Šta je novo?

Yettel Kucni net - ex. Telenor Home

za yettel kucni net 15m?

imajte u vidu da te kartice imaju prioritet u odnosu na obicne korisnicke... znaci uvek ce imati max protok na toj lokaciji i uvek ce boje raditi nego na karticima obcnih korisnika
To da ali samo sa telefonima u klasi rutera. Dzaba prioritet ako je ruter bez ili 2CA a korisnik ima 4CA telefon. Da neko ne pita što mu je brži telefon od rutera...

Nema za Kučni net, samo za neke kombinacije-
@CountMike pazi ti njih juce popodne jer treba u toku nedelje nebitan dan,a sve 3 poslovnice A1 Yettel i MTS rade od 08-20h reko da vratim pakete na kojima su bili,Pa opet tamo uzmem net max i tako-to,ranije uvek u CC kazu moze ali u poslovnici.Kad danas mi neko zensko se javi kaze nemoze,jer kad sam sa apk prebacio sa net 300 na total internet vama se i ugovor racuna potpisan tako.A nije zaobilazi istinu jer ugovore cuvam,i citam danas lepo pise net 300 fiskalni racun za ruter,i telefon isto bilo Total 40 isto imam ugovor sa racunom ma sve...i ona glat kaze nemoze terajte do isteka pa onda birajte dakle em su prilicno digli cene,a na kraju,Nece ali i kada bi bilo doslo do suda,imam pravo da vratim malo sam citao sajt Efektive i Ratela ima tamo razno korisno za procitati.Npr meni SBB zameni neki kanal a menjali puno puta,po oceni Ratela koje to prosledi ministarstvu imam pravo na raskid,,,jer to nije ono sto sam potpisao,Pa pretnje oduzimanja sim broja ili naknada za prevremeni raskid na sve to po zakonu nemaju pravo,i pise koji stavovi itd nisam pravnik a oni ga natrukuju samo bije :)
za yettel kucni net 15m?

imajte u vidu da te kartice imaju prioritet u odnosu na obicne korisnicke... znaci uvek ce imati max protok na toj lokaciji i uvek ce boje raditi nego na karticima obcnih korisnika
@CarnX nismo ja i CoutMike bas blizu ja sam oko 80km od Bg ka Kg,a on covek relativno blizu Bg. sad koliko ne znam,ali takva pozicija pa Yettel kucni net radi dobro 👍

Nema šta da se kaže, dan nakon SBB ponude prvo od 10 meseci za dinar pa 12 meseci za dinar zvali iz Yetela i nude Yettel kod Kuće M (optika - 300/150 Mbps) 15 meseci za dinar, a nakon toga 3299 din. :)

@CarnX nismo ja i CoutMike bas blizu ja sam oko 80km od Bg ka Kg,a on covek relativno blizu Bg. sad koliko ne znam,ali takva pozicija pa Yettel kucni net radi dobro 👍
nisam do detalja ispratio o cemu ste pisali, samo sam naglasio da yettel kartice za radnike imaju prioritet, tako da kada je zagusenje mreze na primer, njima ce uvek net raditi na max. i nemaju ogranicenja nikakva... pa nije za poredjenje sa obicnim karticama...

Kome su nudili yettel home 12m za dinar? jel to sigurno za yettel home?

Nema šta da se kaže, dan nakon SBB ponude prvo od 10 meseci za dinar pa 12 meseci za dinar zvali iz Yetela i nude Yettel kod Kuće M (optika - 300/150 Mbps) 15 meseci za dinar, a nakon toga 3299 din. :)
Ovo je tema za yettel home/kucni net preko mobilne mreže, a ne za optiku tj. hipernet.

nisam do detalja ispratio o cemu ste pisali, samo sam naglasio da yettel kartice za radnike imaju prioritet, tako da kada je zagusenje mreze na primer, njima ce uvek net raditi na max. i nemaju ogranicenja nikakva... pa nije za poredjenje sa obicnim karticama...

...znaci nikom...
a taman sam se ponadao :)

Poslednja izmena:
@Stock sad gledax na zajtu kod njih 300Mbps net i TV M uz njihov STB bez kucnog neta cena 3299 citaj 3300,mene nece da zovu ovde nema optika krastavac (da sam napisao nesto drugo izadje krastavac) .A leglo bi ko kec na destku 15m vec isteko SBB i kucni net njihov samo bi ostao android :eek:

Ovo je bila samo obična kartica, nema nikakav proritet, samo za testiranje na lokacijama. Ona u njegovom telefonu možda ima nerki proritet.

Poslednja izmena:
Ovo je bila samo obična kartica, nema nikakav proritet, samo za testiranje na lokacijama. Ona u njegovom telefonu možda ima nerki proritet.
Prioritet se ne definiše na samoj kartici odnosno uređaju. Nego na sistemu. Prioritet se daje na baznoj stanici. Kartica sama po sebi nema pojma da li ima ili nema prioritet.

Doneo mi je dobar drugar, ne bi me varao.

Ma @CountMike @Stock -u ponudili pise ti Yettel kod kuce M (optika naravno) evo ti link Yettel Sve M e tu spada internet opticki biras Net M 300Mbps ili Net L 150Mbps+TV M uz njihov STB i ako hoces moze i Mobile M paket za telefon Neograniceni min/sms nesto rominga...i 3 app po izboru to kosta sve 5498d,njemu su ponudili taj besplatni period za 1d i posle po 3299,a taman toliko izlazi kad otstikliras slajder za telefon,tj samo Net i Tv sad nevidim jeli link tu popravicu ako nije jeste samo kad odes na stranicu otcekiraj telefo tacnije tarifu i to je to
:)

Ja nemam šanse za optiku, jedino MTS prolazi blizu (oko100M) ali postavljaju mi uslove koje ne mogu sam da rešim. traže da još bar 5 kuća bude na istoj liniji. Sada prelazim na MTS 4G +TV sa mogućom opcijom optike za istu cenu ako/kada ovaj agent/predstavnik uspe da ih nagovori. Merio je preko telefona i 4G je negde oko 50-100mbps.

Ja nemam šanse za optiku, jedino MTS prolazi blizu (oko100M) ali postavljaju mi uslove koje ne mogu sam da rešim. traže da još bar 5 kuća bude na istoj liniji. Sada prelazim na MTS 4G +TV sa mogućom opcijom optike za istu cenu ako/kada ovaj agent/predstavnik uspe da ih nagovori. Merio je preko telefona i 4G je negde oko 50-100mbps.
@CountMike a zasto ti da im trzasis ako ti je blizu,puste kabl do tebe i uzmes sta hoces,pazi gospodu iz MTS-a???Ja sam uzeo Satelit SBB jer sam fiksni vratio istima odavno,i pre oko skoro 5g. bas 1-2 dana uoci slave zimski "Sv. Jovan" spremamo polako ja i keva,dodjose 2 u odnosu na mene klinca mislim mladji decaci.Sedose dase ogreju i uz kafu nude ako hocu,ja pitam jeli ima taj program bes Duga Tv oni mi dadose spisak i dobih Pink Sinestar cele 2g i 6 meseci sve otljucano+prva godina pola cene druga puna nekih 1450d.Za oko 3 dana dodje monter iz Arandjelovca cas poveza sve,i eto to radi i dan danas...samo sada je TTV Premium pa imam i 18+ kanale 😂 zaboravih a ti decaci sigurno su imali neki dinar,od setanja po selima po noj zimi :)

Pa to i jeste problem, neće da puste kabl od 100 metara, kažu koštalo bi ih 500€ pa im se ne isplati da to urade samo zbog mene. Za Tv nije problem satelitski, sada imam SBB-ov Total TV ali je ugvor istekao već nekoliko godina pa je lako da promenim. Hteo sam Yettel kombinaciju sa 4G netom ali nema nikakvog popusta. Onda sam mislio na samo 4G net ali je i to skuplje od sadašnjeg A1 a A1 ne mogu da se otarasin do februara. Ovaj drugar je prešao sa Yettel-a da radi u MTS-u pa sada i Yettel otpada. Bar da daju neki popust pa da mi se isplati da do februara plaćem oba ali ne daju baš ništa. Jednostavno izgleda kao da sam odsečen od sveta na 12KM od Slavije.Trenutno čekam da dođu iz MTS-a da postave satelitsku za TV i donesu karticu za 4G. Neograničena internet brzina, 500GB i pun TV sve za 1680Din za prvih 11 meseci, a posle 3000 mesečno i tako uštedim više od 25 000 na 2 godine dobijem daleko brži net ibolji TV. O Yettel stipsama više i ne mislim.

Pa to i jeste problem, neće da puste kabl od 100 metara, kažu koštalo bi ih 500€ pa im se ne isplati da to urade samo zbog mene. Za Tv nije problem satelitski, sada imam SBB-ov Total TV ali je ugvor istekao već nekoliko godina pa je lako da promenim. Hteo sam Yettel kombinaciju sa 4G netom ali nema nikakvog popusta. Onda sam mislio na samo 4G net ali je i to skuplje od sadašnjeg A1 a A1 ne mogu da se otarasin do februara. Ovaj drugar je prešao sa Yettel-a da radi u MTS-u pa sada i Yettel otpada. Bar da daju neki popust pa da mi se isplati da do februara plaćem oba ali ne daju baš ništa. Jednostavno izgleda kao da sam odsečen od sveta na 12KM od Slavije.Trenutno čekam da dođu iz MTS-a da postave satelitsku za TV i donesu karticu za 4G. Neograničena internet brzina, 500GB i pun TV sve za 1680Din za prvih 11 meseci, a posle 3000 mesečno i tako uštedim više od 25 000 na 2 godine dobijem daleko brži net ibolji TV. O Yettel stipsama više i ne mislim.
Pa stvarno ne znam sta bih napisao.ali ej 100metara 500e...pa jel zlatan ili makr pozlacen???Ja kada sam nekada davno uvodio fiksni (vise ga nemam,to znas) ,naplatili su mi MTS redovnu potrosnju+pretplata i za nekih tu oko 80-100metara podzemno ukopan digitalna centrala kabl 100e i to mi dali na bese nekih 6 rata uz vec pomenuto.Sto se tice A1 isto iz sopstvene gluposti moje,za sta su mi trebala 2 broja tamo sad dame pitas neznam...ali eto uzeo neku start i sigurica e tu sigiricu otkacnjimem u Petak ali mi ostaje Start do Decembra 2025g nije mnogo ali svaki mesec odmice fala bogu zasad u MTS nemam nista osim ako Yettel neda 50% popust odo u Globaltel nevredi mora dase vadim.A kakav to paket od MTS-a,verovatno mislis na MTS kucni net imaju oni neki MiFi tako nekako a isterao sam i jedan ugovor i raskinuo bas mSAT TV sad ko voli N1 i Nova S to nema ali zato ima zilion nekih Arena Sport pa ina i oko nese nesto iz Bosne ATV ima jos al sam zaboravio...a cudi me SBB ja pitao neto tipa BOX paket,kau moglo bi ali treba fiksni.Kud vratih broj sad nista ne moze ...:unsure:

Jedna reč MONOPOL i to državni a i SBB se bori da ostvari svoj monopol. Svi ostali zavise od njih jer oni "drmaju"ceo bizinis komunikacija na naj višem nivou. Pogledaj thread o 5G, tu je cela situacija ogoljena. 5G bi mogao da prakično reši probleme komunikacije da ne kasni bar 5 godina u glavnom zbog zakona. Potražnja za boljim i bržim komunikacijama je porasla expenentno u poslednjih 10 godina a infrastruktura minimalno a to je kratkoročno, ako nema većih ulaganja a to zavisi odstranih investitora. Za državu MTS je "Cash cow" a ostali samo prihod od poreza i posredno od onoga što plaćaju MTS-u.

Smešno, 500e za kompaniju te veličine... U ostalom, zašto tebi nisu ponudili da platiš 500e uvođenje? Verujem da bi rado prihvatio da se rešiš muke i obezbediš dobru vezu za buduće godine.
I kod mene u kraju pored raspalog ADSL-a takođe nema optike, neće da uvde, 40ak kuća/stanova a imaju preko 1km kabla da razvuku, kažu ne isplati se. I kao i kod tebe kao za baksuz mobilni net najbrži njihovi, ali 500Gb je meni malo, tu je Yetell u prednosti jer nudi opciju za 1Tb.

Nisu mi ništa nudili a za te pare i ne bih pristao. Fiksnu liniju sam škartirao pre 12 godina a i ako je bila nova centrala, na pola brojeva ADSL nije bio moguć. Tada sam za provajdera imao nekog privatnika preko WiFi veze. Fiksnu liniju su me uveli 2000te godine, besplatno mada su morali da stave 2 nove bandere a optiku neće preko već postojećih.

Ima i ovo za bese 2000d puna 4g brzina UP i DL.sa tim kada se potrosi 400gb blokira se moze samo uz dodatke.Ja Telefonom i Laptopom najvise sam jedan mesec potrosio 100-110gb,tako da i ovo zvrsava posao....barem meni Screenshot.png:unsure:

Vezano za Mobilni internet, kupio sam skoro Mobilni internet Max ali je brzni ocajna kod mene na selu... Na telefonu (isto je Yetel broj) ne preko Mobilni internet Max brzina dawnload 140mbps preko ovog paketa 35mbps...
Gledao sam nesto na netu ima nekih antena koje navodn pomazu da se ima bolji 4G signal samo nigde nisam video poredjene sa i bez antene, pitanje je da li to zaista pomaze, i da li postiji neki drugi modem cijom bi kupovinom imao veci dawnload makar kao na telefonu ako ne i bolji.

Ako je pitanje za neku drugu temo neka me neko uputi...

Ja sam imao isti problem. Sa huawei b315 ruterom brzina je jedva isla 20mbps... Uzeo sam antenu mikrotik lhg lte6 sa kojom sad izvlacim preko 60/30mbps (udaljen sam, cini mi se, preko 3km od yettel bazne stanice/antene)

Problem je sto je signal slab a ruter nema carrier aggregation - nije lte cat6 nego cat4 (ne moze da koristi vise od 1 frekvencije) i zato je max 20mbps koji sam izvlacio. Antena je pojacala signal, i koristi 2 frekvencije/kanala i zato je vise nego duplo brze nego sa ruterom...

Moja preporuka je da instaliras net monster ili cell mapper app na telefon i proveris jacinu signala. prodji malo po kuci, dvoristu da vidis gde ti je najbolji signal. mozes i na ratel mapi da vidis kakav je signal pa te to moze uputiti gde da ides po dvoristu.

kad vidis kakav ti je signal, znaces da li ti treba antena ili mozes da prodjes sa lte cat6 ruterom (huawei b525) koji ti je 4x jeftinija opcija

@CarnX
Hvala na odovoru ovo je konkretno da ne moza da bude konkretnije...
Kada bi izabrao obe opcije i tu antenu u taj ruter to bi verovatno bila max korisna kombinacija ?
I jos nesto me zanima, ova antena je za spoljnu ili unutrasnju upotrebu ?
Jos jednom hvala :)

@CarnX
Hvala na odovoru ovo je konkretno da ne moza da bude konkretnije...
Kada bi izabrao obe opcije i tu antenu u taj ruter to bi verovatno bila max korisna kombinacija ?
I jos nesto me zanima, ova antena je za spoljnu ili unutrasnju upotrebu ?
Jos jednom hvala :)
To sam hteo i ja da napisem B525 ili B535 ili netgear ac810s mifi ali ih nema na kp 20w adapter i prelaz kao za eksterni hdd na usb c i radi sa 220v ako nemas usb a 18 ili 20w adapter da se koristi bez baterije.Tako da lepo si se setio @CarnX kao da si mene slusao iz ranijih postova pa si ovo napisao.
Testirao sam inseego 8800l takodje sa us verzion radi i on ali hoce nekad da baguje sa agregacijama posto mu nedostaje 2100 mhz koliko sam video cisto da napomenem ali za 35e odlican uredjaj,Puni se preko usb c 10+h meni drzala baterija.Napomena:On ne radi bez baterije provereno
Pozdrav

@gicko
Hvala drug :)

Jel to ovo ??? Mislim jel moze konkretno ovaj posto ovaj mogu da nabavim ?

@gicko
Hvala drug :)

Jel to ovo ??? Mislim jel moze konkretno ovaj posto ovaj mogu da nabavim ?

Jeste samo gledaj da nije D T mobile koji nema usb u slucaju da bi hteo da se ubaci otkljucan sw.Posto sam i to radio na svoja 2 b525 ali je malo procedura komplikovana sa prespajanjem kako bi se ubacio u mod za flesovanje

Jeste samo gledaj da nije D T mobile koji nema usb u slucaju da bi hteo da se ubaci otkljucan sw.Posto sam i to radio na svoja 2 b525 ali je malo procedura komplikovana sa prespajanjem kako bi se ubacio u mod za flesovanje
Ne razumem sta je ovo sto bi mogo da ubacim, meni treba samo da prijem 4G signala bude bolji sto smatram da bi samim tim dovelo do toga da ima bolji dawnload podataka posto je upload isto oko 40mbps... Ne kapiram ni zasto nije tako dobra kao na telfonu, a telfon nije neki A53s.

Vidim da modem nije sa nano karticom kao ovaj Yetel ruter, kako to da resim ?

Antena je za spoljnju upotrebu. Ako uzmes antenu, ona ti je ujedno i modem i ruter (nije samo pasivna antena koju moras da kacis na ruter), sto znaci da mozes lan kablom u nju da ukljucis laptop. Ja pored antene imam jos jedan ruter zbog wifi-a... Tako da u tom slucaju ti ne treba lte ruter (ruter sa sim karticom) vec je dovoljan "obican" ruter.
ali svakako, prvo vidi jacinu signala po kuci i dvoristu.

E da, jos jedna bitnan stvar, moras da ustanovis gde su yettel antene/ bazne stanice na koje se kacis i da vidis da li imas direktan pogled (line of sight) ka tim antenama ili ne.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno