Šta je novo?

Yettel Hipernet

Pozdrav,
Ukoliko moze neko od korisnika hiperneta da odradi speed test download fajla sa
ili da skine nvidia drajvere oni su oko 700mb pa samo provera download brzine.
Interesuje me dal nema kvote na downloadu a da na speedtest pokazuju punu brzinu.
Da li ti znači nešto da postavim speed test meren telefonom?

Ja, kao korisnik Yettel postpaid racuna, koji max paket na njihovoj optici mogu da dobijem ?

Za Yettel postpaid korisnike 2999 dinara mesecno, 12 meseci po 1 dinar na 24 meseca. CGNAT je.

Za sada ne postoji opcija statičke IP adrese, trebalo bi kako kažu uskoro da uvedu tu mogućnost.

Takođe, hipernet nema IPv6.

Pa to znaci da TELENOR ( Yettel ) internet dobijas iskljucivo iza NAT-a i to je to ?

Za sada jeste, treba da uvedu zakup statičke IPv4 adrese (još nisu). IPv6 nemaju u planu u skorije vreme.

Kako ste zadovoljni internetom? Koliko ste cekali na instalaciju?

Internet je super stvarno, ne prekida, brzine su odlicne za cenu (podrazumeva se sa popustom i 2x brzine za Telenor korisnike), ruter je skroz korektan obzirom da je od operatera i ima brdo mogućnosti za konfiguraciju, meni lično CGNAT ne smeta toliko jer nemam potrebe za hostovanjem i preteranim torentovanjem. Instalaciju smo zakazali danas za sutra tako da ni sa tim nije bilo problema. I sam proces instalacije je protekao skroz super.

Kakav im je softver televizjje? Bio sam na sbb pre, eon mi je bio super, sada na mts onaj iris je smesna stvar... Kako to izgleda kod zelenih?

I dalje je u beta fazi, tako da još ima grešaka. Generalno dosta dobro osmišljena ali još uvek nezavršena. Ume da secka, resetuje aplikaciju za gleadnje TV-a, zabode, menjanje kanala je sporo. Update-uju je dosta često i sve je bolja tako da verujem da će kroz par meseci biti još bolja. Pošto je box Android TV ostale aplikacije rade super, jedina je zamerka što je TV aplikacija ujedno i launcher za aplikacije tako da se sve greške i seckanja prenose i na launcher deo aplikacije. Mislim da bi možda bilo bolje da su kao na EON-u ostavili nativni Android TV launcher koji je po mom mišljenju dosta bolji. U svakom slučaju ako ti smeta da se osećaš kao beta tester neko vreme najbolje je da možda razmisliš o kombinaciji internet kod yettela, a TV EON van mreže.

Hvala za info. Imam UO kod mts do januara. Taman da je utegnu 😂

Pozdrav,

Ukoliko moze neko od korisnika hiperneta da odradi speed test download fajla sa
ili da skine nvidia drajvere oni su oko 700mb pa samo provera download brzine.
Interesuje me dal nema kvote na downloadu a da na speedtest pokazuju punu brzinu.
Ovaj fajl od 1gb - do 58MB/s je išla brzina, na telefonu preko wifi. Nisam uspeo baš najveću brzinu da uhvatim na prtsc, ali je blizu...

Prilozi

• Screenshot_20220404-215501.png
    Screenshot_20220404-215501.png
    252.1 KB · Pregleda: 66
Pozdrav, da li neko koristi Yettel opticki internet, a tv gleda preko EON aplikacije (imam SBB u drugom stanu pa bih da koristim eon preko smart tv-a i playstore-a da ga preuzmem).
Hvala najlepse na odgovoru.

Eon radi i na mts mrezi ali nema Nova i N1 i sport klub. Tako da verovatno radi i na Yetel interneru.

Meni je radio SK na Hipernetu.

Pa to su super vesti ako je tako, s obzirom da cu dogodine da predjem na Yettel.

Posto vidim da se dosta prica o CGNAT, interesuje me jel ja mogu da koristim torrente za skidanje na svoj racunar? Seedovanje me ne zanima sa mog racunara za to placam seedbox.

Interesuje me zbog prelaska sa mts-a optika na hipernet iz razloga jer mts nema ama bas nikakve pogodnosti za stare korisnike. Ono sto nude je zali boze komentara.

Ne hostujem nista, jednostavno mi treba optika za skidanje torrenata i to je to. Hoce to raditi deklarisanim brzinama koje provajder obecava, hoce biti max brzine? Jos da kazem imam privatne trakere gde su brzine uvek u full-u.

Par postova iznad imaš moj printscreen brzinu skidanja fajla sa neta i to preko telefona putem wifi konekcije na hipernetu, 500/250. Između telefona i rutera je bio zid kad sam merio.

Jel stigose vise te Javne IP adrese, ili bar static+public ?

Je l dostupan mozda Sportklub?

Lista ponude dostupnih kanala nalazi se na web stranicama:

HD kanali dostupni su gde postoje tehničke mogućnosti.

Nazad
Vrh Dno