Šta je novo?

Youtube monetizacija. "Dodaj način plaćanja". Sa kog dokumenta da prekucam tačno IME BANKE i tačno MOJE IME?

HYPATIA

Zapažen
Učlanjen(a)
28.01.2023
Poena
19
Stekao sam uslov za monetizaciju.
Dobio i ukucao onaj PIN.
Sada mi je stigao zahtev da definišem način plaćanja. "Dodaj način plaćanja".
Postoji problem.
Traži mi se TAČNO IME BANKE i MOJE TAČNO IME sa kako tamo piše BANKOVNOG RAČUNA.

Ovo piše u informacijama kako da popunim informacije o načinu plaćanja:

Име: За налог физичког лица унесите пуно име тачно онако како је наведено у подацима о банковном рачуну. За налог предузећа унесите назив предузећа у поље Назив предузећа и име особе за контакт у предузећу у поље Име".

Zvao banku, kažu:

To ti je privremena mala kartica koju si dobio privremeno dok ti se ne izda VISA kartica za devizno plaćanje.
Na njoj ti stoji ime, IBAN broj itd...

Ok. Imam tu karticu.
Prekucao PUNO TAČNO IME BANKE. Kaže mi: nepravilan unos.
Probao da prekucam PUNO TAČNO MOJE IME sa te kartice, kaže: nepravilan unos

???.

Odakle ste vi ukucavali te pdoatke?

Traži mi se tačno ime banke i moje tačno ime sa kako tamo piše bankovnog računa.
Potrebno je da imaš devizni račun u evrima ili viševalutni koji se između ostalog vodi i u €
Za tvoje tačno ime ako odbija dijakritike (đžčćš) pisaćeš dj i ošišanom latinicom.
Tačno ime banke je njeno poslovno ime AD mesto sedišta, primer:
Raiffeisen Bank AD Beograd
Za IBAN je RS35 verovatno već unapred popunjen, jer je država tvog AdSense naloga Srbija, te je ista forma kao i kod tekućeg. Uzeću to na primeru Mobi i mts banke, čiji se dinarski računi vode i u devizama:
115-0038168254849-47
-> RS35 1150 0381 6825 4849 47
Broj računa u navedenom primeru je izmišljen, budući da 068 telefonska numeracija je nepostojeća i sa izračunatom kontrolnom cifrom po modulu 97

Potrebno je da imaš devizni račun u evrima ili viševalutni koji se između ostalog vodi i u €
Za tvoje tačno ime ako odbija dijakritike (đžčćš) pisaćeš dj i ošišanom latinicom.
Tačno ime banke je njeno poslovno ime AD mesto sedišta, primer:
Raiffeisen Bank AD Beograd
Za IBAN je RS35 verovatno već unapred popunjen, jer je država tvog AdSense naloga Srbija, te je ista forma kao i kod tekućeg. Uzeću to na primeru Mobi i mts banke, čiji se dinarski računi vode i u devizama:
115-0038168254849-47
-> RS35 1150 0381 6825 4849 47
Broj računa u navedenom primeru je izmišljen, budući da 068 telefonska numeracija je nepostojeća i sa izračunatom kontrolnom cifrom po modulu 97
Moje pravo ime je KOSTA ĐUKIĆ.
Prihvata jedino ime KOSTA DJJUKIC.

Dok meni na toj braon akrtici, POŠTANSKA ŠTEDIONICA, stoji ime: ĐJUKIC KOSTA.

Dok na papiru čiji je naslov: INSTRUCTIONS FOR FUNDS TRANSFER stoji ime: KOSTA DJJUKIC.
To ime mi prihvata.

Što se tiče imena banke.
Probao sam da tačno prekucam celo ime sa oba dokumenta. Kaže: NEVAŽEĆI UNOS.

Na oba dokumenta u levom gornjem uglu piše: BANKA POŠTANSKA ŠTEDIONICA, A.D.
S tim što na ovom drugom: INSTRUCTIONS.... stoji i dodato , BEOGRAD.

Probao obe varijante, neće, kaže: NEVAŽEĆI UNOS.
???

Hajd, probaću bez ĆČ...

Probaj onda i POSTAL SAVINGS BANK JSC BELGRADE
iz nekog nepoznatog razloga koriste to ime na međunarodnom nivou

Probacu.
A šta misliš, da li je u redu da ostavim ovo: KOSTA DJJUKIC kao ime?. I ako to nije tačno napisano moje pravo ime. Ima ga na ovom papiru INSTRUCTIONS FOR FUNDS TRANSFER.
Ali ga nema na ovoj braon kartici, koja je u prinicpu izvod iz podataka sa bankovnog računa kao i oovaj papir INSTRUCTIONS FOR....
Takav oblik imena nemam ni u UGOVORU. Tamo piše KOSTA STANIMIRA ĐUKIĆ ali ćirilicom.

Jasno, nema ćiriličkih karaktera u swift porukama. Opet, nisam pametan, ne bih znao zašto ti odbija unos sa jednim j, a prihvata sa dva i zbog čega te u sistemu eventualno tako vode sa slovnom greškom. Ugovor je povukao podatke sa lične karte, a zahtev za otvaranje računa rađen i popunjen ručno od strane službenika pa to ispada praktično veze jedno s drugim nema.

Prihvatio je BANKA POSTANSKA STEDIONICA, A.D., BEOGRAD.
Znači onako kako piše na dokumentu INSTRUCTIONS FOR FUNDS TRANSFER, samo bez Ć, Š,....
Prihvata i: Postal Savings bank.
To ime piše na ovom drugom dokumentu: INSTRUCTIONS FOR FUND TRANSFER,odmah ispod SWIFT code

Beneficiary bank
SWIFT CODE xxxxxxxxxx
Bank name: Postal Saving Bank

Prekucacu to kao ime banke. prihvata ga.

Jasno, nema ćiriličkih karaktera u swift porukama. Opet, nisam pametan, ne bih znao zašto ti odbija unos sa jednim j, a prihvata sa dva i zbog čega te u sistemu eventualno tako vode sa slovnom greškom. Ugovor je povukao podatke sa lične karte, a zahtev za otvaranje računa rađen i popunjen ručno od strane službenika pa to ispada praktično veze jedno s drugim nema.
Hej. Ako može samo još jedna pomoć.
POSREDNIČKA BANKA?.
Ja imam ispred sebe dokument za DEVIZNI TRANSFER u EVRIMA.
I u tom dokumentu imam naveden SWIFT IBAN... i NAZIV POSREDNIČKE BANKE za TRANSFER u EUR-ima.
(CORRESPODENT(INTERMEDIARY) BANK: Raiffaisen Bank International....
Vienna, AUT(AUSTRIJA).

Da li meni za YOUTUBE treba DEVIZNI u DOLARIMA i POSREDNA BANKA u AMERICI.
Ili može i EUR-o i posredna u EVROPI.

Na formularu piše da banka mora biti iz Sjedinjenih Država.

Hej. Ako može samo još jedna pomoć.
POSREDNIČKA BANKA?.
Ne treba
Ja imam ispred sebe dokument za DEVIZNI TRANSFER u EVRIMA.
I u tom dokumentu imam naveden SWIFT IBAN... i NAZIV POSREDNIČKE BANKE za TRANSFER u EUR-ima.
(CORRESPODENT(INTERMEDIARY) BANK: Raiffaisen Bank International....
Vienna, AUT(AUSTRIJA).
AdSense šalje direktno na devizni račun bez upotrebe posredničke banke. Navođenje korespondentske banke u platnim instrukcijama stvara dodatne nepredviđene troškove. Banka može u skladu sa svojom politikom poslovanja da je samostalno uključi u proces, ali za AdSense to ne bi trebalo da bude slučaj.
Da li meni za YOUTUBE treba DEVIZNI u DOLARIMA i POSREDNA BANKA u AMERICI.
Ili može i EUR-o i posredna u EVROPI.
Isključivo EUR bez posredničke banke. Daješ instrukcije samo svoje matične.
Na formularu piše da banka mora biti iz Sjedinjenih Država.
Formular je automatski generisan.

Moguća je i isplata čeka u USD, ali će banka (Citibank Ireland) raditi autokonverziju po nepovoljnijem kursu. Ono što te sleduje na balance biće izvorno u EUR.

Moj brat koristi Telenor(sada Yettel) banku za youtube zaradu.

Ne treba

AdSense šalje direktno na devizni račun bez upotrebe posredničke banke. Navođenje korespondentske banke u platnim instrukcijama stvara dodatne nepredviđene troškove. Banka može u skladu sa svojom politikom poslovanja da je samostalno uključi u proces, ali za AdSense to ne bi trebalo da bude slučaj.

Moguća je i isplata čeka u USD, ali će banka (Citibank Ireland) raditi autokonverziju po nepovoljnijem kursu. Ono što te sleduje na balance biće izvorno u EUR.
Ne treba

Molim te samo joS jednu informaciju.

Trazi mi neke informacije o porezu. ?????????????????????????????

Ja zivim u Srbiji, nemam u SAD nista, ni firmu niti se vodim tamo kao fizicko lice.

Da li treba da podnosim te informacije ili ne ?????????????????????????

Na ADSENSE mi stoji gore crveno upozorenje da treba da ih posaljem.
Na YOUTUBE STUDIO, u deljku DALJE AKTIVNOSTI, ne pise da treba da se bavim bilo kakvim porezima. Samo su mi rekli da treba da posaljem informacije o nacinu placanja.
Poslao sam podatke YA NACIN PLACANJA iz dokumenta INSTRUCTIONS FOR FUNDS TRANSFER
PODATKE za POREY nisam jos jer nisam siguran da treba ako nisam iz SAD? .
Ne znam kako funkcionise domaca, a kamoli medjunarodna birokratija i propisologija.
Moj brat koristi Telenor(sada Yettel) banku za youtube zaradu.
Ja vec imam racun u Postanskoj. Jesu malo sluzbenici neljubazni ali abs me briga. Najjeftiniji su i najmanje kradu proviziju.
RAIFFAISEN UZAS, NAJGORA banka od svih, njihovi automati bukvalno kradu na svakom koraku.Sve sto uradis a ne prodje, oni ti naplate i ako nisi odradio posao.
One izveestaje papreno naplacuju itd...
Skoro su mi drpili 2500 dinara jer sam 5x probao da podignem neke pare, i 4x je rekao da probam ponovo jer je doslo do neke zabune.
Na kraju nisam podigao nista.
Kada sam dosao kuci i proverio svoj ACCOUNT. Stoji m iizvestaj da mi je 5x skinuto po 500 dinara.

Pre toga su mi jos jednom skinuli 1500 dinara, za samo jednu transakciju.
To je jedini automat kod mene u selu, pa sam ga zato probao jos jednom i pored ovih 1500 dinara. Vise NE.
Idem u grad, da dizem na automatu postanske. Uzimaju 400 din i ne kradu. Cak ni izvestaj mi ne naplacuju mislim.

Prilozi

• Screenshot (3081).png
    Screenshot (3081).png
    217.9 KB · Pregleda: 17
  • Screenshot (3082).png
    Screenshot (3082).png
    334.3 KB · Pregleda: 17
Poslednja izmena:
RAIFFAISEN banka je vec bila predmet korupcionaskog skndala u Evropi.

Trazi mi neke informacije o porezu.
Ja zivim u Srbiji, nemam u SAD nista, ni firmu niti se vodim tamo kao fizicko lice.
Da li treba da podnosim te informacije ili ne?
Na AdSense mi stoji gore crveno upozorenje da treba da ih posaljem.
Podatke za porez nisam jos jer nisam siguran da treba ako nisam iz SAD? .
Ne znam kako funkcionise domaca, a kamoli medjunarodna birokratija i propisologija.
Na tom W8-BEN obrascu se opredeljuješ da nisi američki državljanin, te iz tog razloga na sve što je zarađeno u SAD uzimaju 30% (prosto, takva su pravila), a sve resto ide tebi. Dok ono što je predmet oporezivanja, po kvartalu (ovo tromesečje obuhvata oktobar, novembar i decembar) sve što legne do 103296 na dan knjiženja po srednjem kursu je po modelu A neoporezivo i plaća se samo zdravstveno osiguranje, dok preko toga i po modelu B, svi ostali doprinosi (plus PIO i zdravstveno). Prijavu poreza obavljaš preko portala Frilenseri uz ConsentID aplikaciju (parametre vadiš u pošti) ili ručno u gradu gde je centrala poreske uprave podnošenjem PP OPO-K prijave nakon isteka tromesečja (tokom januara).
One izveestaje papreno naplacuju itd...
Potvrde o podizanjima sa Rajfajzenovih bankomata su besplatne, ali sa tuđih se naplaćuju po 40 dinara.
Skoro su mi drpili 2500 dinara jer sam 5x probao da podignem neke pare, i 4x je rekao da probam ponovo jer je doslo do neke zabune.
Na kraju nisam podigao nista.
Kada sam dosao kuci i proverio svoj ACCOUNT. Stoji m iizvestaj da mi je 5x skinuto po 500 dinara.
Podnesi prigovor na
ili
[email protected]
Navedi datum podizanja i proveriće sigurnosne kamere, stanje u kasetama i vratiti novac na račun

Na tom W8-BEN obrascu se opredeljuješ da nisi američki državljanin, te iz tog razloga na sve što je zarađeno u SAD uzimaju 30% (prosto, takva su pravila), a sve resto ide tebi. Dok ono što je predmet oporezivanja, po kvartalu (ovo tromesečje obuhvata oktobar, novembar i decembar) sve što legne do 103296 na dan knjiženja po srednjem kursu je po modelu A neoporezivo i plaća se samo zdravstveno osiguranje, dok preko toga i po modelu B, svi ostali doprinosi (plus PIO i zdravstveno). Prijavu poreza obavljaš preko portala Frilenseri uz ConsentID aplikaciju (parametre vadiš u pošti) ili ručno u gradu gde je centrala poreske uprave podnošenjem PP OPO-K prijave nakon isteka tromesečja (tokom januara).

Potvrde o podizanjima sa Rajfajzenovih bankomata su besplatne, ali sa tuđih se naplaćuju po 40 dinara.

Podnesi prigovor na
ili
[email protected]
Navedi datum podizanja i proveriće sigurnosne kamere, stanje u kasetama i vratiti novac na račun

Podnesi prigovor na
ili
[email protected]
Izvini što te zamaram. A gde da nađem ove TIN, PIB DBA... brojeve. Pogledaj sliku u prilogu?.
Štad a popunim tu i odakle, gde to da nađem?.

Podnesi prigovor na
ili
[email protected]
Sada je kasno, to je bilo pre 10 meseci i vise. U svakom slucaju, automat im svakog drugog puta nema para. Skupi su. Nepouzdani. Morao bih svakog drugog ili treceg puta da zivkam telefonom i zalim se. Ja sam ustvari zvao njih te veceri. Rekli su da to nije do njih vec do kartice i banke na koju se vodi kartica. Tako da. Neka hvala.

Prilozi

• Screenshot (3081).png
    Screenshot (3081).png
    217.9 KB · Pregleda: 11
Izvini što te zamaram. A gde da nađem ove TIN, PIB DBA... brojeve. Pogledaj sliku u prilogu?.
Štad a popunim tu i odakle, gde to da nađem?.
Ime i prezime
Drugo polje ne
Država Srbija
Naredna dva polja prazna

Sva opciona polja ne popunjavaš

Ime i prezime
Drugo polje ne
Država Srbija
Naredna dva polja prazna

Sva opciona polja ne popunjavaš

1. Stavio sam da NE ISPUNJAVAM USLOVE za smanjenu ili nultu stopu poreza?.
Moj odgovor: NE.

Jel to OK. Posto mi je ADSENSE stavio gore podsetnik da SRBIJA i SAD nemaju nikakav poreski sporazum.

2. Да ли је KOSTA... обављао/ла било какве активности или услуге за Google у САД или очекује да ће их обављати у будућности?
Moj odgovor: NE.

3. Потврђујем да ће услуге пружене Google-у или његовим подружницама бити пружене искључиво ван САД и да се рад или капитал (укључујући објекте или друге алате) који ће се к kористити за пружање тих услуга физички налази ван САД-
Moj odgovor: POTVRĐUJEM.

Da li sam dobro odgovorio na ove 3 stavke?.

Osim sto koristim YOUTUBE i imam preglede i od drzavljana SAD mozda. Koristim GOOGLE CHROME i GOOGLE kao pretrazivac.
Osim toga, nemam nikakve druge veze sa GOOGLE u SAD..
Zato sam stavio odgovor NE?.

1. Stavio sam da NE ISPUNJAVAM USLOVE za smanjenu ili nultu stopu poreza?.
Jel to OK. Posto mi je ADSENSE stavio gore podsetnik da SRBIJA i SAD nemaju nikakav poreski sporazum.
Tačno
2. Да ли је KOSTA... обављао/ла било какве активности или услуге за Google у САД или очекује да ће их обављати у будућности?
NE.
Da li sam dobro odgovorio ovde?.
Osim sto koristim YOUTUBE i imam preglede i od drzavljana SAD mozda. Koristim GOOGLE CHROME i GOOGLE kao pretrazivac.
Osim toga, nemam nikakve druge veze sa GOOGLE u SAD..
Zato sams tavio odgovor NE?.
Ispravno

Tačno

Ispravno
3. Потврђујем да ће услуге пружене Google-у или његовим подружницама бити пружене искључиво ван САД и да се рад или капитал (укључујући објекте или друге алате) који ће се к kористити за пружање тих услуга физички налази ван САД-

Jeste
Ovo znači da proizvodiš program van SAD što je faktički tačno

Kažu mi da se NAVEDENO IME ne poklapa sa imenom na nalogu, tražili su FRONT SIZE lične karte ili pasoša itd...
Poslao sam, sadaa cekam verifikaciju.
Ja sam uneo KOSTA DJUKIC, kako su mi poslali da je moje ime na BANKOVNOM RACUNU.
Trazio sam jelom od banke da mi posalju to.
Verovatno je trebalo "Kosta Đukić", kako se vodim an GOOGLE ADSENSE nalogu.
HVALA PUNO svakako. Sacekacu pa cu uneti ponovo ako bude trebalo.Rekli su da ce mi traziti da unesem ponovo sve podatke ako poslat dokument ne prodje verifikciju.

Nazad
Vrh Dno