Šta je novo?

Your mobile number has won 500,000 GBP

q4u

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2007
Poena
360
sms koji sam dobio glasi odprilike ovako:

Your mobile number has won you 500,000 GBP in the ongoing nokia promo.
for claims e-mai: [email protected] and call +447045773059.

poruka je stgla sa broja : 0214447593289908 ,

e sad posto se radi po meni o klasicnom fishing-u, interesuju me da li se i vama desilo nesto slicno,
a ujedno ako ima i neko " nadlezan " ( ili ako nekog poznajete;) ), mogao bi da ispita o cemu se radi.

po meni nakon poziva doticnog broja, mozete ostati bez vise desetine hiljada din ( ko zna koliko se tarifira poziv ), sto vec spada po meni u prevaru za koju je policija nadlezna.

btw koja se zemlja poziva, i jos vaznije sa cijeg broja je prosledjena " pecaroska "
poruka?

Mani se toga veruj mi, sledece sto ce ti traziti je broj racuna i kartice da ti uplate pola miliona. :D

to sam nekako i ja skontao, nego da li neka nasa renomirana telekomunikaciona kuca stoji iza organizovanja prevara svojih korisnika, jer nesto neverujem da bi mi oprostili telefonski racun u slucaju pozivanja doticnog broja

Meni je stigla slicna poruka pre neki dan, trebalo je da posaljem "claim code" na Nokijin hotmail kako bi me povezali sa Barklays bankom u kojoj me ceka 600.000gbp :d
Nisam imao nista pametnije da radim, te sam napravio novi nalog na gmail-u i "usao" u prepisku sa njima...traze 450 funti da mi aktiviraju racun kako bih mogao da podignem nagradu...nisam mogao da im posaljem novac jer je server bio "down", pa banka nije radila, pa MTCN koji sam im poslao (jedno 10 puta) nije dobar, na kraju sam cak odvojio sat vremena za photoshop i poslao im i skeniranu priznanicu Western Union-a...

Poenta price je da me je lik zvao minimum 20 puta u poslednja dva dana i da sam ga bez problema "zavlacio" po 10,15 minuta svaki put i da i dalje ne odustaje (prim.prev. glup k'o dupe)...sutra saljem pare moneygram-om, posto WU ocigledno "ne pije vodu" :D

Zove me na moj prepaid broj sa nekih "Follow Me" brojeva sa O2 mreze, ni dinara mi ne skida, tako da "no harm done" :p

Prilozi

• 001.jpg
    001.jpg
    226.1 KB · Pregleda: 419
Stigla je danas ista ta poruka meni i sestri sa slicnog broja +0214447933977593..cini se da im je danas na redu nasa drzava :p

Stigla je danas ista ta poruka meni i sestri sa slicnog broja +0214447933977593..cini se da im je danas na redu nasa drzava :p

ahahaha....bio je prekjuče Burundi, juče Somalija, a danas Srbija... :d:d:d

Evo dobih i ja to isto pre sat vremena, potpuno identicno. Ma znaju ljudi da smo mi u Srbiji "puni ko brodovi"

Nego, moram da ispičam jednu anegdotu apropo ove priče...

Prošle zime, kad sam tek uzeo nov Telenor broj i tek sam ga dao uskom krugu ljudi, bila je aktuelna priča da se ljudi varaju tako što neko zove iz inostranstva, i ukoliko se javiš na telefon, samo taj poziv košta nešto ekstremno mnogo.

Zvoni mi jedan dan telefon, gledam one brojeve - nemam pojma iz koje zemlje je pozivni. Setim se ja na jedan priče o prevarama, i reko' sam sebi: "mene ste našli!!!".

Iskuliram ja jedan, dva poziva, i na treći poziv reših da se ipak javim. Mislim u sebi - kud puklo da puklo. Javlja se ćale iz Nemačke sa mobilnog: "Pa što se ne javljaš 2 puta u pm???"

Šta ti je paranoja...

Secate se onog testa inteligencije od prosle godine otprilike u ovo vreme, posaljes poruku na neki broj da dobijes kod da vidis svoj rezultat, a slanje poruke je odobrenje za slanje nekog djubreta i debelo naplacivanje istog ?

Koleginica se upecala i zovem ja u njeno ime kol centar 064, pokusao sam da saznam ciji je taj broj na koji se salje poruka ali ni pod tackom razno nisu hteli da daju tu informaciju. Ali je operater znao kako da je odjavi sa tog "servisa".

Citam ovo......kad stize poruka.........YOUR MOBILE NUMBER.......:mad::mad::mad:

Izgleda da nekom hitno treba lova :smackbum:

Pu ja sam dobio samo 450k:d
btw otvorili su novi mejl.
Nema, broj mi je izgubio nevinost sa 7 dana:d

covek izgleda ima 1000 besplatnih sms-ova, a poruke stizu li stizu...
jos samo zeni da objasnim ko me cima nocu u dva....
:d

Moja devojka je dobila 2 poruke u razmaku od 20 min. Posto je jako sumnjicava prvu nije htela ni da otvoru kad je videla broj ali zato je na drugu pala i otvorila sms. Naravno da nije nasela na pricu, ipak je ovo Srbija :D

Izvinjavam se na duplom postu,moracu da castim.Upravo sam obavesten da sam osvojio 550k,o kakve li srece:d

pa svi osvajaju osim mene :(
xD

covek izgleda ima 1000 besplatnih sms-ova, a poruke stizu li stizu...
jos samo zeni da objasnim ko me cima nocu u dva....
:d

Meni sinoć stigla poruka, ali ja osvojih sa 200k, u 1:47, probudilo i mene i suprugu, a da nam je probudilo ćerkicu telefon bi leteo u tri lepe.Supruga dobila poruku pre mene, tokom dana, ali je ona osvojila 500k, srećnica :d

A sad svi lepo patriotski da platimo porez nasoj drzavici.Mojne neko vrda Sejseli,Kipar,Devicanska i ostala ostrva:)

I? Jel prosla moneygram uplata?
Kad ce zurka da se proslavi dobitak? :D :D

A postoji neka povezanost među srećnim dobitnicima? Isti provajder, slični brojevi?

Moj prijatelj je dobio istu ovu poruku, a ja sam dobio poruku sledece sadrzine:
"Bio sam na sajtu PFS-a iz BG (adresasajta) i video da obezbedjuju sportske stipendije za skolovanje u USA, ako moze da ti znaci ti pogledaj. Pozz Mili"
Poruka je stigal sa broja +381656963801 i, naravno, dobio sam i na mts-ov i na telenorov broj. Opet, moj prijatelj je dobio identicnu poruku.
Jos jedna poruka:
"Uplati mi 800 dinara kredita na ovaj broj 0654694614 ako mozes odmah,Jelena", poruka je stigla sa broja +381616889182.
Eto, neka se zna...

EDIT: lol, ako neko misli da sam uplatio 800 dinara, ondaaaa.... :D

Poslednja izmena:
Meni je stigla slicna poruka pre neki dan, trebalo je da posaljem "claim code" na Nokijin hotmail kako bi me povezali sa Barklays bankom u kojoj me ceka 600.000gbp :d
Nisam imao nista pametnije da radim, te sam napravio novi nalog na gmail-u i "usao" u prepisku sa njima...traze 450 funti da mi aktiviraju racun kako bih mogao da podignem nagradu...nisam mogao da im posaljem novac jer je server bio "down", pa banka nije radila, pa MTCN koji sam im poslao (jedno 10 puta) nije dobar, na kraju sam cak odvojio sat vremena za photoshop i poslao im i skeniranu priznanicu Western Union-a...

Poenta price je da me je lik zvao minimum 20 puta u poslednja dva dana i da sam ga bez problema "zavlacio" po 10,15 minuta svaki put i da i dalje ne odustaje (prim.prev. glup k'o dupe)...sutra saljem pare moneygram-om, posto WU ocigledno "ne pije vodu" :D

Zove me na moj prepaid broj sa nekih "Follow Me" brojeva sa O2 mreze, ni dinara mi ne skida, tako da "no harm done" :p

Trebalo je da mu daš prepaid VIP broj, pa pored toga što ga zavlačiš, dobiješ 20 din za svaki minut primljenog poziva :D

I Ja sam medju srecnim dobitncima :) 450000 funti, Oh yeah baby :) :) :)

Trebalo je da mu daš prepaid VIP broj, pa pored toga što ga zavlačiš, dobiješ 20 din za svaki minut primljenog poziva :D

E jesam budala :wall: Imam i VIP prepaid, i znam za tu promociju, nego retko ga koristim...mogao sam i da izvucem i neku materijalnu korist pored toga sto me je lik posteno par puta nasmejao...

Nema veze, i onako sam zavrsio pricu, bas mi je postao naporan...posteno sam ga izvredjao i attach-ovao mu u mail-u cuvenog "Stojadina" sto se nekad davno vrteo po netu, pa ako je glup da ga otvori i ako, kojim slucajem ima XP, prijatno ce da se iznenadi posle prvog restarta :d

ja dobio 165,000,00 GBP sa broja 021444759683766 :D

Moj prijatelj je dobio istu ovu poruku, a ja sam dobio poruku sledece sadrzine:
"Bio sam na sajtu PFS-a iz BG (adresasajta) i video da obezbedjuju sportske stipendije za skolovanje u USA, ako moze da ti znaci ti pogledaj. Pozz Mili"
Poruka je stigal sa broja +381656963801

ja dobio ovo isto pre neki dan, imao krede taman za poruku i napisao
"druže super zvuči samo što sam ja debeo pa ne bi išlo da dobijem sportsku stipendiju"

naravno odgovor nisam dobio ;D

e dobio sam i ja ovu poruku od Milija, isto je dobio SMS odgovor... izgleda da se nije tome nadao :d

Nazad
Vrh Dno