Šta je novo?

[Yettel prepaid] Neograničeni gigabajti uz nove eSim pakete

pajica123

Slavan
Učlanjen(a)
22.01.2011
Poena
345
Izaberi eSim pripejd paket i uživaj u neograničenom internetu onoliko dana koliko ti je potrebno.

Ako ti bude potrebno i više, uvek možeš da aktiviraš dodatne dane neograničenog interneta, putem Yettel aplikacije.

Ukoliko želiš i govorni saobraćaj lako možeš da ga aktiviraš dopunom kredita ili aktivacijom pripejd tarifnih dodataka.

Cene se kreću od 450 din za jedan dan do 3500 din za 30 dana (neograničen net u SRB + od 2,5 GB do 16 GB za Zapadni Balkan)

Na raspolaganju imaš 1TB po punoj brzini, a nakon potrošenog saobraćaja možeš da nastaviš korišćenje interneta po smanjenoj brzini do 2Mbps.

Saobraćaj će biti dostupan nakon instalacije eSIM kartice na uredjaj i registracije broja.

Ovaj paket je dostupan samo u eSIM formatu, pre kupovine neophodno je proveriti da li mobilni aparat podržava eSIM.

Vremenski period (važenje) se računa od momenta instalacije eSIM kartice na uređaj.

Tarifni paket sadrži samo internet saobraćaj, ostali saobraćaj je moguće koristiti nakon aktivacije tarifnih dodataka iz kredita, kao i iz uplaćenog kredita, prema važećem pripejd cenovniku.

Nakon isteka važenja saobraćaja, možeš aktivirati dodatne dane neograničenog interneta putem Yettel aplikacije.

Internet u regionu Zapadnog Balkana važi u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Albaniji i u AP Kosovo i Metohija.

Izaberi eSim pripejd paket i uživaj u neograničenom internetu onoliko dana koliko ti je potrebno.

Ako ti bude potrebno i više, uvek možeš da aktiviraš dodatne dane neograničenog interneta, putem Yettel aplikacije.

Ukoliko želiš i govorni saobraćaj lako možeš da ga aktiviraš dopunom kredita ili aktivacijom pripejd tarifnih dodataka.

Cene se kreću od 450 din za jedan dan do 3500 din za 30 dana (neograničen net u SRB + od 2,5 GB do 16 GB za Zapadni Balkan)

Na raspolaganju imaš 1TB po punoj brzini, a nakon potrošenog saobraćaja možeš da nastaviš korišćenje interneta po smanjenoj brzini do 2Mbps.

Saobraćaj će biti dostupan nakon instalacije eSIM kartice na uredjaj i registracije broja.

Ovaj paket je dostupan samo u eSIM formatu, pre kupovine neophodno je proveriti da li mobilni aparat podržava eSIM.

Vremenski period (važenje) se računa od momenta instalacije eSIM kartice na uređaj.

Tarifni paket sadrži samo internet saobraćaj, ostali saobraćaj je moguće koristiti nakon aktivacije tarifnih dodataka iz kredita, kao i iz uplaćenog kredita, prema važećem pripejd cenovniku.

Nakon isteka važenja saobraćaja, možeš aktivirati dodatne dane neograničenog interneta putem Yettel aplikacije.

Internet u regionu Zapadnog Balkana važi u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Albaniji i u AP Kosovo i Metohija.
Jel ovo odgovor na vikeend net? Samo ne treba mifi da se kupuje

"Neogranicen" verovatno ako prekoracis 5 ili 10 TB-a mesecno mogu da ti daju opomenu ili da ti trotluju debelo internet tako da ko zeli tako nesto da radi da ne trci pred rudom.

PS: Kao sto rekoh, JOS gore, posle 1TB ste debelo trotlovani, eto toliko o tom paketu, ripoff.
1749510313175.png

Plus ne može naknadno da se prebaci na plastični sim. Možda je ok za nekog ko baš puno troši i može da mu znači ZB kvota, ovako mrka kapa.

Previse skupo. Fair usage za "neograniceno" treba da bude minimum 2 TB, optimalno 5 TB.
Ovo je paket od 1 TB za 3500 dinara.

samo me interesuje ko ce da potrosi 2-10 terabajta na bilo kom netu? 0,001% korisnika..

Jedino ako strimuje TV (preko EON aplikacije npr) ili ako se ne gasi YouTube (kao kod mene kući gde stalno radi u pozadini umesto televizije), onda ide masa podataka. EON crpi malo više od 2GB na sat, dok YT može da pojede i znatno više u zavisnosti od kvaliteta videa. Ali sad nešto kalkulišem u glavi dok kucam ovo, ni ovo ne bi trebalo da pojede više od 800GB za mesec dana. Osim ako kao dodatak ne ide neki i full speed torrent :)

samo me interesuje ko ce da potrosi 2-10 terabajta na bilo kom netu? 0,001% korisnika..
Ovo nece uzimati neko da ima na telefonu kad je toliko skup nego za kucni net.
1TB istrosi vecina klinaca danas (ne pricam napamet, moji sestrici/sestricne istrose toliko jer ne gase antiSocialMedia)

Ovo je odlicna opcija za 2-3 nedelje u Srbiji, konacno.

Na mesec dana je vrlo neisplativo ali za povremene ekskurzije na vikendicu ili tako neke varijante je zgodno. Nema drndanja sa fizičkom SIM karticom, nema potpisivanja ugovora i akanja po poslovnicama, a taj ko uspe za tih par dana da izgori 1 TB verovatno ima većih problema u životu od mobilnog Neta...

naravno, nije za stalno koriscenje ali za neke vikend varijante i za one koji dolaze povremeno u Srbiju, mislim da je zgodno resenje. i naravno za one koji nemaju drugi vid pristupa netu

Bukvalno. A1 Vikend Net bi bio bez konkurencije da nema retardiranog prekidanja sesije na 12h, meni lično samo to opravdava veću cenu kod Yettela, plus sam prošle godine nasledio vikendicu gde je vrhunac žičnog pristupa ostao zakucan na Telekomov VDSL koji zbog praistorijske centrale izvuče 20 mbit/s ako mi se posreći taj dan tako da meni čak i ova mesečna varijanta radi 10x bolji posao

Bukvalno. A1 Vikend Net bi bio bez konkurencije da nema retardiranog prekidanja sesije na 12h, meni lično samo to opravdava veću cenu kod Yettela, plus sam prošle godine nasledio vikendicu gde je vrhunac žičnog pristupa ostao zakucan na Telekomov VDSL koji zbog praistorijske centrale izvuče 20 mbit/s ako mi se posreći taj dan tako da meni čak i ova mesečna varijanta radi 10x bolji posao
Ima li uopšte LTE rutera koji podržavaju eSIM?

Kod nas zvanično nema, napolju ih ima u svim bojama i veličinama, koliko vidim može da se nabode i na AliExpress-u, pojma nemam da li su kvalitetni doduše

Pise da je potreban SW da bi radila u telefonu, tako da sumnjam da bi radila u ruteru.

uz eSIM.me ili slicnu karticu, upises taj eSIM na fizicku SIM karticu (u mobilnom telefonu) i prebacis u ruter gde ce raditi kao obicna SIM kartica

To onda nije lose, 29$ sa dostavom.

Provericu bas moze li na 5ber ako se setim tj ako mi zatreba.Jel i dalje validnost tog sima 12 meseci bez uplate ako je neko uzimao cisto da znam
Pozdrav

Nije poenta da potrosi, nego ako se u danasnje vreme ponudi neogranicen net za novac jednog skupljeg paketa (30 eur), covek ocekuje da to stvarno bude neograniceno - uz fair usage da je to ipak jedan korisnik i da su mesecne potrebe u pitanju, dakle da ne mozes sada da sherujes net svim stanovima oko sebe, ili pravis zalihe filmova za naredne dve godine.

Takodje, regularan surf je daleko ispod 1TB, ali neko ko zeli da ima neogranicen net, i spreman je to da plati, ocekuje da neki mesec recimo moze da preuzme neku vecu igru, mozda nekog meseca proba cloud gaming, VR i da prosto ne zeli da razmislja da li ce mu na kraju meseca ostati interneta za video pozive ako radi online.

Na mesec dana je vrlo neisplativo ali za povremene ekskurzije na vikendicu ili tako neke varijante je zgodno.
Koliko puta odem tako samo na jedan dan, 450 din ne bih dao ni u ludilu, nije realno prosto. Ko to radi jednom mesecno, ima tethering iz regularnog postpaid paketa (to je minimum 50 GB za serovanje). Ko radi cesce, kucni net ili 200 GB iz 4 U BOX 4.

Da je jedan dan 200 dinara, druga bi prica bila. Ali nije.

Ovaj paket nije dostupan za postojeće eSIM registrovane brojeve? Ne vidim u yettel aplikaciji da mogu da uzmem ovaj paket.

Koliko puta odem tako samo na jedan dan, 450 din ne bih dao ni u ludilu, nije realno prosto. Ko to radi jednom mesecno, ima tethering iz regularnog postpaid paketa (to je minimum 50 GB za serovanje). Ko radi cesce, kucni net ili 200 GB iz 4 U BOX 4.

Da je jedan dan 200 dinara, druga bi prica bila. Ali nije.
Pa ne znam baš, ja recimo koristim Yettel Start sa 50% popusta i imam 2 GB mesečno što mi je sasvim dovoljno jer radim 100% remote od kuće, plus sam vrlo često u inostranstvu i samim tim u romingu, tako da ako jednom mesečno treba da odem negde van kuće i da radim, 450 RSD jednokratno mi je i dalje jeftinije nego da plaćam jači postpaid paket za slučaj da nekad odem pa mi pritreba hotspot.

Plus na lokacijama gde boravim ponekad, A1 signal vrlo često ne postoji ili je vrlo jadan dok Yettel izvuče crtu ili dve i zapravo može da istera neke uobičajene 4G brzine od 20ak mbps

@ Echo

Ne postoji neogranicen net ako postoji FUP - fair use policy.
FUP je ogranicenje.

Ne postoji neogranicen net ako postoji FUP - fair use policy.
FUP je ogranicenje.
Da, ali postoje dve vrste FUP, jedan je recimo "neogranicen", a FUP je na 100 GB. A drugi je zaista neogranicen po projekciji mesecnih potreba za jednog korisnika. Dakle, FUP bi te pustio da gledas HD strim 24/7, 30 dana mesecno, ali recimo ne i da pravis dvogodisnje zalihe filmova, ili da serujes internet stanovima oko sebe.
Ni svaki fair usage nije isti, jedan je marketing, a drugi sluzi da zastiti mrezu od mozda 0,001% korisnika koji su digitalni hrčkovi.

Ako prosecan korisnik trosi 400-500 GB mesecno, po meni bi fair usage trebalo da bude bar na 5x toga, kada neko zaista resi da ponudi neogranicen paket.

Mora da se uzme nova esim kartica sa novim brojem kako bi se koristio
Kakva glupost moram da uzimam nov i da se registrujem ponovo. I onda sledeći put kada budem hteo opet da otvaram novi broj. Kakvi deb...

Kakva glupost moram da uzimam nov i da se registrujem ponovo. I onda sledeći put kada budem hteo opet da otvaram novi broj. Kakvi deb...
Važi kartica 12 meseci od poslednje dopune kao i standardne prepaid.Posle se može produžavati preko moj yettel app
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno