (Veratov i Telekomov) biti nedovoljni.

pazi ako je ovo super vest ako je tacno... jer to bi znacilo da yubc sprema nesto veliko...

Mozda to vama zvuci kao super vest ali kada bi ste videli Draska Petrovica koji je uzasno iznerviran oko toga ne biste tako pricali.

Moram samo da pozelim srecu YUBC.NET-u u tom hrabrom poduhvatu u nasoj zemlji gde Drasko Petrovic odlucuje o telekomunikacijama.

Covek se sada kandiduje za preCednika olimpijskog komiteta, pa ce biti prezauzet oko kampanje :roll:

Nadam se.

Samo znam da je danas zvao Kostunicu i zalio se na to sto je YUBC dobio dozvolu od Vojske i Policije. Kostunica je vec pitao Velju o cemu se radi ...

Videcemo nastavak dogadjaja.

Kako to neko moze da dobije takvu dozvolu od voske & policije ??? Valjda se dobija od nekih drugih ministarstava ? Ili... ?

ovako:

YUBC je podneo zahtev ministarstvu za kapitalne investicije za polaganje optike na relaciji Horgos - Roske. Zatim je Ministarstvo za kapitalne investicije uputilo zahtev vojsci i policiji da izdaju misljenje (tj saglasnost) za medjunarodnu vezu. Vojska i policija su ministarstvu odgovorili pozitivno za takve veze. Sada se ceka Ministarstvo da li ce ili nece YUBC.NETu izdati takvu dozvolu.

Kazem opet da Drasko Petrovic preko drzavnog vrha pritiska Ministarstvo da ne daju dozvolu YUBC.nETu. Inace Drasko je takodje zvao i policiju i vojsku pa je sada Jocic iz policije zvao ministarstvo da vrate pozitivno misljenje policije kako bi sprecili to.

Hahaha...a u Zagrebu public wireless za par hiljada dinara -- flat...

Ovo ovde je odavno postalo kaubojshtina.

A da mi svi zajedno istresemo kasice prasice i unajmimo nekog da ocisti g-dina DP?
Ili da jednostavno izvlacimo sibicu, pa ko izvuce NAJVECU imace cast da to uradi :smor:

Pa ne polaže YUBC optiku samo zbog neta, to vam je valjda jasno. A pored toga, postoji i plan polaganja optičkog... pa kako da ga nazovem, "prstena" oko Beograda. I to delom kroz korito Save i Dunava. YUBC izgleda prvi planira da ugrozi (ili "ugrozi") Telekom i na drugim poljima, po navodnom isteku monopola.

Ne bi trebalo zaboraviti ni SBB u tom smislu.

Ma kakav SBB sad imaju monopol na kabal pa ga ne koriste paceri nego su cekali da se uvede adsl da smanje cene, a onaj nesretni IKOM kabal ima samo na Dorcolu i kao sad su nasli da planiraju da uvode po celom gradu internet preko kabla kada je krenuo adsl.Umesto da su iskoristili prazan prostor i razvalili telekom.Sad je bojim se malo kasno

Nije bas sitan jer ima INFRASTRUKTURU. U SBB je ulozeno, prema novinskim podacima, oko 14 mil. eur...

.

Poslednja izmena:
To mi ne zvuci kao neka velika suma...

Nego koliko to moze da potraje dok oni to i ostvare kada (/ako) dobiju dozvolu? Od cega zavisi dalji razvoj radova od Horgosa na nize?

milsim da bi korisnici od ovoga mogli da profitiraju najmanje za godinu dana...ovo se ukalpa u plan yubc-a da okuje bg optikom i ponudi FTH (fiber to home), tj brzi internet (adsl2+), digitalnu kablovsku i ostale servise...ovako mi je bar pricao simo ivaneza letos...

Ma nek ponudi i 128kbps ali kako valja i ja cu biti zadovoljan.
Posebno ako ne budem zavisio od Lelekoma...

;)

Sbb zaista zeli da bude veliki igrac i planira i fiksnu telefoniju da ima kada u junu prestane monopol, ali na njihovu zalost prilicno prave los marketing nekim glupim potezima koji im ne donose neki znacajan profit u odnosu na to koliko gube rejting. Ali boze moj ipak su oni i dalje prilicno jak monopolista hteli mi to da prihvatimo ili ne.

Vrh Dno