Šta je novo?

Youtube problem

dglisha

Slavan
Učlanjen(a)
24.04.2007
Poena
319
Od pre nekih 5 dana muku mucim sa pomenutim sajtom,znaci nemogu posteno da odgledam klip ni na rezoluciji 360p,a kamoli u nekoj od mogucih vecih.Protok mi je 4mbit/s 512kb/s,provajder je Verat.Sto se tice ostalih aktivnosti cini mi se da je sve ok,download sa drugih sajtova je ok.Koristim Chrome,a probao sam i Mozzilu,da probam da nije do Chroma.

Isto sam i ja primetio danas. Nemoze da strimuje kako treba. Moram da pustim mnogo da se ucita da bi eventualno uspeo. Takodje, koci se nešto kada u full screen bacim. Mislio sam da sma šizofren ili da nov komp nešto zeza. Nešto je bolje bilo u IE nego u chrome,a možda je samo slučajnost, ne mogu precizno da kažem

ma probao sam i u Internet Exploreru,isto sr....e drugo pakovanje,sa ovom mojom brzinom trebalo bi bar u 360p da leti

posedujemo istu konekciju,samo sto sam ja direktno preko telekoma i imam ponekada taj problem,znaci ortak koji ima 1mb gleda sve istom brzinom na yt kao i ja,e sad do cega je to ja stvarno ne znam,ali srecom ne desava mi se to stalno...inace jesi li pokusao u tom trenutku da izmeris brzinu interneta na speed test sajtu? probaj! meni je u tim trenucima konekcija bila dosta slabija,verovatno zbog nekih nepredvidjenih zagusenja..

ja zadnih dana imam iste probleme, ali sam izvalio da zavisi od klipa do klipa, pa sam dosao na zakljucak - neki od servera koji sadrze klipove, su u poslednjim danima u problemu. nema sta drugo da bude. jer, sa nekih vuce ko moja baba zu stepenice, a sa nekih vuce maksimum.

probao sam speedtest,brzina je ok.samo znam da me nervira mnogo.instalirao sam netlimiter,i po njemu Youtube nekoristi ni pola moguceg downloada

Primetio sam da mi se cak i veza neki put izgubi skroz,tj ruter mi se diskonektuje i to samo prilikom gledanja klipova

I meni se isto desava zadnjih 10ak dana.

e pa znas kako i kad se radi speed test pa ne bude uvek isto,a i zavisi sa kog servera se vuku klipovi i iz koje zemlje,npr radis test za beograd ono 4mb a radis npr za london ono samo 2mb mozda i manje..fazon je sto je yt shit koji skalira u zavisnosti iz koje zemlje se vuce klip :) dzaba net i 16mb kad radi isto kako i slabiji net sa pojedinim klipovima na yt..mada meni se sve nesto cini da ih je sve vise i vise..

Da li su svi koji imaju problem na Telekom ADSL-u? Ja jesam i problem mi se nesto poklapa sa dupliranjem brzine, mada ruku na srce sve ostalo radi ok.

Evo kako to u praksi izgleda....
capturegt.png

Ovo podvuceno crvenom, je kojom brzinom strimuje :crash:
Inace na adsl-u sam, brzina 1,5mb/s.

Poslednja izmena:
neznam,ali u jedno sam siguran,niti sam imao veci protok ali niti mi je ikad losije radio youtube

primetio sam da preko noći radi normalno.
dakle klasično opterećenje u pitanju, dnevna varijanta
kad naviše ljudi visi na netu.

I ja sam na Telekomu i u zadnje vreme sa dosta klipova imam problem, tako da je očigledno do Youtuba. Torenti i download rade kako treba

I kod mene na Telekomu 4mbit isti problem, neki klipovi rade ok, neki jako lose, a neki cak nece ni da se ucitaju. Kada pustim download problematicnih klipova u jDownloaderu sa 10 konekcija skinu se maksimalnom brzinom, sa jednom konekcijom katastrofa

Isti slucaj i kod mene mada meni radi dobro prepodne youtube ali evo sada u ovo vreme uzas blagi moram da ga cekam kad izmerim brzinu ok je i download radi ok, sutra cu da ih zovem da vidim da li imaju neko objasnjenje, javljam ako nesto saznam(mada cisto sumnjam da cu da saznam)

I ovde,Verat,4 Mbit/s,nemoze ni na 360p da se gleda,jedino ujutru radi kako treba (zna i u to vreme da radi sporo),ovo je sve pocelo nedavno (mislim 2 sedmice).

Naka javi ljudi sa kablovskim netom da li imaju ovaj problem

trenutno piče neke starinske stvari bez ikakvih problema, inače 4 Mbit/s

Kopernikus kablovski internet isti problem zadnje 2 nedelje, a mozda i duze. Problem nije do ISP-a vec youtube zeza. Imaju vise korisnika nego sto mogu da podnesu.
To ce se samo od sebe popraviti kada kupe nove servere.

A Kopernikus vrlo verovatno isto koristi Telekom, to ne dokazuje da je problem do YT.

Hoce li YouTube ikada vise dobro ucitavati? Postoji li neka potvrda u cemu je tacno problem? Sada vise neucitava kako treba ni kad stavim 360p. Vuce maksimum 50-60kbps i naravno laguje posto to nije dovoljno :mad:

I kod mene isto, telekom 4mbit, imam utisak da je bolje ucitavao dok sam imao 1mbit...

Sve drugo radi kako treba, normalna brzina svuda, samo youtube nevuce vise od 50kb. Do sada kad prebacim na 360p krene 500-600kb ali sada ni to nepomaze

Ja sam na PTT KDS. Sve mi radi ok samo yt zadnjih par dana zeza kao i vama. Pitajte nekog u inostranstvu za neki klip koji vas zeza kako oni to tamo vuku. Da uporedimo, dal filtriraju ip adrese ili je klasicno zagusenje u pitanju.

Meni na IKOM-u radi normalno, ali nemaju svi klipovi isti bitrate, dajte neki referentni klip koji vam ne radi pa da probam.
Untitled.jpg

Stream skida izmedju 1000 i 2000kpbs.

[YOUTUBE]KUOIOIwdNIU[/YOUTUBE]

Ovo meni sece sada npr.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno