Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Ako bi da ostaneš u Yettelu, možeš 30 dana pred datum isteka UO podneti zahtev raskida i prelaz na pripejd. Kroz dan-dva te zovu da te zadrže na postpejdu sa 50% popusta na bilo koji paket.
Starija osoba. Uskoro joj istice neki total postpaid paket. Merkamo Yettel 30 50%. Zanima me da li se zahtev za raskid podnosi u poslovnici licno ili mogu to da ja uradim nekim mailom. Predpostavljam da kada se podnese zahtev za pripejd da prvo zovu telefonom. Ako se postigne dogovor,kakva je dalja procedura? Mora li se licno ici u poslovnicu za potpisivanje ugovora ili ugovor stize mailom, sms-om kao kod drugih operatera.
Sta je sigurnije zahtev za pripejd ili prelazak kod drugog operatera da se dobije 50% npr. Yettel 30? Besplatni meseci nisu bitni. Zadovoljava i 50% tokom cele ugovorne obaveze.

Starija osoba. Uskoro joj istice neki total postpaid paket. Merkamo Yettel 30 50%. Zanima me da li se zahtev za raskid podnosi u poslovnici licno ili mogu to da ja uradim nekim mailom. Predpostavljam da kada se podnese zahtev za pripejd da prvo zovu telefonom. Ako se postigne dogovor,kakva je dalja procedura? Mora li se licno ici u poslovnicu za potpisivanje ugovora ili ugovor stize mailom, sms-om kao kod drugih operatera.
Sta je sigurnije zahtev za pripejd ili prelazak kod drugog operatera da se dobije 50% npr. Yettel 30? Besplatni meseci nisu bitni. Zadovoljava i 50% tokom cele ugovorne obaveze.
Ja sam podnošenjem zahteva za prelazak u A1, dobio ponudu telefonski, za Yettel 30 koju sam prihvatio uz malo cenkanja. Za potvrdu su mi poslali SMS na koji se odgovara sa DA i odmah se u aplikaciji sve ažuriralo.

@mwsavko ako je starija osoba, možda bolje prenos broja u Globaltel ( sve se završi preko telefona 0677-1234, stigne nov sim na adresu, ne mora nigde da se ide )

Za 1000 din mesečno, plus nema ugovor:
Neograničeni pozivi i poruke
Mesečno prenosivih 35 GB

@mwsavko ako je starija osoba, možda bolje prenos broja u Globaltel ( sve se završi preko telefona 0677-1234, stigne nov sim na adresu, ne mora nigde da se ide )

Mesečno prenosivih 35 GB
Razmisljao sam i o tome. Nego me zanimala procedura kod Yettel-a. Hvala tebi i @The Johnny na odgovorima.

Da li ako se ugovor otplati ranije(5000 dinara jos za naredna 2.5 meseca), nakon toga odlaskom u A1 i trazenjem prenosa broja na prepaid (Da bi u slucaju da puste broj dobio mega plan 6 meseci dzabe), moze ocekivati da Yettel nazove i pokusa zadrzati? I onda ako se ostane u Yettelu, da li odma krece automatski taj novi ugovor, ili prvo da se zavrsi stari pa onda krece novi dogovor u slucaju da se postigne?

Da li ako se ugovor otplati ranije(5000 dinara jos za naredna 2.5 meseca), nakon toga odlaskom u A1 i trazenjem prenosa broja na prepaid (Da bi u slucaju da puste broj dobio mega plan 6 meseci dzabe), moze ocekivati da Yettel nazove i pokusa zadrzati? I onda ako se ostane u Yettelu, da li odma krece automatski taj novi ugovor, ili prvo da se zavrsi stari pa onda krece novi dogovor u slucaju da se postigne?
Ja mislim da je neko napisao da ova akcija za šest meseci free mega plana važi do kraja maja, tako da nemoj žuriti još... Pa ako otplatiš ugovor znači da nema šta da se završi... Tog trenutka kad te pozove Yettel da te zadrži, ako prihvatiš, kreće novi ugovor i to je to.

Otplatiš i tražiš prevremeni raskid UO.
Kako misliš da podneseš zahtev za prenos i da dobiješ isti ako ti je aktivan ugovor? Ili da te zovu da te zadrže ....
Tek nakon raskida ugovorne obaveze (nije isto što i ugovor na neodređeno koji imaš sa operaterom), kada te ništa vremenski ne obavezuje, možeš da očekuješ da će da ti odobre prenos, odnosno da neće da ti odbiju zahtev za prenos. I potencijalno da te zovu da se cenkaš.

A jel neko prebacio online broj pa da ga zovu iz Yettela,mrzi me da se cimam da idem do poslovnice?

Nemas drugi nacin da to zavrsis, mozes da podneses zahtev za prenos online, ali u roku od 24h opet moras da ides u poslovnicu…

Ugovor mi istice 29.05., bio sam na 50%, hoce mi taj racun za maj mesec biti na 50% ili ce biti puna cena paketa? Posto mi je stigao sms vas popust od 50% istice u maju mesecu. Zelim da se prebacim u mts, jer cale preko Vojske Srbije ima popuste na pakete od 50 do 70 posto.

Tako je, sredinom-krajem aprila traži u yettel poslovnici otkup UO i odmah ti izračunaju tačno u dinar

… imaš i u aplikaciji prikazano koja je trenutna nadoknada za otkup UO…

Meni 29.04. ističe UO paket Mobile M(prebacivao bih i A1 broj) gde trenutno plaćam 3499rsd a inače je taj paket 4499rsd. E sad me zanima ako sad želim da otkupim UO piše mi 3404rsd ali me zanima ako uđem u aprilu onda će mi skočiti za otplata jer u poslednjem mesecu će biti cena 4499rsd. Jel razmišljam kako treba? Možda mi je bolje sad da otplatim i pređem na taj mega plan...

Meni 29.04. ističe UO paket Mobile M(prebacivao bih i A1 broj) gde trenutno plaćam 3499rsd a inače je taj paket 4499rsd. E sad me zanima ako sad želim da otkupim UO piše mi 3404rsd ali me zanima ako uđem u aprilu onda će mi skočiti za otplata jer u poslednjem mesecu će biti cena 4499rsd. Jel razmišljam kako treba? Možda mi je bolje sad da otplatim i pređem na taj mega plan...
U poslednjem mesecu UO ne može da ti bude veća cena od ugovorene (osim ako si pristao na povećanje cene- a i to se smatra ugovorenom).
To je onda kršenje ugovora (osim ako nije navedeno drugačije u samom dokumentu gde ti pristaješ na punu cenu 🤦)
Zeznuto je to sa ugovornom obavezom i datumom potpisivanja iste.. pogotovo što ugovaraš mesece, a onda sitno brojiš dane...

30.04. podnesi zahtev za prenos, ili otplati sve sada- kako si naveo, pa prenos. To sa otplatom meni izgleda kao najčistija opcija. Platiš po ugovorenoj ceni i ne razmišljaš.

Ja sam čekao da mi istekne UO 11.03, podneo zahtev za prenos posle par dana, ispregovarao zadovoljavajuće uslove i ostao u istoj mreži. Sada mi je martovski račun po novoj ceni u app.

Pa oni u Yettel-u računaju 1.mesec tih par dana i sada mi mart dođe poslednji mesec valjda. Onda mi april ide po punoj ceni i obzirom da ja želim prelazak u A1 kapiram da bi mi bilo 4499rsd osim ako ne podnesem zahtev za prelazak na pripejd pa se ne dogovorimo da ostanem.

Mesečno prenosivih 35 GB
Nikad nisam razmišljao o Globaltel, oni koriste A1 mrežu? Paket od 1000 din, koliko vidim ima 5GB neta i poklon 180GB koji se dele na 6 meseci po 30GB, to mu dodje 35GB mesečno prvih 6 meseci, posle ostane samo 5GB za tih 1000 din.
Onda je bolje A1, jer za 1000 din imaš svaki mesec u Mega Planu 30GB neta. Ok, minuta/sms imaš 500 za razliku od Globaltel gde je neograničeno. U svakom slučaju, ima se izbora, pa svako nadje nešto što mu odgovora.

Pa oni u Yettel-u računaju 1.mesec tih par dana i sada mi mart dođe poslednji mesec valjda. Onda mi april ide po punoj ceni i obzirom da ja želim prelazak u A1 kapiram da bi mi bilo 4499rsd osim ako ne podnesem zahtev za prelazak na pripejd pa se ne dogovorimo da ostanem.
@Yettel Srbija da li biste mogli da nam objasnite ovu nedoumicu.
Recimo da, hipotetički, 29.04.2026. godine ističe ugovorna obaveza (i povlašćena cena koju nosi ta UO).
Da li se 04. mesec naplaćuje: 29 dana po povlašćenoj ceni i 1 dan po punoj ceni paketa (dakle srazmerno, kako je bilo nekada)?
Ili imate neku drugu kombinatoriku sada?

Kada ugovaraš poseban popust ( npr. 50% ), on se dodeljuje na 24 ciklusa ( preseka ), ne na tačan vremenski period od 24 meseci.

U tvom navedenom primeru:
Ako ti ističe UO na 29.april 2026 to znači da si je ugovorio 29.aprila 2024.
Pošto si paket i popust ugovorio 29.aprila 2024. tebi će zbog tog ugovorenog popusta od 50% u tom trenutku ( dva dana pred maj mesec 2024 ) i ceo april 2024. biti prepolovljen zbog 50%, pa shodno tome ti jesi dobio 50% ali na ukupno 24 ciklusa/preseka.
Jedino Yettel ovako obračunava ove popuste. Za MTS ti odmah u momentu kreću paket i dogovoreni popust koji traju tačno vremenski 24 meseca, dok i kod A1 ti tačno znaš trajanje, jer kod njih u ugovorima ti piše datum isteka dogovorenog popusta.

Zato sam prvobitno i napisao jer me zanima, danas ako prevremeno otplatim biće mi 3291rsd(piše u app), a ako rešim u aprilu da otplatim biće mi 4499rsd ili ipak ne.

Sad sam dobio SMS od Yettel, nude mi Mobile L za cca 1700 rsd mesečno do kraja UO, to je negde do kraja septembra. Da li je ovo dobra ponuda? Trenutno imam neki stari Surf iz 2024. koji plaćam 1200 RSD.

Zato sam prvobitno i napisao jer me zanima, danas ako prevremeno otplatim biće mi 3291rsd(piše u app), a ako rešim u aprilu da otplatim biće mi 4499rsd ili ipak ne.
Najsigurnije je da svratiš u poslovnicu pa da ti tamo izračunaju, da budeš siguran dal je isti iznos i kod njih kao u app ( a moralo bi )

@varicak

Dobra ponuda...vrv su procenili da ih neces "ojaditi" na tom neogranicenom paketu zbog tvoje trenutne potrosnje, a sto da ne uzmu jos 5,6 meseci po 500 dinara vise.

Neka me neko ispravi ako pogresim, ali mislim da bi ti ovako bilo:
Ako danas otplatis kao sto kazes, platio bi 3291 din, ako koristis ceo sledeci mesec, znaci ceo april, racun za april ce ti stici 4499 din. (jer ide bez popusta), a ako npr odlucis da 5.04. otplatis, taj iznos od 3291 din bi se smanjio, jer se priblizavas kraju ugovora, pa bi platio otprilike oko 3000 din kad otkup, ali bi morao da platis i tih 5 dana sto si koristio u aprilu (to bi ti islo 4499, bi ti izracunali za 5 dana koriscenja, pa bi mozda platio oko 750 din, za koriscenje aprila, 4499/30*5=750).

Platio sam 3291rsd i raskinuo UO. Rekoše mi sutra da podnesem zahtev u drugoj mreži ali verovatno ću ili sutra uveče ili prekosutra, da u slučaju ponude iz Yettela ( ako bude nešto baš dobro), pređem u april pa da mi bude napokon ceo mesec a ne već godinama mi ugovor pred kraj meseca pa stalno twj poslednji mesec neka frka...

Podneo sam zahtev da prebacim broj iz Yettela u A1. Zvala me je sad devojka iz Call Centra, nudi 50%, pa onda 6m za dinar pa 50%, ali kaze da ne moze telefon, ako ide popust. Je li imao neko iskustva sa tim? I meni je logicno da ne moze, ali neko je ovde napisao da moze.

Ponudili su mi danas yettel Mobile M za 1999din do isteka trenutne ugovorne obaveze (3.12). Trenutno imam neki stari sa 30gb interneta i jednim slotom za 1459. Sa mobile M dobijam ograničenja brzine na 150mbs, 300gb i dva slota. Nisam pametan sta raditi

Nazad
Vrh Dno