Šta je novo?

Yettel TV aplikacija

IgorilaTekila

Poštovan
Učlanjen(a)
02.12.2021
Poena
75
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 7800X3D Noctua NH-D14
Matična ploča
Asrock B650 Steel Legend Wifi
RAM
2x16GB Kingston 6000 CL30
GPU
Radeon RX7800XT Sapphire Nitro+
Storage
Samsung 970 Evo Plus 1TB
PSU
Fractal Design 760W Ion+ Platinum
Kućište
Fractal Design Define R5
Monitor
Xiaomi G Pro 27i
Miš & tastatura
Logitech K280E Roccat Kone Pure Owl Eye
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav, razmišljam da uzmem Yettel optički internet i kablovsku TV, dobio bih dva STB-a i mogućnost gledanja TV kanala preko aplikacije ili brauzera. Zanima me kakav je kvalitet slike? Radije bih koristio aplikaciju. Sad imam SBB i slika preko kabla i STB-a je pa recimo dovoljno dobra ali na Eonu je preloša (oni navode 4 mbps pa ni ne čudi).

STB-a je pa recimo dovoljno dobra ali na Eonu je preloša (oni navode 4 mbps pa ni ne čudi).
Pa ako si ti u podešavanjima Eon aplikacije stavio opciju "Visok (do 4 Mbps)" umesto "Najviši dostupan" ovakav zaključak o kvalitetu i ne čudi pošto HD kanali na Eon imaju / koriste 6.6 - 7 Mbps bitrate.

Ali slažem se naravno da je DVB-C verzija kanala "bolja slika" nego na stream verziji istog kanala. (osim za retke slučajeve gde na DVB-C SD a na stream HD 😂😂)

Pozdrav, razmišljam da uzmem Yettel optički internet i kablovsku TV, dobio bih dva STB-a i mogućnost gledanja TV kanala preko aplikacije ili brauzera. Zanima me kakav je kvalitet slike? Radije bih koristio aplikaciju. Sad imam SBB i slika preko kabla i STB-a je pa recimo dovoljno dobra ali na Eonu je preloša (oni navode 4 mbps pa ni ne čudi).
Uzimaš I TV preko Yettela? Koliko znam oni kablovski internet nemaju, samo preko interneta? Yettel internet je super, Yettel TV platforma ima dosta mesta za unapređenje, da se tako kolokvijalno izrazim 😊

Pa ako si ti u podešavanjima Eon aplikacije stavio opciju "Visok (do 4 Mbps)" umesto "Najviši dostupan" ovakav zaključak o kvalitetu i ne čudi pošto HD kanali na Eon imaju / koriste 6.6 - 7 Mbps bitrate.

Ali slažem se naravno da je DVB-C verzija kanala "bolja slika" nego na stream verziji istog kanala. (osim za retke slučajeve gde na DVB-C SD a na stream HD 😂😂)
Sad koristim Eon na brauzeru pošto mi je zauzet slot za TV. Tu nemam opciju "naviši dostupan" nego "automatski". Meni isto izgleda kao 4 Mbps mada kad pogledam u developer tools ispada da jeste veći bitrate.
Uzimaš I TV preko Yettela? Koliko znam oni kablovski internet nemaju, samo preko interneta? Yettel internet je super, Yettel TV platforma ima dosta mesta za unapređenje, da se tako kolokvijalno izrazim 😊
Ne uzimam uređaj, ako to misliš, uzimam optički internet i kablovsku TV. Koliko znam oni koriste MTS optiku, i oni jedini imaju optički kabel na mojoj lokaciji. TV mi sad ni ne treba ali mala je razlika u ceni, pa što da ne.

Tu nemam opciju "naviši dostupan" nego "automatski". Meni isto izgleda kao 4 Mbps mada kad pogledam u
Stavi na "Automatski". To je isto što i 'Najviši dostupan" u SmartTV app. I to radi kao "bez limita" tj limit "-1". Ranije se ista opcija u SmartTV app za CBR beše zvala nešto tipa "do 7 Mbps" a za ABR "Auto". Sve je to samo "label textualni opis a sve to radi istu stvar u pozadini. Setuje limit bez limita 😂😂

nije tema za EON aplikacije, kao ni za ponude Yettel-a

Kvalitet slike je kao i kod ostalih, osrednje loš.
Probajte nešto preko IPTV- a i biće vam jasno koliko loš kvalitet dobijamo od naših provajdera.

Vrh Dno