Šta je novo?

Yettel Hipernet

Ја сам тако на почетку потписао 27. августа, рачунали су ми комплет август као први месец, тако да си ти и добро прошао.

Moze da se salje zalba/prigovor za to, da ne racunaju tih pola meseca kao da je ceo...
To sam skoro cuo od lika u yettelu... Ali to verovatno mora u pocetku u prvih ne znam koliko dana, ne posle 9 meseci :)

Moze da se salje zalba/prigovor za to, da ne racunaju tih pola meseca kao da je ceo...
To sam skoro cuo od lika u yettelu... Ali to verovatno mora u pocetku u prvih ne znam koliko dana, ne posle 9 meseci :)
Ni to ne vredi, napisao istu odmah nakon prvog računa kada sam na istom video pogrešan datum ugovorne obaveze, kod njih važi koncept "obračunskog perioda", tj kada stoji X meseci po dinar računaju X obračunskih perioda gde ob.period može biti bilo šta od 1 do 31 dan. Tako da biće odbijenica i kod pravovremene žalbe u pisanom obliku, tj. obavezno mora da se eskalira ka Ratelu.

Tako je otpisuju taj mesec, ali to mora da uradi onaj gde si potpisao ugovor.

Poz, procitao sam ovu temu malo i nasao sam da Yettel koristi dinamicke ip adrese koje su iz CGNAT-a
e sad, imam zanimljiv problem oko igrica :)

naime, ja sam na kucnoj Yettel optici sa dinamičkom IP adresom, server za igrice je isto na Yettel optici ALI sa statickom ip adresom
urađen je port forwarding na ruteru i sve šljaka sa ostalih internet provajdera
ALI ja sa moje dinamičke Yettel IP adrese ne mogu da se spojim na server koji ima Yettel statičku IP adresu

A kada moj lokalni računar nakačim na Yettel mobilni internet, mogu da se spojim na taj server

Ima li neko ideju šta oni rade tamo kad imam ovakav problem?

evo da odjavim, Yettel je resio problem, bio je na njihovoj strani, ako je to uopste problem
nisu mi rekli sta su radili, uglavnom, javili su mi da imam pristup serveru sa statickom IP adresom

zasto blokiraju svoje korisnike da ne mogu pristupati javnim adresama sa dinamickih adresa u istoj mrezi, ostace misterija

Jel se desava nekom veceras da puca net na 1-2 minuta svako malo? Sabac je u pitanju.

Ne kontam zašto yettel ne želi da zadrži pretplatnike, trenutno daju ubedljivo najgoru ponudu za obnovu ili nove korisnike.

Voleo bih da ostanem kod njih jer mi sad ističe ugovor, da ne menjam ništa, ali ovo što su napumpali cene i sada daju kao 50% 12 meseci veze nema. Ostali nude i dalje 12m za 1din, mts nudi 14mes za 1 din

Ništa lakše nego da se prebaciš kod MTS - a za 14 meseci po dinar sa Yettel-a.
Nikada mi nije bilo jasna ta politika naših operatera da ne znaju da cene lojalnost korisnika.

Verujem da je to prelivanje iz šupljeg u prazno kada pričamo o prelasku kod drugog operatera prevremenim besplatnim raskidom UO.
Jedino kada bude neko veliko dešavanje, ali bez preciznih podataka ne možemo ništa sa sigurnošću da tvrdimo.
(kao na primer pre nekog vremena oko nove godine kada su svi u par meseci podigli cene, pa se napravila buka posle mesec dana kada je rok za otkaz ugovora istekao, pa onda dozvolili još maltene dva meseca opciju raskida UO bez penala -- koja je šansa da se to opet desi?)

Evo sadašnja situacija, koliko nas bi sa Y otišlo u M kada smo "prokljuvili" da možemo?
Da li bi nas bilo 1000?
Ja sumnjam i toliko. Trebalo bi da ljudi čuju za to, da se pokrene buka, pa da za jedno 3 meseca imamo posledice. Nerealno je, po mom mišljenju.

Ne kontam zašto yettel ne želi da zadrži pretplatnike, trenutno daju ubedljivo najgoru ponudu za obnovu ili nove korisnike.

Voleo bih da ostanem kod njih jer mi sad ističe ugovor, da ne menjam ništa, ali ovo što su napumpali cene i sada daju kao 50% 12 meseci veze nema. Ostali nude i dalje 12m za 1din, mts nudi 14mes za 1 din

mts to nudi preko akvizitera ili?

12х50%(1650) + 12x100%.

Da li Yettel daje od opreme za opticki internet ONT ruter? Iznajmio sam stan sa postojecom Yettel optikom, ali od uredjaja ima switch u koji ide opticki kabl i od njega ide lan do yetellovog rutera? Prvi put koristim Yettel, i vise mi poverenje uliva ONT ruter direktno povezan na optiku, nego ovaj switch. Ima upload latenciju od 100-150.

Često sam ovde pisao unazad par godina kako na paketu 500/250 nikada nisam mogao da izvučem up 250Mbps, i to ni uz pomoć podrške iz Yettel-a.
Kako su bili radovi na mreži, zadnje dve nedelje (bili su i jutros), setio sam se da pustim speedtest čisto iz radoznalosti.
Rezultati su me iznenadili, napokon sam dobio upload koji je deklarisan u paketu. Evo za @Yettel Srbija feedback nakon izvršenih radova na mojoj lokaciji.

Prilozi

• Hipernet2.jpg
    Hipernet2.jpg
    64.4 KB · Pregleda: 33
  • Hipernet1.jpg
    Hipernet1.jpg
    76.7 KB · Pregleda: 32
Da li Yettel daje od opreme za opticki internet ONT ruter? Iznajmio sam stan sa postojecom Yettel optikom, ali od uredjaja ima switch u koji ide opticki kabl i od njega ide lan do yetellovog rutera? Prvi put koristim Yettel, i vise mi poverenje uliva ONT ruter direktno povezan na optiku, nego ovaj switch. Ima upload latenciju od 100-150.
To sto ti zoves switch je optical network terminal (ONT). Izguglaj model…

Imaju Nokia rutere sa integrisanim ONT, ali koji ćeš dobiti na korišćenje zavisi od mreže u tvom delu.

Мислим да је онт телекомов а рутер јетелов.

Da bi sebi olakšao održavanje mreže Yettel je uradio sledeće:
  • za ONT koriste uređaje sa samo jednim gigabitnim ethernet portom (koji model, zavisi od toga da li ste na Huawei ili Nokia području mts GPON-a).
  • za Home Gateway koriste uvek ZTE (za sada dva modela) i to nema veze sa vašom lokacijom.
Oba uređaja i ONT i HomeGateway su Yettel-ovi, ali Telekom ima (verovatno unapred) upisane serijske brojeve ONT uređaja koje Yettel koristi. Takođe, mts ima tačan spisak podržanih ONT-ova. Primetite da i YuNet koristi isto poseban ONT + ruter.

Iskreno pitanje: Zašto Vam je izuzetno važno da imate samo jedan All-in-one uređaj?

Nazad
Vrh Dno