Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Interesuje me zašto mi se u nekim domacim programima umesto naših karaktera ć,č,š,ž,đ pojavljuju znakovi, kockice itd..
Da li se instaliranjem unicode fontova ovo moze resiti i gde se oni mogu naci?
Interesuje me zašto mi se u nekim domacim programima umesto naših karaktera ć,č,š,ž,đ pojavljuju znakovi, kockice itd..
Da li se instaliranjem unicode fontova ovo moze resiti i gde se oni mogu naci?
Win 9x/me ne podržavaju unicode i pod njim problem može jedino rešiti promenom sistemske kodne strane (recimo pomoću SerbianPatch-a).
win 2k/xp podržavaju unicode, ali je malo verovatno da ti domaći programi, pogotovu ako su malo stariji, podržavaju unicode (na žalost, jako malo programa ga podržava, i to ne mislim samo na domaće 🙁). U svakom slučaju, pod 2k/xp možeš da u 'Control Panel\Regional and Language Options\Avanced\Language for non-Unicode Programs' izabereš jezik koji će se koristiti za sve programe koji ne podržavaju unicode.
da bi normalno video nasa slova, resenje je vrlo jednostavno:
u bilo kom playeru kad pustis film, u meniju za izbor fonta i velicine njegovog prikaza, postoji i opcija Encoding; izaberi Central Europian i sva slova ce se normalno prikazati.