Šta je novo?

Yettel Hipernet

Uparili su daljinski odmah, tako da je povezan na Bt, ali generalno odziv je, kliknem neko dugme pa dve, tri sekunde dok proradi i onda ide normalno. Isto je na oba boxa, pošto su mi aktivirali na dva TV. I tako kad ostavim daljinski neko vreme opet se "uspava" i opet iz pocetka. Zte neki crni ruter je. Ne bih skontao da je wifi6, nego mi se pojavilo pored ikonice na telefonu 6 pa onda iscitah sta je u pitanju.
Tek juce vidim ima opcija u boxu u podesavannima azuriranje softvera za daljinski upravljač. Nije mi bilo nista automatski ponudilo i ja kliknem kad ono novo axuriranje za daljinski dostupano . Sad je odziv mnogo bolji na daljinskom.

Meni su telefonom ponudili 1790rsd mesečno tokom 2 godine.
To je zapravo isto što i 11m po dinar.

Zvali me nasumično, redovno me zovu sa promocijama za usluge i pošto mi uskoro ističe ugovor za mob, kao da li ste zainteresovani za produženje. Nude obnovu i ako možda želim i internet. Za obnovu sam tražio minimum 50% na paket koji je direktna alternativa mom trenutnom i žena mi kaže da će me zvati sredinom novembra sa mnogo boljom ponudom.
Možda spremaju neku akciju. Možda je ispunila kvotu za oktobar pa će joj značiti zaključenje ugovora u novembru...

Каква су искуства са Јетелом?
За интернет и тв?
Мени ускоро истиче МТС па гледам које су ми опције.

За интернет и тв?
od sutra ti mts povecava paket i cene pa cekaj da vidsi sta ti se svidi , msm da ce za njima svi da dignu cene

За интернет и тв?
Evo mesec dana sam korisnik posle Supernove, još kod Kopernikusa sam postao korisnik čim su pustili kablovsku u mom gradu.
Prezadovoljan sam Yettelom internet i tv. Televizija mnogo čistija i bolja slika nego kod Supernove. Internet radi super jedino ako ti ne smeta CGNAT to je mana.

Хвала свима. Шта је CGNAT?
Ukratko da ne mozes otvarati portove na torentu, gledati kamere kući, hostovati server i ostale slične stvari koje zahteve aktivnosti ka spoljnoj strani.

Možeš ukloniti CGNAT zakupom staticke IP adresu, ali svaki mesec placas dodatnih 480 dinara.

Kao obicnog korisnika (gledanje YT, serija, google, kucanje poruka, kucni poslovi itd nema uticaja)

U ovoj temi imas bolje objasnjenje

Ako prelazis sa mts optike tu imas javnu IP adresu, pa ti je cgnat downgrade, cisto da znas.

Hvala za info. Koliko vidim CGNAT mi ništa ne menja.
Nemam kamere u kući aklinac igra Fortnite na PS.

Zavrsila se konacno i moja saga sa Yettelom.
Nedeljama sam se ubedjivao sa njima, po mojoj racunici sam im bio duzan 29k. Po njihovoj sam imao opcije da platim dosta vise ili da potpisem novi ugovor.
Na kraju mi je stigao racun na 23k (cak su mi i prikljucnu taksu umanjili).
Prilicno mi je jadna ta taktika zastrasivanja. A na kraju su ipak morali da odrade po zakonu.

Slažem se sa kolegom @keza

@Hermess bolje da ostaneš na MTS optici sa 50% sva 24 meseca ako ne bi da te nervira Jetel TV, a i za klinca.
Na datum isteka ugovorne obaveze ( ili kasnije ) svratiš u MTS i tražiš zahtev izdavanja IDP broja i ostaviš mob kontakt.
Ne pominješ raskid.

24? Сад сам звао МТС али нису нешто били расположени. Исти пакет би ме изашао скоро 5.000 уз 1(!) меец попуста.
Сутра зовем Јетел да видим каква је ситуација код њих. ТВ не гледам. Можда и само интернет узмем.

Бтв нисам разумео ово са ИДП? Кад ми истекне уговор наплатиће ми по фул цени следећи месец.
Ne brini, klinac će prvi da primeti kada pređeš na Yettel CG-Nat :)
Што?

@Hermess kad si na MTS optici i tražiš IDP broj - to znači da želiš prelaz na JETEL ili JUNET.
U tom slučaju MTS ti odmah daje 50% popusta na sva 24 meseca novog boksa kako bi ostao kod njih.
Znači ništa ne radiš unapred, ne zoveš ih unapred ( kao što si sad zvao da pitaš za ponude ) jer ti tada ne daju ništa.
Neće ti naplatiti paket u full ceni ceo mesec kad istekne ugovorna obaveza, već samo proporcijalno 1-2 dana po punoj ceni, jer zovu nazad kroz dan-dva da te zadrže sa 50% kad tražiš IDP broj

Poslednja izmena:
@Hermess kad si na MTS optici i tražiš IDP broj - to znači da želiš prelaz na JETEL ili JUNET.
U tom slučaju MTS ti odmah daje 50% popusta na sva 24 meseca novog boksa kako bi ostao kod njih.
Znači ništa ne radiš unapred, ne zoveš ih unapred ( kao što si sad zvao da pitaš za ponude ) jer ti tada ne daju ništa.
Neće ti naplatiti paket u full ceni ceo mesec kad istekne ugovorna obaveza, već samo proporcijalno 1-2 dana po punoj ceni, jer zovu nazad kroz dan-dva da te zadrže sa 50% kad tražiš IDP broj
Meni je MTS najvise ponudio 16 meseci 50%, nakon nedelju dana pijačarenja. Naravno, nisam prihvatio i presao u Yettel.

@Alexxx1 ponudili su ti 16 meseci jer nisi podneo zahtev izdavanja IDP broja
Ne mozes da podneses zahtev kad prelazis sa MTS u Yettel tako mi je i receno, a ugovor mi je vazio jos nekoliko dana u MTS-u. Naravno, ponuda je bila 1 mesec 50%, pa onda 3 meseca, 50%, pa 6 meseci. I kad sam otisao direktno u poslovnici rekli su mogu da mi daju 12 meseci 50%. Kad sam rekao da hocu da raskinem rekli su da ce me zvati njihova podrška za nski dan. Kad su me nazvali ponudili su 16 meseci na sta sam rekao da ne želim nista manje od 24 meseci po 50% i da ostajem pri tome da raskidam ugovor. I sasvim mi je ok Yettel, samo sam trebao da uzmem samo net, jer mi tv ne znaci. Za TV i ovako koristim IPTV.

Poslednja izmena:
Naravno da možeš, tj samo je tako i moguć prelazak sa mts na yettel

Ne mozes da podneses zahtev kad prelazis sa MTS u Yettel tako mi je i receno, a ugovor mi je vazio jos nekoliko dana u MTS-u. Naravno, ponuda je bila 1 mesec 50%, pa onda 3 meseca, 50%, pa 6 meseci. I kad sam otisao direktno u poslovnici rekli su mogu da mi daju 12 meseci 50%. Kad sam rekao da hocu da raskinem rekli su da ce me zvati njihova podrška za nski dan. Kad su me nazvali ponudili su 16 meseci na sta sam rekao da ne želim nista manje od 24 meseci po 50% i da ostajem pri tome da raskidam ugovor. I sasvim mi je ok Yettel, samo sam trebao da uzmem samo net, jer mi tv ne znaci. Za TV i ovako koristim IPTV.
Zahtev za IDP i služi za to da se pređe iz Yettela u MTS. Kao si ti prešao ako nisi to.tražio?

Zahtev za IDP i služi za to da se pređe iz Yettela u MTS. Kao si ti prešao ako nisi to.tražio?
Govorim obratno. Iz Mts u yettel. I ako i treba famozni IDP to treba yettelu i oni to po službenoj duznosti dobijaju od MTS-a, a na osnovu papira o zshtevu zs raskid ugovora. Eto to bi bilo to.

@Alexxx1 prelistaj strane 670 671 672 u ovoj temi:

Da li neko ima tacnu informaciju na koliko uredjaja istovremeno moze da strimuje u isto vreme tj gleda sadrzaj?

Govorim obratno. Iz Mts u yettel. I ako i treba famozni IDP to treba yettelu i oni to po službenoj duznosti dobijaju od MTS-a, a na osnovu papira o zshtevu zs raskid ugovora. Eto to bi bilo to.
Ne, to treba tebi da ne bi ostao bez usluga dok se provajder menja, i ti to tražiš, a ne provajder

Da si tražio IDP prvo bi došla gospoda iz Yettela, pa bi tek onda vraćao opremu.

Pozdrav, da li neko možda zna neki način trenutno da se raskine ugovor sa Yettelom za Hipernet od februara ove godine, bez plaćanja astronomskih penala ? Unapred zahvalan na odgovoru.

Nazad
Vrh Dno