Šta je novo?

Yu Helvetica font problem

• Začetnik teme Začetnik teme demios
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

demios

Čuven
Učlanjen(a)
07.12.2003
Poena
770
Ne mogu da namestim doticni font da radi u office-u 2003 i corel-u 11.
prekopirani su u font dir,instalirani,language podesen kako treba,ali kad krenem da kucam prebaci mi odmah u times new roman.
Pomagajte,treba mi do utorka.

Unapred 'fala!

ako nije u pitanju yuscii helvetica, problem sa corelom 11 moze biti sto je corel tek od verzije 12 postao potpuno unicode aplikacija koja podrzava fontove sa nashim posebnim slovima. koliko ja znam, a to nije bash preterano, posto sam odavno presao na Illustrator koji vec godinama nema te probleme i bez CE verzije, jedina solucija je ili da koristish yuscii fontove ili da instalirash verziju 12. necu se praviti pametan i reci ti da batalish corel.

sto se tiche office 2003, za to ti ne mogu nista reci jer u svom radu imao sam iskustva sa svakakvim fontovima i ofis mi nikada nije nista "protestvovao"

Ako su u pitanju YU fontovi jezik nema nista da se podesava, oni rade sa EN tastaturom

Ukoliko ti je kao trenutna tastatura (English, Serbian, Slovenian i sl.) selektovana Srpska npr nije ni cudo sto prebacuje na Times New Roman. Znaci, selektujes font, tastaturu prebacis na En i teras.

Provalio sam.Stvar je u tome da je to matori font i izmeshani su tasteri,npr.
z (kao zaba🙂 je na tildi etc.Radi kad je tast. na EN.

Pozdrav svima i hvala na pomoci!

A jel ima fora da se neki takav tj YUSCII font nekim konvertorom prilagodi za CP1250 kodni raspored tin da može da se kuca serbian (latin) tastaturom?

Bežite što dalje od YUSCII fontova...

Pa ja sam odavno pobegao ali sad imam neku škakljivu situaciju i definitivno ne mogu da izbegnem jedan YUSCII font pa reko bar da ga nekako prilagodim za srpsku tastaturu.

Nazad
Vrh Dno