Šta je novo?

Yettel Hipernet

Ova "fora"?

"Premotaj" malo komentare na Iris / MTS temama za taj dan kad je krenulo blokiranje Iris Go / Smart van MTS mreže pa ćeš videti da sam ja taj koji je prvi primetio i napisao komentar da to tako može i šta je tačno blokirano.

Ok, i objasni mi eto kako ti sad zamišljaš taj apk "mod" koji bi automatizovao to "budi na MTS mreži pa prebaci se nakon uspešnog startovanja aplikacije"???

A kako je moguće da radi? Pa tako kako sam napisao u tim komentarima na koje se sad pozivam: tako što su lenji Telekom administratori aktivirali geoblocking samo za taj jedan konkretan HTTP(s) zahtev, u kom se šalju login podaci. Logikom taj je jedan od prvih koji se šalju i ako te zaustave na tom koraku KAO nema dalje korišćenja aplikacije i nema gledanja.
Pa ko uspešno može da preskoči tu prepreku (jer ima makar privremeni pristup MTS internetu tj MTS IP adresi) dalje nema problema jer nisu blokirali pristup ostatku API servera niti pristup streaming serverima.
Ti si privremenim prebacivanjem na hotspot sa MTS IP adresom ispoštovao pravila igre koja je zadao server i tako "zaobišao blokadu".

Ja nisam napisao da nikako ne može da se gleda Iris Go stream i koristi nemodifikovana aplikacija već sam napisao da nije moguće modifikacijom koda te aplikacije rešiti tu blokadu koja je na serveru. Što je tačno.

Da, onda je tačno.
Nego, kad si iza cgnat, da li se menja restartom rutera (kao kod sbb-a) ip adresa prema spolja, primer - banovana ti ip adresa na nekom sajtu tvojom ili tuđom krivicom?

Da, menja se

To je onda super, ublažava bol izazvan cgnat-om. Mislio sam da ne možeš da se ratosiljaš bede kad ne pristupaš forumu jer su nekog 76. korisnika iste ip banovali.

Pozdrav svima,

Je l moguce u Yettelu raskinuti ugovor (Hipernet) u prvih 14 dana i koja je procedura? Placa li se nesto?

Moram sto pre da se ratosiljam ovog CGNATa dok me nisu zarobili na 2 godine…

Uzmi javnu adresu, jeste da se placa ali vredi. I da platis dve godine javnu adresu opet te internet izadje jeftinije nego kod mts-a ili sbb-a.

Uzmi javnu adresu, jeste da se placa ali vredi. I da platis dve godine javnu adresu opet te internet izadje jeftinije nego kod mts-a ili sbb-a.
Neka, ne bih 2 godine da me vezuju za jedinstvenu IP adresu. U ostalom, ako fasujem negde ban preko javne, to je to, nema restarta. (Ispravite me ako gresim)

Neka, ne bih 2 godine da me vezuju za jedinstvenu IP adresu. U ostalom, ako fasujem negde ban preko javne, to je to, nema restarta. (Ispravite me ako gresim)
Zoves ih i pitas kakva je procedura da ako pozelis nekad, zamenis IP static. Pa tek onda odluci.
I ja sam za to da uzmes static IP, neces da se pokajes, radi net ko sat.

Da li neko moze da kaze nesto o kvalitetu TV slike na Hipernetu?

Zanima me sa koliko frames/sec emituju kanale jer mi se ucinilo danas u prodajnom centru da slika stalno "secka".
Najvise se primeti na onom kajronu koji se pomera na dnu ekrana gde pomeranje slova nije najtecnije.

Da li neko moze da kaze nesto o kvalitetu TV slike na Hipernetu?

Zanima me sa koliko frames/sec emituju kanale jer mi se ucinilo danas u prodajnom centru da slika stalno "secka".
Najvise se primeti na onom kajronu koji se pomera na dnu ekrana gde pomeranje slova nije najtecnije.
Vidi da li ti box outputuje 50i ili 50p ka televizoru jer je većina kanala 50 frejmova u sekundi pa ako outputuje na 60 onda mora svaki 5ti da duplira i vidi se taj "judder" što objašnjavas, isto je kod svih provajdera bez obzira na tehnologiju ako ti je loše namešteno

Ali je problem što ako je loše namešteno sam korisnik treba da se igra sa time i podešava. Ozbiljan provajder bi morao da unapred reši ovakve stvari.

Kad je aktivirano Automatsko podesavanje za Display output na Hipernet boxu, na jednom lg tv-u kod mene je bilo automatski podeseno na 50Hz, a na drugom na 60Hz. Tako da nema nekog pravila kako ce biti automatski, mora da se proveri. Na eon boxu (kaon) i D3 v2, koliko se secam uvek je display output 50Hz.

Da li je doslo do prekida rada Hiperneta za vreme pada Yettel mreze juce?

Da li je neko uspeo da instalira RetroArch na Yettel-ov ZTE STB?
Ja probao sa više različitih verzija i ili neće da se instalira ili u jednom slućaju hoće ali pri pokretanju izbacuje "khamsin error"?

Постоји ли неки Јетел промотер/ка на форуму око понуде за нове кориснике? Ако има јавите се бенч поруком.

Zvao sam call centar, nude: 14 meseci po din, 2 SBT uredjaja za dva TV-a i 15 dana testiranja.

Ako imam njihov mobilni broj onda je cena 2000 dinara mesecno za ostatak meseci i brzina 300/150

ako nisam njihov mobilni korisnik onda je cena 2499 din i brzina 150/75

poz.

Pa to ti je dobra ponuda, tako reci do juce su nudili samo internet za te pare a sada dobijas i televiziju u tu cenu.

Poštovani,
Želeo bih optički net kod Yettela 500/250(12 m po dinar). Ali, na sajtu piše 250/125 jer nisam njihov korisnik. Kako da ispunim uslov za veću brzinu?
Imam box 3 i mob na Mts-u kojima je u junu istekla ugovorna obaveza.
Da li je moguće da prenesem mobilni broj u yettel(go start) a potom tražim hipernet L kao njihov korisnik?

Moze. S tim što moraš jači paket da uzmeš. Ne može go start. Puna cena paketa (bez popusta) mora da bude 1500 dinara.

Savet:
  • Preneseš broj u yettel al na prepaid
  • sačekaš par dana i dobićeš ponudu za prelaz na postpaid sa 50% popusta.

Kada pređeš na Yettel dopunu (prepaid), posle dva dana na Yettel aplikaciju ti stiže ponuda da pređeš na postpaid i to za Total 40 sa 50% popusta pa umesto 3.249 RSD, plaćaš 1.625 dinara mesečno na ugovor od 24 meseca. U prvih 12 meseci imaš 200 Gb za Internet mesečno a drugih 12 meseci imaš 40 Gb mesečno. Naravno neograničeni minuti i poruke...8.5 GB u regionu Zapadnog Balkana...1 GB rominga Evropa i svet. Kada imaš 50% popusta, nemaš pravo na telefon za dinar.

Poslednja izmena:
Jel postoji hipernet tv aplikacija za android televizor ili xiaomi s android box? Ili moram da instaliram ovu aplikaciju što je za telefon?

Postoji al nije dostupna preko Play Store, pa moras da je iskopiras sa Hipernet tv box-a, tvog ili neko drugi da ti posalje apk.

Jel može neko da mi pošalje hipernet tv aplikaciju(apk) iskopiranu sa hipernet tv boxa? Hvala unapred.

Da li postoji mogućnost za pravljenje omiljene liste kanala ili je to uzaludan posao? Stvarno me ne zanimaju pink, happy, kurir, blic i ostale boranije.

Nazad
Vrh Dno