Šta je novo?

Your email address has won?

• Začetnik teme Začetnik teme outlaw
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

outlaw

Uzvišen
Učlanjen(a)
11.01.2002
Poena
2,525
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen™ 7 5700X w/ AMD Wraith Prism LED RGB Cooler
Matična ploča
MSI™ B450 Tomahawk Max
RAM
32GB DDR4 3200MHz Kingston™ Fury Beast RGB KF432C16BB12AK2/32
GPU
Gigabyte GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G
Storage
ADATA XPG SX8200 Pro NVMe SSD 512GB M.2 2280 PCIe & WD Red Plus WD40EFPX 4TB CMR
Zvuk
Creative Sound Blaster Z
PSU
BeQuiet Pure Power 12M 750W ATX 3.0
Kućište
NZXT H5 Flow w/ 4x Arctic P12 PWM PST A-RGB 0dB & 2x Arctic P14 PWM PST A-RGB 0dB circus
Monitor
Samsung SyncMaster 2443BW 24" 1920x1200
Miš & tastatura
Logitech G502 Hero & Logitech K740 Illuminated Keyboard
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S26 Ultra
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch6 Classic 43mm
GoPro HERO12 Black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dobio sam u firmi skoro sa e-maila [email protected] mail sledeće sadržine (ukratko):

"YOUR EMAIL ADDRESS HAS WON
MICROSOFT GLOBAL EMAIL LOTTERY
INTERNATIONAL
FROM: INTERNATIONAL PROMOTION / PRIZE AWARD .
PROMOTING
INTERNET USAGE OVER THE GLOBE

REF: CIL/231-FMI0431/05
BATCH:
IPD/15/096/MGNL
RE: WINNING NOTIFICATION/FINAL NOTICE

Sir/Madam

We
are pleased to inform you of the result of the Lottery Winners International programs held on the 1st of

December 2005. Your e-mail
address attached to..."

"CONGRATULATIONS!!!
Due to mix up of some numbers and names, we ask that you keep your winning information very confidential till your claims has been processed and your prize/money Remitted to you.
This is part of our
security protocol to avoid double claiming and unwarranted abuse of this program by some participants.
All
participants were selected through a computer ballot system drawn from over 200,000,000 company and 300,000,000 individual email addresses and names from all over the world. This promotional program takes place annually. We hope with part of your winning you will take part in our next year USD10 million international lottery. To file for your claim, please contact our/your fiducial agent

Dr.Roland Burne
NETPOINT
CLAIM MANAGEMENT SERVICES
(Claims undewriter, Claims assessor,Claims adjustor,claim negotiator) TEL/ 0031-620-464-178 FAX/ 0031-847-569-
168 (EUROPE)
Email: [email protected]"

itd. itd. U svakom slučaju, reč je o navodnoj nagradi od 750.000$. Moj kolega se popalio, pa je kontaktirao sa dotičnim g. Burne-om, koji mu je uredno poslao mail sa nekim formularom koji treba da se popuni, koji je kolega i poslao i na kraju je dobio informaciju da mora da uplati "small fee" od cca. 410€ kako bi nam na devizni račun bilo uplaćeno tih 750k dolara.

E sad, 99% sam siguran da je neka prevara u pitanju - što sam im i rekao čim je mail stigao, ali ovaj je uspeo da ubedi dišu da platimo tih 410€, pa molim nekoga ako je čuo ili zna za ovako nešto, nek se javi, da im natrljam na nos. Hvala!

Pa naravno da je prevara, za ovo ti ne trebaju dokazi, samo IQ preko 60 da bi shvatio...

EDIT: evo na brzinu:

http://www.fraud.org/internet/inttip/inttip.htm

ili google, pa cesh naci gomilu pojashnjenja i dokaza...

natrljaj im nos...

Poslednja izmena:
haahahahhaahhahah 😀 😀 😀 😀 😀
Ne mogu da verujem da posle toliko prica o prevarama preko neta, toliko hapsenja i tolikog pisanja, sto po domacoj stampi (i zutoj i beloj 🙂), sto po netu, neko moze da bude tolika naivcina i da se popali ?!??!?

(sada kada im uplate pare i ja pojedem ono sto se ne jede :d)

p.s. Nije im palo napamet da provere firmu :S:

Poslednja izmena:
Kažem ti, 99% sam siguran da je prevara, ali kolega me ubeđuje, 'ladno je zvao tipa na telefon i ovaj mu je rekao "da mu neće skinuti tih 410€ sa računa sve dok mu ne uplati 750k dolara".

Na moju opasku da on MORA putem tzv. "zelenog naloga" da plati toj firmi sumu od 410€, on je samo nemušto promrljao "nije to to" (kada odneseš zeleni nalog u banku oni skidaju pare sa tvog deviznog računa i prebacuju na naznačeni račun primaoca).

Izvataće ih za dve moje plate, a ja ne mogu ništa da uradim...?

Pa nek ih izvataju... shta te briga, skupi bar poene na svoj rachun da si ih upozorio na to...ima sigurno na fraud.org ovaj primer...

ma sto posto je legalna lutrija. zato koriste besplatan email nalog (walla.com).
imaju pare da dele, al' nemaju da kupe email...

Sad sam vršljao po www.fraud.org što reče nickname, pa ću da ih prijavim, a sutra... Mmmm - tražim povišicu 😀

To je klasicna prevara grupe "419" koju cine prevaranti africkog porekla, samo sto su malo modifikovali svoj rad i vise ne traze kesh da im se uplati da bi navodno oni preko tvog racuna prebacili silne milione $ ( za uzvrat dobijas lep procenat tog novac ) iz neke diktatorske porodice kojoj je zamrznut novac od strane medjunarodnih institucija, ako bi im uplatio tih 410e oni bi rekli kao postoji novi problem treba jos npr.200e i tako bi nastavili dok im treba kesh, i ti lepo platis te sume njima, a od para dobijes KROMPIR! Mekentajer je sa svojom ekipom BBC-a uradio 1 lepu emisiju o njima. U toj emisiji je bio jedan bracni par koji je olaksan za oko 2.25 mil $ (nisam siguran za iznos, ali je mnogo "mali" ), a vrbuju"klijente putem pisama( klasicna + e)

Poslednja izmena:
Pa ja svakodnevno dobijam ovakve mejlove (srecom na nebitnu adresu) i naravno da je prevara. Pa i gmail i yahoo ih prepoznaju kao spam tako da im ne treba natrljati to na nos nego im reci da zapale diplome. Ajde mogu i da razumijem kad prevare neku babu ali taj je nagovorio direktora. :wall: Do sad sam bar 10 puta dobio na lutriji i 20 puta su mi nudili neke transakcije po 10,20,50 miliona dolara. Pa da nije prevara sad ja ne bih ovo pisao nego bih prao noge na Bahamima.

Covek bi bre stvarno bio na bahamima a ne bi bio Kloshar ovde na Benchu!!! xa xa xa xa :d XA XA XA KLOSHAR!!! Sorry, nisam izdrzao... Bilo mi je smesno. Dobio sam i ja jednom 10.000.000$ moz` misliti :eyebrows:
Pa eto i ja klosharim ovde... :S:

Ja sam fasciniran!!!
C c c c c c c :bottle:

Nedavno je moja kolegnica (i pored mog ubedjivanja da je to prevara) zvala neki 15-cifren broj telefona i pricala 15min sa likom na istu temu...
u prevodu: dok bude ovaca, bice i makaza za sisanje

Tupih makaza!!! One sto cupaju! Da vise boli...

b4b je napisao(la):
Nedavno je moja kolegnica (i pored mog ubedjivanja da je to prevara) zvala neki 15-cifren broj telefona i pricala 15min sa likom na istu temu...
To mi je i najnevjerovatnije da neki koliko-toliko školovani ljudi ("i pored mog ubedjivanja da je to prevara") urade takvu glupost. To mi nikad neće biti jasno. Pa mojoj babi(koja je skoro nepismena) nedavno neki lik htio da proda neke gluposti i ona ga otkačila jer može neke stvari da zaključi. A ovi "intelektualci" su izgleda veće ovce

Ljudi se lako prime za poklon, pare... to prevaranti znaju, pa ih pecaju...

nista outlaw ako dobiju pare jave nam pa da pisemo i mi ovih dobrim afrikancima

Jovicic je napisao(la):
nista outlaw ako dobiju pare jave nam pa da pisemo i mi ovih dobrim afrikancima

Ma kakve pare, JEDVA sam ih ubedio da odustanu od toga, čak sam im pokazivao i onaj www.fraud.org i ništa, jedva, čoveče, jedva... Vidim ja kolegu, nije mu bilo pravo kada sam mu pokazao ovaj thread i gornji sajt, čujem ga posle kako priča na fon sa nekim tiho "ej, ***a, ipak je prevara, ma da, pa znao sam..." itd 😀

Pa covek jednom u zivotu "dobije" 750.000$, razumi ga, nije hto da ispusti "sansu" ,)

trebao si ti njega da pustis da on
to uplati :bottle:

Nazad
Vrh Dno