Šta je novo?

Yettel Hipernet

• Začetnik teme Začetnik teme McDuck
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Iskreno, mislim da ces morati to da uradis ako hoces da uopste nesto urade po tom pitanju, iako problem sigurno nije do tebe i rutera... 😕
Cak bih ti bio zahvalan ako bi to uradio (da ne moram ja) 😎
Cimanje mi je iskreno da skidam postojeci ruter i posle moram da ga opet podesavam...

Meni su prvo nudili 100% popust 9 meseci, odbio sam.
onda su nudili 100% popust 6 meseci, odbio sam.
sad poslednji put nudili 50% 6 meseci, odbio sam opet.
Sledeci put kad zovu, ovom dinamikom ce mi ponuditi da im placam 150% pretplatu 6 meseci 🤦‍♂️

To su me oni zvali za produzenje internet/tv paketa.
Malopre zvali...
Nove ponude (podnet zahtev za raskid):
NET TV Basic 12m za 1din + 12*4100
NET Basic 12m za 1din + 12*3200

Morace bolje od toga...

Jel ovo važi i za nas pod uo? Meni je još uvek promo period meseci gratis pa 2799 a sada po novom 3599, malo li je. Taman da raskinem i odem negde drugde za novih 12 po dinar.

Da li postoje penali za raskid zbog povecanaj cena? Pitam zbog popusta koji imam na net + tv paket od pocetka ugovora
Po udruzenju potrosaca efektiva, na svako povecanje cene usluga dok traje ugovorna obaveza ne placaju se penali.
Ukoliko se budu nesto bunili, samo se pozovi na zastitu potrosaca ili efektivu, radi provereno kod svih.

Neće imam i ja i može slobodno da se raskine.Samo će ti biti ovih mjeseci 150 dinara više a zadnja dva po 300 više.

Na koji način sad najaviti raskid ako imam u planu da prenesem usluge kod drugog provajdera. Kod Yettela imam tv net i fix da li zbog piskupljenja mogu samo da trazim kod drugog operatera prenos usluge kakva je procedura u tom slucaju?

Ukoliko ne prihvatite izmene, imate pravo na raskid ugovora bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom zaključno sa danom 30.06.2026. godine u skladu sa članom 131. Zakona o elektronskim komunikacijama.
To je sa njihovog sajta sa vesti u vezi sa poskupljenjem.

ja imam 50% x24 L po ceni M tako da necu naci ni izbliza takvu ponudu. sada placam 1700rsd za 500/250. ako je popust punih 50% na trenutnu cenu, a ne fiksni minus od 1700rsd onda mi je poskupljenje 150rsd.

Pitao sam onu u Yettelu kaže poskupljenje za nas sa 1600/1700 dinara je 150 dinara po mjesecu a ovima što su potpisali 22x50% + 2 normalno zadnja 2 mjeseca po 300 poskupljuje i to je to.

Ako se prelazi sa SBB na Yettel, da li se korisnik smatra novim? Konkretno bih zbog poskupljenja na SBB eventualno prešao samo na Yettel optički net pa me to zanima , i eventualna akcija po tom pitanju.

Pitao sam onu u Yettelu kaže poskupljenje za nas sa 1600/1700 dinara je 150 dinara po mjesecu a ovima što su potpisali 22x50% + 2 normalno zadnja 2 mjeseca po 300 poskupljuje i to je to.
Pa nema šta, objavili su novi cenovnik.
Uporedite cenu trenutnog paketa sa novim... Preteraše iskreno. Najjeftiniji paket interneta je 30 evra.

Kakva je procedura za raskid ugovora kod Yettela ako je uzet tv za 1 dinar, a plaća se mesečno za tv, net i fiksni 3300 dinara u ovom trenutku sa e-računom. Značilo bi mi da im više ne plaćam 3300 dinara , a tv bi ostao u mom vlasništvu. Da li i ja imam pravo na raskid ugovora bez penala usled povećanja cena od 01.07.2026?

Ako imas tv na rate,moras isplatiti sve pa tek onda odes do njih i najavis raskid. Ne znam jesam te dobro razumeo.

Ako imas tv na rate,moras isplatiti sve pa tek onda odes do njih i najavis raskid. Ne znam jesam te dobro razumeo.
Hvala Gorane, tv je na rate, rata je 1 dinar, znači prvo odem u poslovnicu ili mogu te rate isplatiti na neki drugi način? imam ih do januara 2027. godine i nakon toga podnesem zahtev za raskid ugovora u poslovnici yettela

Mislim da ti je najbrze ako ne i jedino resenje da odes i da oni proknjize tih 7,8din odmah i odmah najavis raskid. Da ne ides vise puta,resis odjednom a posle vratis opremu.

Nesto razmisljam i mozda to nece biti tako jednostavno. Tv je po 1din ali dok traje UO. Kad bi je raskinuo,moguce da racunaju tv po punoj ceni ,razdele na 24 meseca i dobijes pune rate za ovih 7,8 meseci. To treba iscitati u ugovoru ili da ih nazoves ipak.

Poslednja izmena:
Yettel sve M(Televizija, mobilna, kucni internet) ugovor istice 28.06. Da li je najbolji nacin za dobijanje sto bolje ponude za sledeci ugovor odlazak do poslovnice i trazenje raskida ugovora i onda cekanje oni da kontaktiraju sa ponudom za ostanak ili je dovoljno cekati pred sam kraj ugovora pa da oni nazovu i ponude?

Yettel ViOP telefon podesavanje

Pozdrav svima,

Imao sa jedan "problem" koji sam uspesno resio uz nesebicnu pomoc @rajkosto pa bih zeleo ovde da podelim iskustvo da bi eventualno jos neko ko ima slicnu "problematiku" imao koristi.

O cemu se radi. Kao i dosta ljudi ovde pre izvesnog vremena sam izbacio iz svoje mreze Yettel ruter i podesio svoj ruter za pristup netu i opsluzivanje interne mreze. U pitanju je Cisco RV345 dual WAN ruter. Kao sto je vec puno puta ovde pisano i objasnjavano, izvukao sam neophodne podatke iz podesavanja Yettel rutera i podesio svoj i sve je naravno radilo kako treba, sto se tice interneta. "Problem" je nastao kada sam u pricu ukljucio i telefonsku liniju. Supruga je insistirala da nam ostane i telefon (deca skolskog uzrasta is ostalo...), ali nikako nisam uspevao da to sve konfigurisem kako treba i da proradi.

Pokusavao sam sa raznim ATA adapterima, kredencialima koje sam izvukao sa Yettel rutera i sl. ali bezuspesno.

Da ne duzim dalje, nakon konsultacija sa @rajkosto problem sam resio.

Sta je potrebno? Napominjem da nisam iz IT sfere pa je moguce da cu lupati sa terminologijom ali svakako ce biti od pomoci. Dodatno ja cu napisati sta sam radio za svoj Cisco ruter pa ne znaci da je svugde isto ali logika je tu.

Na Cisco ruteru za internet vec imam WAN interfejs sa VLAN 710. Na LAN strani postoji default VLAN1 za sve LAN portove.
Yettel VoIP zahteva konekciju na WAN portu sa VLAN 711.
Na Cisco ruteru sam dodao novi WAN interfejs sa VLAN 711 i on se uspesno konektuje na Yettel servere preko DHCP i dobija IP adrese iz odgovarajuceg opsega koje koriste za VoIP.
Problem je bio u tome kako moju VoIP konekciju da pakujem u tu WAN konekciju a ne u WAN konekciju za internet.
Resenje je da se predodredi jedan LAN port na kome ce biti konektovan telefonski adapter (aparat, baza...) i ta se taj LAN port bridguje na WAN.711.
Na Cisco ruteru nije moguce bridgovati WAN direktno na LAN vec se mora biridgovati na VLAN (to je VLAN sa LAN strane).
Napravio sam novi VLAN na LAN strani (nije bitno koji je samo da nije default 1 ili neki koji je vec zauzet. Ja sam i tu radi lakseg pracenja izabrao 711) i taj VLAN namestio na LAN portu koji je odredjen za telefon.
Na tom portu je taj novi VLAN Tagged, ostali VLAN na tom portu su Excluded. Ja sam izabrao isti broj VLAN 711 i za ovo ali ne mora.

1780389950013.webp

Sada u WAN selekciji podesavanja za prethodno napravljeni WAN.711 koji je bio na DHCP podesavanju, namestite umesto DHCP na Bridge i izaberete VLAN koji ste napravili. Tu ima i neka polje oko IP adrese koju trebate popuniti, ali ja nisam uspeo da nadjem sta konkretno to znaci i cemu sluzi, ali koliko sam na netu uspeo da razumem nije preterano bitno za bridge mode, sve dok je adresa iz opsega mreze koja nije u konfliktu sa nekom vec vasom postojecom.

1780390251860.webp

Kada ste to uradili, uredjaj koji prikljucite na taj jedan LAN port bi trebalo automatski da dobije IP adresu iz Yettelovog opsega adresa za VoIP (kao i DNS servere i default gateway).

Ovde je za pocetak najbolje da prikljucite PC i da na njemu instalirate/pokrenete MicroSIP. Proverite u mreznim podesavanjima da li je PC dobio odgovarajuce adrese (tima 10.55.xx.xx i 10.234.xx.xx). Podesite ga prema parametrima koje ste izvukli sa Yettel rutera i probate da se konektujete. Ako prodje konekcija onda je to to. Preslikate ista podesavanja na odgovarajuci telefonski uredjaj ili adapter i to je to. Kod mene je to Yealink W70B+W56H.

1780390754961.webp

Nadam se da ce ovo biti od koristi nekome, posto je mene duze vreme mucilo.

Jos jednom veliko hvala @rajkosto na nesebicnoj pomoci i velikom znanju.

Pozdrav,

Yettel sve M(Televizija, mobilna, kucni internet) ugovor istice 28.06. Da li je najbolji nacin za dobijanje sto bolje ponude za sledeci ugovor odlazak do poslovnice i trazenje raskida ugovora i onda cekanje oni da kontaktiraju sa ponudom za ostanak ili je dovoljno cekati pred sam kraj ugovora pa da oni nazovu i ponude?
Bio do poslovnice, nema nikakve ponude za Yettel Sve M(Povezano mobilna, telefonija i internet) produzetak ugovora, niti je moguce dobiti popust na to putem raskida ugovora, vec je prvobitno potrebno razdvojiti mobilne i kucne usluge, pa onda mobilnu uslugu raskidati ugovor i traziti prenos broja pa ocekivati da nazovu sa kontra ponudom za ostanak. Sto se interneta i televizije tice nakon toga, nude samo 50% na prvih 6 mesecj za Net Basic i Net Premium usluge

Samo da javim . Ostajem u Yetelu .
Bio juce do poslovnice i podneo zahtev za raskid ugovora .
Zvali pre pola sata i ponudili 12 x 1 din i 12 x 53000 -druga godina ugovora . Tako da cu ipak ostati u Yetelu zbog kanala koje gleda zena . Moci cu da placam ako zelim pola iznosa iz ugovora za drugu godinu . To je ovaj jaci paket .
ps Moderatorima izvinjenje ako je ovo mimo pravila pa onda neka obrisu post , ali bez dodatnih poena molicu Vas

Samo da javim . Ostajem u Yetelu .
Bio juce do poslovnice i podneo zahtev za raskid ugovora .
Zvali pre pola sata i ponudili 12 x 1 din i 12 x 53000 -druga godina ugovora . Tako da cu ipak ostati u Yetelu zbog kanala koje gleda zena . Moci cu da placam ako zelim pola iznosa iz ugovora za drugu godinu . To je ovaj jaci paket .
ps Moderatorima izvinjenje ako je ovo mimo pravila pa onda neka obrisu post , ali bez dodatnih poena molicu Vas
Koji je paket u pitanju?

Misliš na ovaj trenutno aktuelni "Net TV Premium paket", dobru si ponudu dobio, znači mora preko raskida.

Mislim da ti je najbrze ako ne i jedino resenje da odes i da oni proknjize tih 7,8din odmah i odmah najavis raskid. Da ne ides vise puta,resis odjednom a posle vratis opremu.

Nesto razmisljam i mozda to nece biti tako jednostavno. Tv je po 1din ali dok traje UO. Kad bi je raskinuo,moguce da racunaju tv po punoj ceni ,razdele na 24 meseca i dobijes pune rate za ovih 7,8 meseci. To treba iscitati u ugovoru ili da ih nazoves ipak.
Hvala puno na savetu. Videću da ih pozovem i vidim šta kažu.

Hm ja sam martu potpisao 12x1din i 12x3200, sad će biti 3500 koliko vidim ta druga godina?
Gledam cijene kod ostalih, a1 2200 yunet 2500, MTS 3500 ali 100mbit brzi net i 4 mjeseca upola, mislim da se ne isplati preci ako bih i mogao bez penala hmm
Šta vi mislite?

Kako funkcionise to kad se podnese zahtev za raskid kod Yettela? Ne nastupa odmah nego?

Nazad
Vrh Dno