Šta je novo?

"you are not currently using a display attached to an nvidia gpu" Problem

Kikibgd

Slavan
Učlanjen(a)
07.04.2007
Poena
350
Pozdrav drugari, imam problem kad mi se ukljici komp posle instalacije svezih drivera (nije bitno kojih probao od 280 do nove bete) pojavljuje se ova poruka a kad odem u device manager tamo se pojave 2 gpu-a i na oba pise "Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43)."
e sad posto sam reinstalirao Win par puta i svaki put se to desavalo i posle 3 puta radi normalno, sad trenutno imam 290.36 i imam strah da ponovo stavljam nove drivere da mi se ovo isto ne bi desilo, da li neko zna kako da resim ovaj problem.
Da li je do kartice??

da napomenem Bios na ploci je poslednji sa asus sajta svi driveri su poslednji.
nemam nikakvih artifakta i grafickih anomalija.

hvala puno

Edit: masina sa profila

GTX590 i code 43 greska - koliko sam video na googletu nisi usamljen, problem je nekompatibilnost sa plocom (ako vec nisi- probaj bios update), ILI - odradi update windowsa, servis pack pa na dalje...

poslednji bios stavljen poslednji win7 stavljen i updateovan SP1
googlao sam ko lud dosao do zakljucka da me ploca zeza? da li je moguce?

Vrlo 🙁 ... jedan je prijavio problem sa istom plocom i grafickom. Probaj graficku u nekom drugom slotu, cimni i asus support.
Ako imas nekoga u komsiluku, probaj karticu na drugoj ploci.

ma nemam nikog nigde da znam da moze da stavi gtx590 .... mozda neko sa foruma???

Zadnji bios za tvoju ploču je 2103 od 14.12.2011.godine. Da li si njega progao ?

A koju instalaciju Windowsa koristish? Imao sam skoro problema sa GTX570 SLi (treperenje u svim igrama) jer sam instalirao sa neke 18in1 kompilacije Win7 SP1. Mislio sam da je SLi bridge bio problem, medjutim video sam na forumu ixbit da mnogi imaju problema sa ovom kompilacijom, tako da sam skinuo Win7 SP1 untouched i instalirao. Posle ovoga sve radi kako treba.

pa pazi desavalo mi se ovo sa onim windows loa#er-om 1.9.0 pa sam probao 2.0.5 i radilo ok sad sam skeptican da ako stavim novi driver da ce ponovo *****ava?

Ti imash plochu sa UEFI... To moze da bude problem pri korischenju loa#era, ima dosta ljudi koji se zale na kombinaciju UEFI+loa#er+SLi... :/

pa pazi desavalo mi se ovo sa onim windows loa#er-om 1.9.0 pa sam probao 2.0.5 i radilo ok sad sam skeptican da ako stavim novi driver da ce ponovo *****ava?

Brate dao si tolike pare za komp odvojis jos 50 evrica za win7 i nema *******cije sa loaderima 🙂

imas i 2.1.0 zadnji,probaj i njega. Eventualno instaliraj win i produzi trial period,sa 30 na 90 😉 Mislim da je 90 dana i vise nego dosta da utvrdis da li je problem do loadera 😉

ja ni ne znam kako da konstatujem problem jer oupste mi nije jasno prolazi sve testove komp normalno sve radi ok .... ima neko neki predlog?

Ako nemaš nikakvih problema, ignoriši to... Windows je bloat i kao takav treba da se odnosiš prema njemu.

Sa tvojom konfiguracijom i ispravnosti je vrlo verovatno sve u redu, a windows je taj koji brlja.

Ne mogu da garantujem ali pre dosta godina kada sam kupovao komp od 1000+€ pa sam uzeo egzotiku slično tvojoj (ali za ono vreme), tada se Vista Beta pojavila, i čini mi se da sam imao isti problem kao i ti, i mislim da je to nestalo samo od sebe posle nekog vremena, tako da ako ne vidiš problem u radu, sao ignoriši to.

Nazad
Vrh Dno